Decosoup.com

Είδη διακοσμητικού γυαλιού (2ο μέρος)

Είδη διακοσμητικού γυαλιού (2ο μέρος) http://www.zomdai.com/sentosa-coves-glass-house-by-beige-interior/white-hallway-2/

Οι εφαρμογές του γυαλιού στη διακόσμηση και την οργάνωση του εσωτερικού χώρου είναι απεριόριστες.

Γυαλί channel

Λωρίδες χυτού γυαλιού σε σχήμα U με πλάτος που ποικίλει από 25 εκ. έως 50 εκ. και μήκος έως 7μ. Ειδικής σύστασης υαλομάζα διαμορφώνεται με κατάλληλη επεξεργασία σε U προφίλ. Παρουσιάζει ημιδιαφάνεια και είναι κατάλληλο για διαμόρφωση διαχωριστικών τοίχων, κρεμαστών προσόψεων, τοίχων trombe [1] και barra [2]. Οι λωρίδες τοποθετούνται σε περιμετρικό πλαίσιο και υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης καμπύλων και ελικοειδών επιφανειών, ανοιγμάτων στις επιφάνειες κλπ.

http://cms.pilkington.com/projects/Germany/DisplayProject.aspx?id=4415

Γυαλί fusing

Τεχνική του χειροποίητου λιωμένου γυαλιού. Kατά την τήξη του γυαλιού γίνεται ενσωμάτωση χρωστικών συμβατών προς τη φύση του, σε συνδυασμό με μεταλλικά στοιχεία και τα οξείδια τους.

Το FUSING επιτρέπει στο γυαλί να κολλήσει με άλλες επιφάνειες ή να πάρει τη μορφή ενός καλουπιού αποκτώντας μια εξαιρετικά καλαίσθητη επιφάνεια , σε μοναδικούς χρωματισμούς .

Το fusing αναπτύχθηκε διεθνώς τα τελευταία χρόνια και λόγω της αξεπέραστης αισθητικής του, επικράτησε έναντι οποιουδήποτε άλλου τρόπου διακόσμησης του γυαλιού.

http://www.kimmerrimanart.com/

Συγκολλητά φύλλα γυαλιού

Είναι γνωστά με το όνομα σάντουιτς (Triplex, Laminex κτλ.)και αποτελούνται από δυο ή περισσότερα φύλλα γυαλιού, που συνδέονται με λεπτά πολυβινυλικά φιλμ, που έχουν ενσωματωθεί υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης .

Μετά τη θραύση τους η πλαστική ύλη συγκρατεί τα σπασμένα τεμάχια στη θέση τους.

Μεταξύ των φύλλων μπορούν να παρεμβληθούν διακοσμητικές επιφάνειες πχ. φιλμ, μεταλλικά φύλλα, ύφασμα, ριζόχαρτο, φωτογραφίες κλπ. Επίσης τα φύλλα μπορούν να είναι διάφανα, γαλακτερά, χρωματιστά, με διάφορα σχέδια.

http://glasslaminatedevafilm.com/fantastic-decorative-laminated-glass/

Αντιολισθηρό γυαλί

Σε περίπτωση χρήσης του γυαλιού σε δάπεδα ή σκάλες η στιλπνή επιφάνεια του τραχύνεται ομοιόμορφα με διακοσμητικά μοτίβα ή σε ενιαίο σύνολο, για να παρέχει το δάπεδο αυξημένη ασφάλεια κατά τη χρήση.

http://www.archiexpo.com/prod/goldray-industries/anti-slip-glass-steps-59388-575800.html

Χρωματιστό γυαλί

Μια επίστρωση από στερεά και μεταλλικά χρώματα σε ποικιλία αποχρώσεων διαμορφώνει το χρωματιστό γυαλί και του προσδίδει κομψότητα και λάμψη, μοντέρνο ύφος και πολλαπλές δυνατότητες εφαρμογής σε εσωτερικούς κυρίως χώρους.

http://www.lutzplumbingshowroom.com/news_features.php

Γυαλί με ανάγλυφα σχέδια

Κατασκευάζονται με διαδικασία κύλισης με κυλίνδρους που έχουν επιφάνειες με διακοσμητικό ανάγλυφο. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα και το βάθος των ανάγλυφων σχεδίων ποικίλει η σκίαση κι η ορατότητά τους.

http://qingdaoglass.en.made-in-china.com/product/ReFJVmfYvard/China-Patterned-Glass.html

Επιστρώσεις σιλικόνης σε γυαλί

Η επίστρωση σιλικόνης στο γυαλί εφαρμόζεται με διάφορες μεθόδους πχ. μεταξοτυπία, ρολό, σπρέι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, σχέδια και το γυαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

http://www.to-experts.com/projects/?lang=en

Μεταξοτυπία σε γυαλί

Διαμόρφωση διακοσμητικού γυαλιού με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας. Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες σχεδίων και χρωμάτων, εικόνων με χρώματα κεραμικά, σταθερά, οπότε το γυαλί πρέπει να υποστεί σκλήρυνση με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μέθοδος, αντοχή, ασφάλεια κλπ.

http://www.domusweb.it/en/products/?idproduttore=16531

Επαργυρωμένο γυαλί

Το γυαλί επαργυρώνεται μέσω μιας χημικής διαδικασίας και αποκτά την ιδιότητα της ανακλαστικότητας και της δημιουργίας ειδώλου. Η μέθοδος εφαρμόζεται σε γυαλί οποιουδήποτε τύπου, με σχέδια, χρωματιστό, θερμικά σκληρυμένο με διαφορετικά οπτικά αποτελέσματα.


[1] τοίχος trombe: είναι ένας τοίχος με νότιο προσανατολισμό από μπετόν πάχους 30-40 εκ., που είναι εξωτερικά βαμμένος μαύρος και μπροστά από αυτόν και σε απόσταση 5-10 cm υπάρχει μονός ή διπλός υαλοπίνακας.

Εξωτερικά υπάρχει κινητό σκίαστρο που προστατεύει το χώρο από τις θερμικές απώλειες τη νύχτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και την υπερθέρμανση την ημέρα κατά το καλοκαίρι. Στο άνω και κάτω τμήμα του τοίχου υπάρχουν θυρίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας το χειμώνα παραμένουν ανοικτές. Έτσι η θερμότητα που συλλέγεται στο διάκενο μεταξύ τοίχου και υαλοπίνακα μεταφέρεται μέσω των θυρίδων στο επάνω μέρος του τοίχου στον εσωτερικό χώρο. Αντίστοιχα, ο ψυχρός αέρας του χώρου μεταφέρεται μέσω των θυρίδων στο κάτω μέρος του τοίχου στο διάκενο, όπου θερμαίνεται και ανέρχεται, δημιουργώντας συνεχή ροή θερμότητας προς το χώρο. Κατά τη διάρκεια της νύκτας και τις συννεφιασμένες ημέρες οι θυρίδες στο επάνω μέρος του τοίχου παραμένουν κλειστές, ώστε να εμποδίζεται η αντίστροφη κίνηση του θερμού αέρα από το χώρο προς την εξωτερική ψυχρή επιφάνεια του υαλοπίνακα.

[2] τοίχος Barra-Constantini: αποτελείται από ένα νότιο τοίχο από συμβατικά υλικά (μπετόν, τούβλο) πολύ καλά μονωμένο εξωτερικά, σε συνδυασμό με υαλοστάσιο. Μπροστά από τον τοίχο είναι τοποθετημένη μια μεταλλική επιφάνεια. Ο αέρας μεταφέρεται στον εσωτερικό χώρο μέσω θυρίδων ή αγωγών. Ο ζεστός αέρας εισέρχεται από τις άνω θυρίδες και κυκλοφορεί μέσα από κανάλια ενσωματωμένα στην οροφή, τους τοίχους και το πάτωμα και επιστρέφει προς τα έξω, μέσω των κάτω θυρίδων. Το καλοκαίρι ο κρύος νυχτερινός αέρας εισέρχεται μέσω των κάτω θυρίδων και παρέχει φυσικό δροσισμό.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decobook.gr

© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved