Τι χρώματα να επιλέξω για καναπέ, κουρτίνες και χαλί στο σαλόνι μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θέλω να αλλάξω την διακόσμηση του σπιτιού μου αλλά έχω μπερδευτεί αρκετά. Καταρχήν το σπίτι μου είναι σαν σοφίτα από την μία είναι ψηλό από την άλλη χαμηλό στο ταβάνι. Είναι ξύλινο όλο το ταβάνι, είναι κουζίνα σαλόνι μαζί και είναι αρκετά μεγάλο. Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι μπλε σκούρο. Σκέφτομαι να βάψω ένα τοίχο μπλε σκούρο που θα είναι η τηλεόραση και όλο το άλλο λευκό. Θέλω να μου πείτε τι χρώμα κουρτίνες να διαλέξω..Και χαλιά. Και τι χρώμα να είναι το σαλόνι μου. Έχω μια τραπεζαρία στρογγυλή ξύλινη και θέλω να αγοράσω μόνο καρέκλες στυλ και χρώμα θα μου προτείνατε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Ειρήνη

Η άποψη μας

Η ανανέωση του χώρου με μικρές επεμβάσεις αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής μέσα σ’ αυτόν. Επίσης κάθε ανακαίνιση κατοικίας, μικρή ή μεγάλη, συντελεί στην αύξηση της διάρκειας ζωής ενός ακινήτου και στον εκσυγχρονισμό του στα νέα δεδομένα των τεχνολογικών εξελίξεων και της καθημερινότητας μας.

Μέσα από την παραπάνω περιγραφή του χώρου σας και των αποχρώσεων των διαφόρων στοιχείων του έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: 

Η επιλογή του χρωματικού σχήματος σε κάθε χώρο γίνεται με βάσει κριτήρια που την καθορίζουν. Για παράδειγμα, πρέπει να είναι γνωστή η κάτοψη και το μέγεθος του χώρου, επίσης η θέση και το μέγεθος των ανοιγμάτων, ώστε να γνωρίζουμε την ποσότητα του φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης το χρωματικό σχήμα των δομικών στοιχείων του χώρου πρέπει να επιλέγεται σε συνδυασμό με τις αποχρώσεις των επίπλων, των υφασμάτων και των λοιπών διακοσμητικών στοιχείων. Το ύφος της διακόσμησης του χώρου επηρεάζει σημαντικά την επιλογή του χρωματικού σχήματος.

Στην περίπτωση σας δεν έχουμε συνολική εικόνα του χώρου και επιπλέον δεν γνωρίζουμε το υλικό και την απόχρωση του δαπέδου και του ξύλου της οροφής. Κατά συνέπεια η πρόταση μας θα βασιστεί σε κάποιες παραδοχές που αναγκαστικά πρέπει να θέσουμε. Θεωρούμε λοιπόν ότι στο δάπεδο υπάρχει πλακάκι σε κάποια σχετικά ανοιχτή απόχρωση του μπεζ ή ξύλο παρόμοιας απόχρωσης. Για την οροφή επίσης θεωρούμε μία μεσαία απόχρωση του ξύλου.

Η μπλε απόχρωση που σκέφτεστε για τον τοίχο της τηλεόρασης αποτελεί καλή επιλογή, καθώς το μπλε είναι μία τολμηρή, πλούσια απόχρωση που ζωντανεύει το χώρο και τον γεμίζει με χρώμα. Ωστόσο, αντί του λευκού που σκέφτεστε για τους υπόλοιπους τοίχους προτείνουμε μία off-white απόχρωση που παραπέμπει στη φινέτσα του μεταξιού.

living room01

Καθώς δεν έχουμε εικόνα για το ύφος του χώρου που διαμορφώνουν τα ντουλάπια της κουζίνας, το τραπέζι της τραπεζαρίας, ακόμη και η ξύλινη οροφή, τα εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα παρουσιάζουμε στην ενδεικτική πρόταση μας μία εκδοχή σύγχρονου στυλ διακόσμησης, όπου χαλαρά μπορούν να ενταχθούν και να εναρμονιστούν διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Για το σαλόνι προτείνουμε καναπέ σε απόχρωση ζαχαρί / τάουπε που μπορεί να συνδυαστεί με πολυθρόνες ίδιας απόχρωσης ή ακόμη και σε απόχρωση βαθύ κόκκινου, μία περισσότερο τολμηρή επιλογή. Οι κουρτίνες μπορούν να επιλεγούν σε κάποια ανοιχτόχρωμη απόχρωση της σαμπάνιας. Για το χαλί υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν άνετα να συνδυαστούν με τον καναπέ, τις πολυθρόνες και να εναρμονιστούν στο ύφος του χώρου. Για παράδειγμα, αρμονικά συνδυάζεται χαλί σε σύγχρονο ύφος μονόχρωμο σε σοκολά απόχρωση, αλλά το ίδιο αρμονικά εντάσσεται και κλασικό χαλί σε αποχρώσεις μπεζ- κόκκινου.

living room02

Σχετικά με τις καρέκλες της τραπεζαρίας προτείνουμε επίσης εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε άνετα να επιλέξετε καρέκλες ξύλινες πάντα στην απόχρωση του τραπεζιού με κάθισμα από το ύφασμα του καναπέ, είτε καρέκλες με πλάτη και κάθισμα επενδυμένα με ύφασμα. Συνδυάζονται το ίδιο όμορφα στο χώρο.


Για  μεγαλύτερη ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα που προσφέρει πακέτα ανακαίνισης οικονομικά πολύ ελκυστικά και με υψηλή ποιότητα σε αισθητική και κατασκευή.  

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved