Τι χρώμα να βάψω το σκοτεινό σαλόνι μου;

Τι χρώμα να βάψω το σκοτεινό σαλόνι μου; http://www.houzz.com/photos/84069/living-room-contemporary-living-room-other

Ερώτηση αναγνώστριας

“Ήθελα να βάψω το σαλόνι μου, το οποίο είναι μακρόστενο και ενωμένο με κουζίνα. Το σπίτι είναι σκοτεινό και θα ήθελα να το φωτίσω. Μου αρέσουν τα ζεστά χρώματα και σκεφτόμουν κάποιους τοίχους να τους έκανα λίγο πιο σκούρους...μπορείτε να με συμβουλεύσετε?” Εύα

Η άποψη μας

Αρχικά σε αντίθεση με την προφανή άποψη, αναφέρουμε ότι τα ανοιχτά χρώματα δεν φωτίζουν σκοτεινούς χώρους, καθώς όταν τα κουφώματα του χώρου δεν είναι επαρκή, αλλά και για διάφορους άλλους λόγους εισέρχεται πολύ λίγο φυσικό φως, οπότε τα ανοιχτά χρώματα στους τοίχους, ακόμη και το λευκό φαντάζουν θαμπά και ψυχρά, ακόμη και σκοτεινά!

Επίσης σε χώρους με λίγο φυσικό φωτισμό οι σκιές γίνονται πιο ευδιάκριτες και κάνουν το χώρο να φαίνεται ακόμη σκοτεινότερος. Κατά συνέπεια πρέπει να επιλέγονται χρώματα που “απορροφούν” τις σκιές, όπως η κλασική απόχρωση του ανοιχτού γκρίζου, το γκρι του αλατιού της θάλασσας, που έχουν πολύ φως.

Αν θέλετε να επιλέξετε κάποια χρώματα πρέπει να κινηθείτε σε παλέτες θερμών σκούρων αλλά φωτεινών αποχρώσεων, όπως γκρι ανθρακί, σοκολατί, μπλε, μωβ.

Η επιλογή του χρώματος θα γίνει σε συνδυασμό με τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου.

Η οροφή πρέπει να βαφεί λευκή, καθώς και η γύψινη κορνίζα περιμετρικά, αν υπάρχει, ενώ για τις κουρτίνες και ντραπαρίες μπορείτε να κινηθείτε σε κρεμ ανοιχτές αποχρώσεις.

Τελικά ισχύει ότι μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις σε σκοτεινούς χώρους δημιουργούν αίσθηση φωτεινότητας και ζεστασιάς.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved