Εφαρμογές χαλαζιακών πάγκων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Photo by BERG DESIGN ARCHITECTURE - Discover kitchen design ideas

Η εξαιρετική αντοχή και η εμφάνιση των χαλαζιακών πάγκων τους αναδεικνύουν ως κορυφαίο υλικό για ποικίλες χρήσεις σε κάθε σπίτι. Έχουν αποκτήσει υψηλή δημοτικότητα καθώς συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με την αισθητική και υποστηρίζουν κάθε στυλ διακόσμησης.

Οι χαλαζιακοί πάγκοι και γενικότερα οι χαλαζιακές επιφάνειες αποτελούνται από περίπου 95% από κόκκους του φυσικού πετρώματος (χαλαζία) και 5% πολυεστερικές ρητίνες και χρωστικές ουσίες. Η αναλογία της  σύστασης διαφοροποιείται ανά εταιρία παραγωγής τους. Οι εξαιρετικές τους ιδιότητες είναι αποτέλεσμα των φυσικών ιδιοτήτων των χαλαζιακών κρυστάλλων και της ιδιαίτερης μηχανικής διαδικασίας που υφίστανται για τη διαμόρφωση του τελικού υλικού.

Συγκεκριμένα η μη πορώδης δομή τους, τους προσδίδει χαμηλή έως μηδαμινή απορροφητικότητα, επίσης έχουν υψηλή αντοχή σε κρούση και χάραξη, μεγάλη χημική αντοχή, π.χ οξέα. Έχουν πολύ καλή συμπεριφορά στον κύκλο θερμού- ψυχρού, αντίσταση κατά των μικροβίων και της μούχλας, καθαρίζονται εύκολα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Επιπλέον έχουν υψηλή αισθητική και μεγάλη ποικιλία σε αποχρώσεις. Ωστόσο, αναφέρουμε ότι πρέπει να προσέχουμε τη χρήση πολύ όξινων ή αλκαλικών χημικών ουσιών που μπορεί να διασπάσουν τους δεσμούς μεταξύ του χαλαζία και των ρητινών.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι είτε πρόκειται για νέα κατοικία είτε για ανακαίνιση σπιτιού, οι χαλαζιακοί πάγκοι αποτελούν την ιδανική επιλογή σε μία σειρά από χρήσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Παρουσιάζουμε κάποιες από τις εφαρμογές τους για να επιτύχετε ένα αισθητικά άρτιο και πρακτικό αποτέλεσμα στο χώρο σας.

Η χρήση χαλαζιακού πάγκου στην κουζίνα, ακόμη και σε τυχόν νησίδα, αποτελεί την τέλεια επιλογή για τις απαιτήσεις της καθημερινής χρήσης. Είναι ευέλικτοι και μπορούν να διαμορφώσουν ενιαία επιφάνεια χωρίς αρμούς σε οποιοδήποτε σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγονται τα προβλήματα που προκύπτουν από κακή σφράγιση των αρμών ή φθορά του υλικού σφράγισης με την πάροδο των ετών. Καθαρίζονται εύκολα και από αισθητική άποψη διατίθενται σε διάφορα φινιρίσματα, γυαλιστερό, ματ, σατινέ, ανάλογα με το ύφος διακόσμησης της κουζίνας.

Οι χαλαζιακοί πάγκοι είναι εξίσου κατάλληλοι και στο μπάνιο, επάνω στο έπιπλο, καθώς είναι ανθεκτικοί και στους υγρούς χώρους. Η μεγάλη διάρκεια ζωής και η διατήρηση της αρχικής τους εμφάνισης συντελεί στην ανάδειξη και τη διατήρηση της ομορφιάς και της ελκυστικότητας του μπάνιου.

Εκτός από τους πάγκους σε κουζίνα και μπάνιο, οι χαλαζιακές επιφάνειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα σημεία του σπιτιού. Σε συνδυασμό με τον πάγκο της κουζίνας ο χαλαζίας μπορεί να εφαρμοστεί στην πλάτη της κουζίνας και επιλέγοντας για παράδειγμα κάποια ζωηρή απόχρωση και γυαλιστερό φινίρισμα να προσδώσετε ενδιαφέρον στην κουζίνα σας.

Επίσης η χαλαζιακή επιφάνεια μπορεί να λειτουργήσει ως τάβλα με οποιοδήποτε σχήμα για τραπέζια τραπεζαρίας, ακόμη και για τραπεζάκι καθιστικού (μέσης και πλαϊνά). 

Η υψηλή αισθητική αξία του χαλαζία με την εμφάνιση που προσομοιάζει με το φυσικό πέτρωμα και η μεγάλη αντοχή του στη θερμότητα αναδεικνύουν την χαλαζιακή επιφάνεια ως εξαιρετική επιλογή για την επένδυση του γείσου και της πρόσοψης του τζακιού.

Αντίστοιχα η ανθεκτικότητα και η αντίσταση του σε φθορά τον κάνουν κατάλληλο για υλικό επίστρωσης δαπέδων και σκαλοπατιών, δηλ. σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας. 

Τα εντυπωσιακά σχέδια των επιφανειών από χαλαζία μπορούν να διαμορφώσουν εντυπωσιακές επενδύσεις σε τοίχους και να τους αναδείξουν ως το κεντρικό σημείο του χώρου. Ακόμη ποδιές παραθύρων και ραφιέρες μπορούν να επενδυθούν με χαλαζιακές επιφάνειες για ένα διαφορετικό από το συμβατικό αποτέλεσμα.

Η καθημερινότητα μας επεκτείνει τη διαβίωση μας προς τον εξωτερικό χώρο, σε βεράντες, ταράτσες και μπαλκόνια. Δημιουργούμε υπαίθριες κουζίνες, τραπεζαρίες και καθιστικά εξωτερικού χώρου για να απολαύσουμε το φυσικό περιβάλλον. Ο χαλαζιακός πάγκος στην κουζίνα και την τραπεζαρία αποτελούν μία καλή επιλογή για τις απαιτήσεις των εξωτερικών συνθηκών. Να ενημερώσουμε όμως, ότι ο χαλαζίας είναι ευαίσθητος στο άμεσο ηλιακό φως γιατί η συνεχής έκθεση του αλλοιώνει το χρώμα του και μπορεί να διασπάσει τη δομή της επιφάνειας, οπότε πρέπει να επιλέγεται μόνο σε σκεπασμένους εξωτερικούς χώρους.

Τελικά οι χαλαζιακές επιφάνειες αποτελούν μία από τις διαχρονικές, πρακτικές αλλά και οικονομικές λύσεις για την οργάνωση και τη διακόσμηση του σπιτιού.

Αν σκέφτεστε ανακαίνιση κουζίνας με επιλογή χαλαζιακού πάγκου απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για προσφορά ανακαίνισης.

 Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved