Ποια είναι τα καλύτερα στρώματα ύπνου ενάντια στις αλλεργίες;

Οι αλλεργίες μπορούν πραγματικά να κάνουν τον ύπνο μια δυσάρεστη εμπειρία, αν δεν έχετε το σωστό στρώμα. Η φαγούρα στα μάτια, η ρινική καταρροή και οι πονοκέφαλοι που σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις είναι καταστάσεις που δύσκολα καταπολεμούνται και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας, αλλά και την καθημερινότητά σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες θα συμφωνήσουν στο εξής. Τα συμπτώματά τους χειροτερεύουν όταν βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα. Είναι αυτό τυχαίο; Καθόλου! Ο λόγος που συμβαίνει είναι ότι τα στρώματα ύπνου τείνουν να συγκεντρώνουν ιδρώτα, νεκρά κύτταρα και σκόνη στο εσωτερικό τους, κάτι που μεταφράζεται σε πλήθος μικροβίων και ακάρεων που επιδεινώνουν σημαντικά τις αλλεργίες στο αναπνευστικό σύστημα και στο δέρμα.

Έτσι, η δραστική και μακροπρόθεσμη λύση είναι να καθαρίσετε τον χώρο που κοιμάστε και να αγοράσετε το κατάλληλο στρώμα ύπνου που θα είναι αντιαλλεργικό και θα σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Τι προκαλεί αλλεργίες;

anti allergy mattress 02

 

Ενώ οι αλλεργίες μπορούν να προκληθούν από ένα ευρύ φάσμα πραγμάτων, στην κρεβατοκάμαρα συνήθως οφείλονται στα ακάρεα σκόνης. Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα ζουν σε κάθε σπίτι, ειδικά στα σεντόνια και τα χαλιά, και τα εκκρίματά τους περιέχουν μια πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους.

Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε εντελώς από τα ακάρεα σκόνης, καθώς ακόμη και ο ενδελεχής καθαρισμός και το τακτικό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα θα αφαιρέσουν μόνο ένα μικρό μέρος αυτών. Οι αλλεργίες μπορούν επίσης να προκληθούν από μούχλα και βακτήρια, τα οποία μπορούν να συσσωρευτούν μέσα στο στρώμα σας χωρίς να το γνωρίζετε. 

Τέλος, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή στρωμάτων μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες σε ορισμένους ανθρώπους. Παρόλο που είναι λιγότερο συχνό φαινόμενο από τις αλλεργίες στα ακάρεα, ορισμένα άτομα είναι αλλεργικά στο memory foam και μερικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αφρώδη στρώματα ύπνου. 

Ποια είναι τα καλύτερα στρώματα ύπνου για άτομα με αλλεργίες;

 anti allergy mattress 03

 

Αν πάσχετε από αλλεργίες, είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε υποαλλεργικό στρώμα. Βεβαίως, τα υποαλλεργικά στρώματα δεν είναι δυνατόν να ταιριάξουν σε όλους τους ανθρώπους και να καλύψουν όλους τους τύπους αλλεργιών, αλλά είναι κατάλληλα για την κλασική αλλεργία στα ακάρεα.

Σε γενικές γραμμές, τα στρώματα με ελατήρια δεν είναι ιδανικά για άτομα με αλλεργίες ή άσθμα, καθώς οι εσωτερικές κοιλότητές τους παρέχουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τα ακάρεα, τη σκόνη, την υγρασία και τα νεκρά κύτταρα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε στρώματα με συμπαγή πυρήνα, όπως memory foam ή latex. 

Το latex είναι υποαλλεργικό και αντιμικροβιακό υλικό, οπότε είναι το πλέον κατάλληλο. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό ατόμων είναι αλλεργικό στο latex. Η αλλεργία στο latex προκαλείται με την άμεση επαφή του δέρματος πάνω στο στρώμα, οπότε ακόμα και για αυτό το μικρό ποσοστό ανθρώπων το πρόβλημα λύνεται με χοντρά και ανθεκτικά σεντόνια. Το memory foam είναι μια ακόμα καλή επιλογή για αντιαλλεργικά στρώματα ύπνου, όμως μερικοί άνθρωποι (περισσότεροι από ότι με το latex) έχουν αλλεργία στον αφρό μνήμης, όπως προαναφέρθηκε.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για την καταπολέμηση των αλλεργιών στην κρεβατοκάμαρα;

Παρόλο που δεν μπορείτε να εξαλείψετε εντελώς τα ακάρεα σκόνης, σίγουρα μπορείτε να κάνετε και κάτι ακόμα εκτός από το στρώμα. Υπάρχουν υποαλλεργικά κλινοσκεπάσματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μη πορώδη υφάσματα, που εμποδίζουν την υγρασία από το να καταλήξει στο κρεβάτι και περιορίζουν την εξάπλωση των μικροβίων.Καλό είναι, επίσης, να πλένετε τακτικά (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) τα σεντόνια στους 60 βαθμούς Κελσίου στο πλυντήριο.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved