Πατητή Τσιμεντοκονία: Ένα οικολογικό δομικό υλικό με απεριόριστες δυνατότητες

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα πλεονεκτικό προϊόν που εφαρμόζεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε επιφάνειες που δέχονται σημαντικές καταπονήσεις, όπως σε διαδρόμους, καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες κτλ, αλλά και σε χώρους σύγχρονης αισθητικής όπως κατοικίες και εκθεσιακούς χώρους. Επειδή πολλοί αναγνώστες μας, μας ρωτούν συχνά για τις ιδιότητες και τις εφαρμογές της πατητής τσιμεντοκονίας αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους ειδικούς της ΧΡΩΜΑ DECOR, μας εταιρείας με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση πατητής τσιμεντοκονίας.

πατητή, τσιμεντοκονία, πάγκος, κουζίνας

dB: Περιγράψτε μας λίγο το συγκεκριμένο υλικό; Δηλαδή ποια είναι τα πλεονεκτήματά του, που βρίσκει εφαρμογές, ποιοι τύποι πατητής τσιμεντοκονίας υπάρχουν;

Χρώμα DÉCOR: Αυτό που κάνει την πατητή τσιμεντοκονία να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό και οικολογικό δομικό υλικό, το οποίο μάλιστα δεν περιέχει καθόλου τσιμέντο. Το κυριότερο συστατικό της είναι η Ποζουλάνη, δηλαδή η Θηραϊκή γη, ένα από τα πιο περιζήτητα και διάσημα φυσικά δομικά υλικά, το οποίο προέρχεται από τη στερεοποιημένη λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Το μείγμα της πατητής τσιμεντοκονίας πέρα από τη θηραϊκή γη αποτελείται συνήθως από ποταμίσια άμμο, υδραυλικό ασβέστη και νερό.

Υπάρχουν τέσσερα κύρια είδη πατητής τσιμεντοκονίας: η απλή, για κυρίως διακοσμητικές χρήσεις, η ενισχυμένη ή Flex η οποία είναι ιδανική για δάπεδα, η ακόμη πιο ενισχυμένη Iron η οποία συνιστάται για δάπεδα με μεγάλη «κίνηση» όπως αυτά των καταστημάτων και για εξωτερικούς χώρους και τέλος η Velvet η οποία χρησιμοποιείται ευαίσθητες επιφάνειες όπως οι γυψοσανίδες. Επίσης, διατίθεται σε τρία βασικά χρώματα: λευκό, γκρι ανοιχτό και γκρι σκούρο.

Από χρηστικής πλευράς, αυτό που κάνει τη πατητή τσιμεντοκονία να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη της ανθεκτικότητα αλλά και η τέλεια στεγανότητα της. Επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι βάση της είναι η ποζουλάνη, έχει και σημαντικές βιοκλιματικές ιδιότητες που της επιτρέπουν στην ουσία να προσφέρει «φυσική θερμομόνωση» και να αποτρέπει την παρουσία και ανάπτυξη μυκήτων στην επιφάνεια της.

Από αισθητική άποψη, η επικάλυψη μίας επιφάνειας με πατητή τσιμεντοκονία έχει ένα πολύ μοντέρνο και μινιμαλιστικό αποτέλεσμα, στο οποίο μάλιστα δεν υπάρχουν καθόλου αρμοί ή ρηγματώσεις. Επιπλέον, χάρη στη μεγάλη πλαστικότητα που διαθέτει τον εν λόγω υλικό, μπορούν να εφαρμοστούν πολλές τεχνοτροπίες για πραγματικά μοναδικά αποτελέσματα σε κάθε project.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι η πατητή τσιμεντοκονία είναι η ιδανική λύση για πατώματα κι επιφάνειες που χρησιμοποιούνται συχνά και ταλαιπωρούνται, όπως είναι τα δάπεδα και οι τοίχοι καταστημάτων, ξενοδοχείων, γραφείων και σπιτιών. Αποτελεί επίσης ιδανική λύση για το μπάνιο και την τουαλέτα. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της μεγάλης πλαστικότητας της και της άριστης στεγανότητας της, μπορούν να κατασκευαστούν αποκλειστικά από αυτήν μπανιέρες, νεροχύτες, πάγκοι κουζίνας, τραπέζια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

dB: Σε ένα μπάνιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί η πατητή τσιμεντοκονία απευθείας πάνω στα πλακάκια ή θα πρέπει να αφαιρεθούν; Επίσης σε περίπτωση ανακαίνισης θα πρέπει να ξηλωθεί το δάπεδο ή όχι;

Χρώμα DÉCOR: Οι ιδανικές επιφάνειες για την εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας είναι το σκυρόδεμα, το τούβλο και το τσιμεντοκονίαμα. Αυτό όμως φυσικά δε σημαίνει ότι είναι και οι μόνες. Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμη και σε αυτές που είναι επικαλυμμένες με πλακίδια, αρκεί βέβαια να δημιουργηθεί το κατάλληλο μείγμα. Αυτό σημαίνει πως σε γενικές γραμμές, πιθανότατα να μην χρειαστεί να ξηλωθεί το πάτωμα ή να αφαιρεθούν τα πλακάκια σε περίπτωση ανακαίνισης. Εννοείται πάντα ότι ο τεχνικός είναι αυτός που θα δώσει το τελικό «ΟΚ» σε κάθε περίπτωση, αλλά ο κανόνας είναι ότι το εν λόγω υλικό μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε σχεδόν όλες τις επιφάνειες.

dB: Πως γίνεται η τοποθέτηση και πόσες ημέρες χρειάζεται να σταθεροποιηθεί το υλικό;

Χρώμα DÉCOR: Η πατητή τσιμεντοκονία τοποθετείται με το χέρι καθώς πρέπει να πατηθεί με ειδικά εργαλεία για να πάρει την επιθυμητή μορφή. Γενικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και δεν παίρνει πολύ χρόνο, δεδομένου ότι θα γίνει με τα σωστά υλικά και από ένα ειδικά καταρτισμένο κι έμπειρο συνεργείο. Εννοείται πως κάθε project είναι μοναδικό κι έτσι οι πιο πολύπλοκες τεχνοτροπίες ενδέχεται να χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο για να ολοκληρωθούν σωστά και το αποτέλεσμα να είναι ακριβώς όπως το θέλει ο πελάτης. Για το πέρασμα της θα χρειαστούν μερικές μέρες, ανάλογα με το μέγεθος του έργου. Επίσης, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την εργασία, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε από τρεις μέχρι και 20 μέρες για να στεγνώσει πλήρως και να μπορέσουμε να το ειδικό βερνίκι που θα δώσει στη πατητή τσιμεντοκονία όλες τις δυνατότητες και τα οφέλη της.

πατητή, τσιμεντοκονία, κουζίνα

dB: Αρκετοί αναγνώστες μας, μας ρωτούν για το κόστος του υλικού. Μήπως μπορείτε να μας πείτε πόσο περίπου κοστίζει η εφαρμογή;

Χρώμα DÉCOR: Το κόστος του κάθε project εξαρτάται από το μέγεθος του, την έκταση του, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και φυσικά από τις απαιτήσεις του πελάτη. Η εκτίμηση του κόστους θα γίνει από τον ειδικευμένο τεχνικό μας, ο οποίος αφού επισκεφθεί τον χώρο του πελάτη και μιλήσει μαζί του για το project του, θα κάνει τη προσφορά του. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας χρήσεων της πατητής τσιμεντοκονίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δώσουμε μία γενική τιμή. Θα μπορούσαμε να πούμε ωστόσο ότι ένα μέσο κόστος για ένα απλό project κυμαίνεται συνήθως γύρω στα 25 Ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

dB: Τι προσφέρει το γραφείο σας και γιατί κάποιος να σας επιλέξει;

Χρώμα DÉCOR: Το γραφείο μας συνεργάζεται με τεχνικούς ειδικούς στη πατητή τσιμεντοκονία με πολύ μεγάλη πείρα. Διαθέτουμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά τις γνώσεις και τις ικανότητες για να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε τεχνοτροπία επιθυμεί ή φανταστεί ο πελάτης. Αποστολή μας και πρώτο μέλημα μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας αποτελέσματα με απόλυτο σεβασμό στις επιθυμίες και το χώρο του πελάτη, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

dB: Που μπορεί να σας βρει κάποιος που ίσως θελήσει περισσότερες πληροφορίες για την πατητή τσιμεντοκονία;

Χρώμα DÉCOR: Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για μας, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας chromadecor.gr να μας επισκεφτεί από κοντά στο γραφείο μας στην οδό Νεφέλης 30 στην Αθήνα, να μας στείλε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να μας τηλεφωνήσει στο 210 3474899.

Ευχαριστούμε τους ειδικούς της Χρώμα DECOR για τις κατατοπιστικές πληροφορίες πάνω στο θέμα της πατητής τσιμεντοκονίας.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved