Τι χρώμα να βάψω το μικρό σαλόνι μου;

Τι χρώμα να βάψω το μικρό σαλόνι μου; http://homedesign2you.com/trendy-sectional-circular-sofa-from-lamm

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θέλω να βάψω & να δώσω χρώμα στο σαλόνι μου το οποίο είναι μικρό σχετικά. Τα έπιπλά μου είναι βέγκε & οι δύο καναπέδες μου -όπως και οι κουρτίνες- είναι σε μία ζεστή απόχρωση πορτοκαλί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Αγγέλικα

Η άποψη μας

Η πορτοκαλί απόχρωση των καναπέδων και της κουρτίνας πιστεύουμε ότι προσφέρει αρκετή ποσότητα χρώματος στο σαλόνι σας, το οποίο περιγράφετε ότι είναι σχετικά μικρό. Για να δημιουργηθεί αίσθημα ευρυχωρίας στο χώρο είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάποια ανοιχτόχρωμη φωτεινή απόχρωση για τους τοίχους που να συνδυάζεται βέβαια με το πορτοκαλί και το βέγκε των επίπλων σας.

Προτείνουμε λοιπόν ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις είτε της καραμέλας ή της άμμου ή του τάουπε (ανοιχτό καφέ-γκρι).

Χρώμα κάραμελ

Χρώμα της άμμου

Χρώμα ανοιχτό τάουπε

Μπορείτε να μετριάσετε την ποσότητα του πορτοκαλί χρώματος στο χώρο σας, που ενδεχόμενα κάποια στιγμή να κουράσει, με τη χρήση ριχταριού σε κάποια σχετικά ουδέτερη απόχρωση, αλλά και ζεστή συγχρόνως. Διαλέξτε ριχτάρι σε μπεζ ή στο χρώμα της σοκολάτας από το oikianet στον πορτοκαλί καναπέ και θα δείτε το χώρο να μεταμορφώνεται.


Δείτε περισσότερα ριχτάρια και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα

τηλ: 2310792757

Κιν. 6942626556

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να διαρρυθμίσω τη σαλοτραπεζαρία μου; Ταιριάζουν πράσινες αποχρώσεις στον τοίχο με πορτοκαλί καναπέ; Πώς να διαρρυθμίσω τη σαλοτραπεζαρία μου; Ταιριάζουν πράσινες αποχρώσεις στον τοίχο με πορτοκαλί καναπέ;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  "Θα ήθελα τη συμβουλή σας για τη διαμόρφωση του χώρου μου αλλά και τα χρώματα. Οι διαστάσεις είναι 3,10 πλάτος και 4,10 μήκος. Στην μία πλευρά του μήκους υπάρχει παράθυρο(με καλοριφέρ)και μπαλκονόπορτα(συνεχίζει η κουζίνα) ενώ στην άλλη πλευρά μόνο η είσοδος που είναι στην αρχή του τοίχου (αριστερά κουζίνα). Όσον αφορά το πλάτος ο ένας τοίχος έχει μόνο ένα κλιματιστικό στην αρχή του και η άλλη πλευρά του πλάτους είναι το πάσο της κουζίνας. Θέλω να τοποθετήσω καναπέ τριθέσιο (πορτοκαλί), τραπεζάκι τετράγωνο (χρώμα σκούρο καφέ διαστάσεις 1χ1), έπιπλο τηλεόρασης, βιβλιοθήκη και τραπεζαρία. Επίσης θα ήθελα να βάψω το τοίχο στις αποχρώσεις του πράσινου. Θα ταίριαζε κάτι τέτοιο?" Έφη

  Η άποψη μας

  Α. Διαρρύθμιση του χώρου

  Η κάτοψη του χώρου έγινε σύμφωνα με την περιγραφή σας.

  Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό χώρο, οπότε πρέπει να γίνει η κατάλληλη χωροθέτηση για να υπάρχει αίσθημα ευρυχωρίας.

  Ο καναπές τοποθετείται στον τοίχο που βρίσκεται η είσοδος και απέναντι από τα ανοίγματα.

  Μεταξύ παράθυρου και μπαλκονόπορτας προτείνουμετο έπιπλο τηλεόρασης, το μέγεθος του οποίου εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ των κουφωμάτων.

  Μπροστά από την μπαλκονόπορτα τοποθετούμε την τραπεζαρία. Προτέινουμε ροτόντα για να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο και οπτικά φαίνεται διακριτική.

  Η βιβλιοθήκη είναι σχετικά ογκώδες έπιπλο. Προτείνουμε να τοποθετηθεί στο βάθος του χώρου, δηλ. στον στενό τοίχο με το κλιματιστικό. Για αίσθημα ευρυχωρίας προτείνουμε χαμηλή βιβλιοθήκη που καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο τον τοίχο.

  Β. Επιλογή χρώματος τοίχου

  Το πορτοκαλί είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα που προέρχεται από ανάμιξη κίτρινου και κόκκινου σε διάφορες αναλογίες, οπότε υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του.

  Οι φωτεινές αποχρώσεις του δίνουν ένα ποπ ύφος, ενώ οι λιγότερο έντονες (θαμπές) δίνουν ζεστασιά στο χώρο.

  Συνδυάζονται αρμονικά με πολλές αποχρώσεις του πράσινου (από πράσινο του λάιμ μέχρι φυστικί και λαδί) και επίσης με το σκούρο καφέ των επίπλων και δίνει μοντέρνο στυλ στο χώρο.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved