Τι χρώμα σαλόνι και κουρτίνες ταιριάζουν με σκούρα έπιπλα;

Ερώτηση αναγνώστριας:

Καλημέρα! θα ήθελα την γνώμη σας και εγώ. Τα έπιπλα μου είναι συνδυασμός χρωμάτων καρυδιάς και wenge. Τι χρώμα σαλόνι και κουρτίνες θα ταίριαζαν και τι χρώματα οι τοίχοι? Ευχαριστώ!

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

Νομίζω ότι την ερώτηση σου θα ήθελαν να την κάνουν πολλοί. Έχουμε μια βάση λοιπόν για να χτίσουμε πάνω της , τα σκούρα έπιπλα. Αρχικά θα εξέταζα τον όγκο των επίπλων σε σχέση με το χώρο που έχουμε. Είναι ευρύχωρα ή είναι κάπως στριμωγμένα; Εάν δεν έχουν έρθει ακόμη μπορείτε να φανταστείτε το χώρο που θα πιάνουν χρησιμοποιώντας ταινίες στο πάτωμα. Και λέγοντας πάτωμα…. Τι χρώμα είναι; είναι σκούρο ή ανοιχτό?

Τα ρωτάω όλα αυτά καθώς, αυτά θα καθορίσουν τι θα κάνουμε στους τοίχους, τον καναπέ, τις κουρτίνες, τα χαλιά… όσο πιο σκούρο είναι το σύνολο τόσο πιο ανοιχτά και φωτεινά πρέπει να είναι όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή στις καρέκλες τις τραπεζαρίας χρησιμοποίησε ανοιχτόχρωμο ύφασμα, εκρού, ώχρα, κοραλλί. Τα χαλιά που θα είναι κάτω από τα σκούρα έπιπλα προτίμησε πάλι κάτι φωτεινό, όπως νιώθεις εσύ, δηλαδή σου αρέσουν τα εμπριμέ, πάρε εμπριμέ, σου αρέσουν τα μονόχρωμα πάρε μονόχρωμα, αρκεί να είναι ανοιχτά και να αναδεικνύονται και όλα τα έπιπλα.

Πάμε στον καναπέ, η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν μου αρέσουν επίσης οι καναπέδες με σκούρο χρώμα, αλλά εφόσον ο χώρος είναι ευρύχωρος δεν έχεις πρόβλημα. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα elephant ή ένα σπαγγί ή μια ώχρα. Οι μονόχρωμοι είναι η ασφαλής επιλογή που μπορεί να ζωντανέψει με διακοσμητικά μαξιλάρια επάνω και να προστεθεί ένα εμπριμέ σκαμπό ή πολυθρόνα.

Μετά θα πήγαινα στις κουρτίνες, ιδανικά βέβαια όλα τα υφάσματα του ίδιου χώρου θα τα διάλεγα παράλληλα. Ναι στις ανοιχτόχρωμες, έστω και εμπριμέ και ανοιχτή βάση. Μονές αν ο χώρος είπαμε δεν είναι ευρύχωρος, εάν είναι όμως ευρύχωρος , όπως αισθάνεσαι εσύ καλύτερα.

Και τέλος θα πήγαινα στους τοίχους. Θα έπαιρνα κάτι από όλα τα υπόλοιπα χρώματα και θα έβαφα ανάλογα το χώρο κάποιους διαφορετικούς και σε συμφωνία με το χρώμα μου θα διάλεγα και μια βάση για τους υπόλοιπους. Ή αν αγαπάς το χρώμα μπορείς να πάρεις ένα αρκετά ανοιχτό και να το βάλεις παντού.

Σίγουρα στο χώρο θα χρησιμοποιούσα παλέτες του κίτρινου, του πράσινου-λαδί, του πορτοκαλί και ίσως και του ροζ.

Σχετικά Άρθρα

 • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

  Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

 • Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους

  Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό και τη θέα, συμπληρώνονται συνήθως από τις κουρτίνες, τα στόρια, τα πάνελ κ.ά. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης κουρτινών θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:

 • Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω; Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  «Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στο σαλόνι μου. Επειδή έχω πολλά άσχετα χρώματα νομίζω δυσκολεύομαι αρκετά. Έχω 1 γκρι καναπέ, 1 πορτοκαλί καναπέ, 2 βιβλιοθήκες σκούρο καφέ , 1 βιβλιοθήκη λεύκη, 1 τραπεζάκι λευκό και ένα τραπέζι με τζαμί και ινοξ πόδια. Θα ταίριαζαν βυσσινί? Η προτείνετε μου κάποιο χρώμα. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων. Θα έστελνα φωτογραφία αλλά τα έπιπλα είναι σε διαφορετικά σπίτια υπό μετακόμιση.»

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved