Τεχνικά - decobook.gr

ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η θερμοκρασία στις πόλεις αυξάνεται δραματικά και το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο, ειδικά σε εκείνες τις περιοχές που χαρακτηρίζονται από πυκνή κατοίκηση και έντονη ανοικοδόμηση, Ήδη πολλές σύγχρονες πόλεις, όπως άλλωστε και η Αθήνα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την υπερθέρμανση. Μια πιθανή λύση, που έχει συζητηθεί είναι η αύξηση της βλάστησης στις πόλεις. Τα δέντρα, τα…
Εάν αναζητάτε ποικιλία και ποιότητα σε… συσκευασία δώρου, θα τη βρείτε στη Siganos Pack!
Αναζητάτε πλακάκια δαπέδου ή τοίχου για τον εσωτερικό ή εξωτερικό σας χώρο; Η ΡΕΛΛΟΣ με έδρα την Πάτρα, σας προσφέρει τεράστια ποικιλία από κορυφαίους κατασκευαστές όπως Cerdisa, Keratile και Roca, σε ασυναγώνιστες προσφορές!
Λατρεύετε τα τηγανητά, αλλά τα αποφεύγετε λόγω λιπαρών κι ενοχλητικών οσμών στην κουζίνα σας; Με τη φριτέζα αέρος, δεν χρειάζεται να τα αποφεύγετε πια!
Μεταφορικά εμπνευσμένο από μια από τις «αόρατες πόλεις» του Italo Calvino, την πόλη σε συνεχή κατασκευή, το όνομα TECLA (Technology and Clay), υπονοεί τον ισχυρό δεσμό μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος συνδυάζοντας την ύλη και το πνεύμα των διαχρονικών αρχαίων σπιτιών με τον κόσμο της τεχνολογικής παραγωγής του 21ου αιώνα.
Η γενιά των 3D λογισμικών, 3D εκτυπωτών δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας κατασκευών με σύνθετη γεωμετρία, καθώς γίνεται δημοφιλής στο σχεδιασμό η γεωμετρική πολυπλοκότητα που επιτρέπει την πολυλειτουργικότητα και ευρεία κλίμακα στην αρχιτεκτονική. Οι σχεδιαστές αποκτούν μορφολογική ελευθερία και υψηλή αισθητική στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Η Θεσσαλονίκη αποτελείται από πολλές νέες αλλά και παλιές οικοδομές, που συχνά αντιμετωπίζουν παρόμοια ή και ίδια υδραυλικά προβλήματα. Κάποιες από αυτές τις υδραυλικές ζημιές είναι: Οι φθαρμένοι σωλήνες. Έχετε παρατηρήσει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού σας να έχει εμφανιστεί μούχλα; Είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη βλάβη να οφείλετε σε χαλασμένο σωλήνα που έχει τρυπήσει σε κάποιο σημείο…
Όσο οι τιμές των ακινήτων προς πώληση αλλά και ενοικίαση στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να αυξάνονται, πολλοί αποθαρρύνονται από το να αλλάξουν κατοικία και η ιδέα για μια ανακαίνιση φαίνεται όλο και πιο ελκυστική. Εάν το όνειρο σου είναι να κάνεις ανακαίνιση, αλλά συνεχώς την αναβάλλεις, τότε το άρθρο μας είναι για εσένα.
Η σκληρότητα του υλικού του δαπέδου, αποτελεί μια σημαντική ιδιότητα που συχνά παραμελείται. Πράγματι, πολλοί άνθρωποι τείνουν να επικεντρώνονται στο κόστος και την εμφάνιση των υλικών και να παραμελούν σημαντικές ιδιότητες όπως είναι η σκληρότητα. Ωστόσο, η σκληρότητα αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό που καθορίζει σημαντικά το βαθμό αντοχής του υλικού σε διάφορες φθορές, όπως ξύσιμο, τριβή, πίεση, χημικά…
Το μεταλλικό ύφασμα για αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές εφαρμογές ή όπως ονομάζεται το «αρχιτεκτονικό μεταλλικό ύφασμα» είναι ένα δυναμικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς χώρους, το μεταλλικό ύφασμα εφαρμόζεται σε προσόψεις και κάγκελα προσφέροντας στο κτίριο εκτός από μοντέρνα εμφάνιση και έξυπνες λύσεις σκίασης. Τα μεταλλικά υφάσματα μπορούν να…
Το μάρμαρο και τα φυσικά  πετρώματα έχουν καταξιωθεί ως υλικά διαχρονικά, υψηλής καλαισθησίας που προσδίδουν στο χώρο διακοσμητική ποιότητα και αισθητική εκτός από τη χρηστική τους αξία. Η ορυκτολογική σύσταση και δομή, οι φυσικομηχανικές ιδιότητες τους, καθώς και οι δυνατότητες για επεξεργασία και φινιρίσματα προσφέρουν πολλές επιλογές στη φαρέτρα των  αρχιτεκτόνων και διακοσμητών.
Αν το σπίτι σας είναι σχετικά παλιό τότε ίσως να χρειάζεται για διάφορους λόγους ανακαίνιση. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με παλιά κτήρια που συνεπώς έχουν παλιές κατασκευές. Κάποιοι ίσως να μην θεωρούν πως είναι ανάγκη να εκσυγχρονίσουν τη κατασκευή του σπιτιού τους, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως να μην έχουν την δυνατότητα.
Σελίδα 1 από 22

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved