Τι χρώμα πάγκο κουζίνας να διαλέξω;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Εγώ θέλω να σας ζητήσω τη γνώμη σας για τη δική μου κουζίνα. Είναι καινούργιο σπίτι και η κουζίνα μου είναι ενιαία με την πρόχειρη τραπεζαρία και καθιστικό. Το σπίτι είναι νέο μοντέρνο με γκρίζα χρώματα. Τα ερμαράκια της κουζίνας θα είναι άσπρα λακαριστά και η νησίδα ξύλο καρυδιά και θέλω να μου πείτε τι χρώμα γρανίτη να βάλω” Χριστίνα

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε αντίθεση στο χρώμα του πάγκου και στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Το μαύρο χρώμα (καλύτερα γυαλιστερό) στο πάγκο θα τονίσει και θα δυναμώσει το σύνολο της κουζίνας, συνδυάζοντας στη πλάτη της ψηφίδα από γυαλί λευκό ή ασημί.

Αν δε σας αρέσει το μαύρο υπάρχει και η λύση του λευκού γρανίτη σε συνδυασμό με σκούρο πλακάκι ή ψηφίδα ή οποιουδήποτε άλλο υλικό στη πλάτη της κουζίνας.

Αν πάλι θέλετε να γίνει πιο 'ζεστή' η κουζίνα μπορείτε να δείτε μια απόχρωση του καφέ ή τύπου ξύλο, απλά προσέξτε να ταιριάζει με το ξύλο της νησίδας.

Παρακάτω θα δείτε κάποια παραδείγματα.


Πηγή:

https://www.facebook.com/karampasis.solu?fref=ts

Web: http://zoikarampasi.com/

Σχετικά Άρθρα

 • Τι ντουλάπια να διαλέξω για επέκταση κουζίνας από σουηδικό ξύλο; Τι ντουλάπια να διαλέξω για επέκταση κουζίνας από σουηδικό ξύλο;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα να επεκτείνω - ανακαινίσω την κουζίνα μου η οποία έχει ντουλάπια με σουηδικό ξύλο. Τι χρώμα και τι υλικό μπορώ να χρησιμοποιήσω σε ντουλάπια, πάγκο κλπ ώστε να συνδυάζονται και ταυτόχρονα να είναι σε μοντέρνο στυλ;” Βάσω

  Η άποψη μας

  Το σουηδικό ξύλο είναι ένα ανοιχτόχρωμο ξύλο με εμφανή νερά και ρόζους μικρούς ή μεγαλύτερους. Με την πάροδο του χρόνου το χρώμα του σκουραίνει και αποκτά μια γλυκιά κοκκινωπή απόχρωση.

  http://www.stassinopoulos-timber.gr/

  Για να αποκτήσει η κουζίνα σας μοντέρνο ύφος μπορείτε να συνδυάσετε τα παλιά ντουλάπια με νέα σε λευκό ή κάποιο χρώμα, ανοιχτό ή σκούρο, ανάλογα με το μέγεθος και τη φωτεινότητα της κουζίνας σας.

  Ένα σκούρο γκρι-μολυβί ή βαθύ μπλε θα αναδείξει το σουηδικό ξύλο των παλιών ντουλαπιών και θα δώσει σύγχρονο στυλ στην κουζίνα.

  http://www.custommade.com/venice-kitchen/by/Farrowwoodworking

  Αν επιθυμείτε λιτό ύφος και φωτεινότητα στην κουζίνα διαλέξτε λευκά ντουλάπια, που συνδυάζονται αρμονικά με το σουηδικό ξύλο.

  http://www.custommade.com/italian-modern-kitchen/by/marchunterwoodworking

  Ο πάγκος της κουζίνας θα επιλεγεί κατά πρίπτωση λευκός ή σκούρου χρώματος ανάλογα με το χρώμα των ντουλαπιών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικών για τον πάγκο, σε διάφορες τιμές, πχ. corian, χαλαζιακοί, πετρώματα (γρανίτης κλπ).>

  http://www.decobook.gr/www.caesarstone.com/en

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved