Τι κουρτίνες να επιλέξω σε ενιαίο χώρο κουζίνα- σαλόνι

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Ο χώρος ειναι ενιαιος 65τ.μ, τα ντουλάπια της κουζινας ειναι βακελίτης, αποχρωση γκρι,ο παγκος και το τραπεζι προεκταση του παγκου μαυρο χρωμα, η συνθεση τοιχου που ειναι και η τηλεοραση εχει χρωμα μαύρο, οι καναπέδες έχουν χρώμα μπλε ραφ, τριθέσιος κ διθέσιος, τα φωτιστικά ειναι inox .Το σαλόνι έχει παράθυρο,το καθιστικό πόρτα. Τι κουρτίνες να βάλω,τι χράμα να βάψω του τοίχους,τι χρώμα να έχουν οι καναπέδες του καθιστικοέ,τι διακόσμηση. Το καθιστικό είναι δίπλα απο το διαχωριστικό της κουζίνας και δίπλα απο το καθιστικό το σαλόνι"

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

Προσπαθώ να φανταστώ το χώρο, (θα με βόλευαν πολύ λίγες φωτό) και όπως καταλαβαίνω, έχουμε να κάνουμε με ένα μακρόστενο χώρο, που ανάμεσα στο σαλόνι (με τους μπλε καναπέδες ), και τη κουζίνα ( σε χρώματα γκρι και μαύρο ), είναι το καθιστικό που δεν έχει ακόμη καναπέ.

Αρχικά όλα εξαρτώνται από την δική σας ιδιοσυγκρασία. Θα θέλατε κάτι έντονο ή κάτι πιο χαμηλών τόνων??? Παρακάτω θα σας παραθέσω χρωματικούς συνδυασμούς, που με όλους μπορείτε να έχετε και έντονο και ήσυχο αποτέλεσμα, ανάλογα με την ποσότητα του χρώματος που θα βάλετε.

Τα βασικά μας χρώματα λοιπόν είναι το γκρι, το μαύρο και το μπλε στον καναπέ. Μπορούν να συνδυαστούν και με το ροζ, και με το πορτοκαλί και με το κίτρινο (παίζοντας επίσης με τις αποχρώσεις έχετε πιο έντονο ή πιο ήσυχο αποτέλεσμα ). Αν αποφασίσετε να βάψατε σε κάποιο από αυτά τα χρώματα τους τοίχους τότε καλό θα ήταν η βάση της κουρτίνας να μην είναι το ίδιο χρώμα. Ακόμη δεν είναι απαραίτητο να βάλετε την ίδια κουρτίνα και στην πόρτα και στο παράθυρο αλλά χρειάζεται όπως λέμε να είναι κομποζέ. Ακόμη στα χρώματα που θα αποφασίσετε να παίξετε στο καθιστικό και το σαλόνι, μπορείτε να τα ‘ στηρίξετε’ και στην κουζίνα βάζοντας κάποια διακοσμητικά.

Φυσικά μπορείτε να παραμείνετε και στα τρία χρώματα που ήδη έχετε επιλέξει και να κινηθείτε σε γκρι και γκρι-σιελ αποχρώσεις.

Παρακάτω σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες χώρων που οι συνδυασμοί τους μπορούν με μετατροπές να ισχύσουν και για το δικό σας χώρο.

Σχετικά Άρθρα

 • Με τί χρώματα να βάψω τον ενιαίο χώρο σαλοκουζίνας; Με τί χρώματα να βάψω τον ενιαίο χώρο σαλοκουζίνας;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  "θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά, με το τι χρώματα να επιλέξω για τους τοίχους της σαλοκουζίνας. Η κουζίνα μου έχει χρώμα γκρι με νερά. Τα πλακάκια στην σαλοκουζινα είναι μπεζ με νερά και το τζάκι πάλι κυμαίνεται σε μπεζ αποχρώσεις, τα αλουμίνια είναι σε πράσινο χρώμα."

  Η απάντησή μας:

  Οι επιλογές σε χρώματα είναι πολλές και η τελική επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες σας, τις προτιμήσεις σας αλλά και από τα χαρακτηριστικά του χώρου (φωτισμός, διαστάσεις χώρου, διάταξη επίπλων, κτλ).

  Καθώς δε μας δίνετε περισσότερα στοιχεία αλλά και δεν έχουμε φωτογραφία του χώρου σας, σας δίνουμε τρείς γενικές κατευθύνσεις, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα στο χώρο σας.

  1η λύση: Βάψτε όλους του τοίχους με ένα ουδέτερο, φωτεινό χρώμα.

  Αν θέλετε να δώσετε λιτό και αυστηρό ύφος στο χώρο, μπορείτε να βάψετε όλους τους τοίχους με το ίδιο χρώμα. Μια καλή επιλογή είναι το λευκό ή υπόλευκο χρώμα. Ωστόσο, για να προσθέσετε χρώμα στο χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτομέρειες χρώματος, όπως πολύχρωμα μαξιλάρια, χαλιά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

  2η λύση: Χωρίστε οπτικά τον ενιαίο χώρο χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα.

  Επιλέξτε δύο διαφορετικά χρώματα και βάψτε με το ένα χρώμα το χώρο του καθιστικού και με το άλλο χρώμα το χώρο της κουζίνας. Αν ο χώρος είναι σκοτεινός και μικρός επιλέξτε ανοιχτά χρώματα. Ένας ενδιαφέρον συνδυασμός αποτελεί το χλωμό πράσινο (για το χώρο του καθιστικού), ένα ήρεμο και ταυτόχρονα δυναμικό χρώμα που δημιουργεί αισθήματα χαλάρωσης και το μπεζ (για το χώρο της κουζίνας).

  3η λύση: Τονίστε ένα μόνο τοίχο με ένα βαθύ χρώμα.

  Βάψτε όλους τους τοίχους με ένα ουδέτερο, ανοιχτό χρώμα (για παράδειγμα υπόλευκους, μπεζ, ανοιχτό γκρι) και τονίστε ένα μόνο τοίχο βάφοντας τον με ένα βαθύ και δυνατό χρώμα. Ενδιαφέρουσες επιλογές αποτελούν το μωβ των μούρων και το κόκκινο του σάπιου μήλου.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved