Ανακαίνιση μπάνιου: Μικρές συμβουλές με μεγάλο αποτέλεσμα

Ανακαίνιση μπάνιου: Μικρές συμβουλές με μεγάλο αποτέλεσμα http://abelferraratv.com/?p=656#!;%20%20

Πριν προσωρήσετε στην ανακαίνιση του μπάνιου σας θα πρέπει να κάνετε μια ολοκληρωμένη μελέτη και έρευνα αγοράς. Για ανακαίνιση μπάνιου προσφορές επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας.

Το μπάνιο αποτελεί ένα από τους ζωτικούς χώρους στην κατοικία: είναι ο χώρος για χαλάρωση, ξεκούραση και περιποίηση. Εφόσον οι συνθήκες ζωής και οι ανάγκες μεταβάλλονται, η ανακαίνιση του μπάνιου φαντάζει επιτακτική, καθώς ανανεώνεται η αισθητική του χώρου, βελτιώνεται η λειτουργικότητα του και επιλέγονται σύγχρονα είδη υγιεινής και παροχές.

http://www.decoragogo.com/clean-bathroom;

Κατά την ανακαίνιση μπάνιου πρέπει να εφαρμοστούν οι αρχές σχεδιασμού του μπάνιου, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών, σωματικών και ψυχικών.

Πρέπει λοιπόν να ληφθούν υπόψη

 • Ο αριθμός λουτρών και W.C της κατοικίας, για το συνδυασμό της λειτουργίας τους, π.χ το πλυντήριο σε άλλο λουτρό
 • Το μέγεθος και το σχήμα του λουτρού, για την επιλογή των ειδών υγιεινής και τη χωροθέτηση τους
 • Η θέση του ανακαινιζόμενου λουτρού μέσα στο χώρο, για την προσβασιμότητα του
 • Οι χρήστες του λουτρού, αν πρόκειται για μόνον ενήλικες, ηλικιωμένους, αν υπάρχουν μικρά παιδιά ή ΑΜΕΑ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους
 • Η υπάρχουσα θέση ύδρευσης και αποχέτευσης στο λουτρό, η θέρμανση, ο εξαερισμός, φυσικός ή τεχνητός και η δυνατότητα αλλαγής της θέσης τους
 • Το κόστος κατασκευής του

Πριν το σχεδιασμό απαιτείται πλήρης αποτύπωση του χώρου (θέση και διαστάσεις πόρτας και τυχόν παραθύρου, θέσεις παροχών ζεστού και κρύου νερού, αποχετεύσεων, ηλεκτρικών παροχών, θέση θερμαντικού σώματος). Να σημειωθεί ότι η θέση της κατακόρυφης αποχέτευσης είναι δεσμευτική για την τοποθέτηση της λεκάνης.

Επιλογή ειδών υγιεινής

Τα απαιτούμενα είδη υγιεινής σε ένα λουτρό είναι ο νιπτήρας, η μπανιέρα, η ντουζιέρα, ή και τα δυο εφόσον το μέγεθος του χώρου το επιτρέπει και αποτελεί επιθυμία των χρηστών, η λεκάνη W.C και ο μπιντές προαιρετικά, καθώς σταδιακά τείνει να καταργηθεί η εγκατάσταση του και να αντικατασταθεί με σύστημα τηλέφωνου ντους που τοποθετείται δίπλα στη λεκάνη ή με τον ηλεκτρονικό μπιντέ τουαλέτας.

Η επιλογή των νέων ειδών υγιεινής σχετικά με το μέγεθος, το χρώμα και το στυλ γίνεται βάσει των αισθητικών κριτήριων του χρήστη από μεγάλη ποικιλία στην αγορά και ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα του μπάνιου και οπωσδήποτε το στυλ διακόσμησης του μπάνιου. Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε ότι στα σκούρα είδη υγιεινής διακρίνονται εντονότερα από ότι στα ανοιχτόχρωμα οι λεκέδες από άλατα ή σαπούνι.

Υλικά ειδών υγιεινής

Σήμερα τα είδη υγιεινής κατασκευάζονται από πορσελάνη, ακρυλικό, χάλυβα και πολυεστέρα σε συνδυασμό με υαλοβάμβακα. Επίσης, από χυτό σκυρόδεμα σε επιθυμητή μορφή και σχήμα με επένδυση μαρμάρου ή πλακιδίων ή κονιάματα, πατητή τσιμεντοκονία, κουρασάνιτ κλπ .

Τα είδη υγιεινής από πορσελάνη έχουν καλή αντοχή στα χημικά, την τριβή και τα χρώματά τους διατηρούνται σταθερά, αλλά έχουν μεγάλο βάρος και είναι ευαίσθητα στις κρούσεις.

Τα είδη υγιεινής από ακρυλικό έχουν μικρό βάρος, αντοχή στις κρούσεις, δυνατότητα διαμόρφωσης διαφόρων σχημάτων, διατηρούν τη θερμοκρασία του νερού, δεν προκαλείται θόρυβος κατά τη χρήση και η επαφή μαζί τους είναι ευχάριστη, αλλά είναι ευαίσθητα στην τριβή, τα διαλυτικά και τα προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα.

Τα είδη υγιεινής από χάλυβα εμαγιέ έχουν μικρό βάρος, χρώματα σταθερά, είναι ανθεκτικά στα χημικά προϊόντα και τους λεκέδες και έχουν καλή συμπεριφορά στην τριβή, αλλά είναι θορυβώδη κατά τη χρήση, ευαίσθητα στις κρούσεις και στις παραμορφώσεις, η επαφή μαζί τους είναι ψυχρή και χάνουν γρήγορα τη θερμότητα του νερού μέσα τους αν δεν είναι μονωμένα.

Τα είδη υγιεινής από χυτό σκυρόδεμα δίνουν δυνατότητα για πρωτότυπες μορφές και μεγέθη, η λειτουργία τους είναι αθόρυβη, η επαφή μαζί τους θερμή, αντέχουν στις κρούσεις, αλλά είναι ευαίσθητα στην τριβή και τις ρωγμές (μπορούν ωστόσο να επιδιορθωθούν).

Υλικά επένδυσης του λουτρού

Τα υλικά πρέπει να διαθέτουν λεία επιφάνεια και να είναι ανθεκτικά στους υδρατμούς και την υγρασία. Κατάλληλα υλικά είναι τα πλακάκια και οι ψηφίδες, το μάρμαρο, πετρώματα (βερνικωμένα), το ξύλο (βερνικωμένο), αλλά και πιο σύγχρονα, όπως το γυαλί, το inox, το corian κλπ.

Πλακάκια και ψηφίδες

Αποτελούν διαχρονική και λειτουργική λύση, καθώς είναι πολύ ανθεκτικά στο νερό και τους υδρατμούς και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και διαστάσεων. Είναι κατάλληλα για κλασικά και για μοντέρνα λουτρά. Οι ψηφίδες δίνουν πολύ όμορφο και σύγχρονο διακοσμητικό αποτέλεσμα, είτε για τη διαμόρφωση σχεδίου, είτε ως επένδυση ολόκληρου του λουτρού.

Μάρμαρο και πετρώματα

Είναι καλή λύση για την επένδυση ενός λουτρού, γιατί είναι αδιάβροχα υλικά, πολύ ανθεκτικά και κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και διαφορετικά φινιρίσματα. Κυκλοφορούν σε μορφή πλακιδίων και ψηφίδων και σε συνθετική μορφή για χαμηλότερο κόστος.

Ξύλο

Μία λύση για ιδιαίτερα ελκυστικό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά σχετικά ”επικίνδυνη”. Πρέπει να επιλεγούν ξύλα ανθεκτικά στην υγρασία, όπως irocco, merbau και τικ (κυρίως Βιρμανίας). Απαιτείται προσοχή κατά τον καθαρισμό της ξύλινης επιφάνειας· πρέπει να γίνεται με ειδικά μαλακά καθαριστικά. Για μεγαλύτερη αντοχή και προστασία συνιστάται εμποτισμός με ειδικό βερνίκι.

Γυαλί

Διάφανο ή γαλακτώδες, φιμέ ή χρωματιστό το γυαλί αποτελεί υλικό ιδιαίτερα ανθεκτικό και πολύ εύκολο στο καθάρισμα. Πρέπει βέβαια να υποστεί την ανάλογη επεξεργασία για τη συγκεκριμένη χρήση, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή από τη συνηθισμένη, και κατά τη θραύση να θρυμματίζεται και να μη δημιουργεί κοφτερές γωνίες. Το γυαλί είναι ιδανικό για επενδύσεις γύρω από το νιπτήρα και ως προστατευτικό στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα ή για τη διαμόρφωση καμπίνας.

http://abelferraratv.com/?p=656#!;%20%20

Βερνίκια και ταπετσαρίες

Σε περίπτωση βαφής των τοίχων του λουτρού πρέπει να επιλεγούν αδιάβροχα βερνίκια που εμποδίζουν τη δημιουργία μούχλας, αφού πρώτα γίνει κατάλληλη προετοιμασία του τοίχου. Ταπετσαρίες εφαρμόζονται μόνο σε χώρους χωρίς μπανιέρα ή ντους , π.χ μικρά W.C.

Αποθήκευση

Αν θέλετε να γλυτώσετε από την ακαταστασία στο λουτρό προσπαθήστε με τη νέα διάταξη του χώρου να εξασφαλίσετε μικρούς αποθηκευτικούς χώρους: ράφια, καλάθια , κρεμάστρες αποτελούν λύσεις για έξυπνη αποθήκευση για νένα καλά οργανωμένο μπάνιο.

Πηγή φωτό: αρχείο decobook.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

  Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

 • Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου Νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην ανακαίνιση του μπάνιου

  Το μπάνιο αποτελεί τον πιο προσωπικό χώρο σε μια κατοικία. Ωστόσο, το στυλ και η διακόσμηση του είναι εξαιρετικά σημαντικά και επηρεάζουν την αξία μιας κατοικίας. Σήμερα, στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής, υλικών, επίπλων και αξεσουάρ που αφορούν στο σχεδιασμό του μπάνιου. Βέβαια, κάποια προϊόντα μπορούν να φύγουν από τη μόδα. Ωστόσο, οι επιλογές σε υλικά, υφές, χρώματα, εξοπλισμό κτλ είναι τόσες πολλές, που ο σχεδιαστής μπορεί να δημιουργήσει ένα χώρο που να ικανοποιεί ακόμη και τον πιο δύσκολο πελάτη.

  Ανακαίνιση μπάνιου
  Ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.
 • Ανακαίνιση μπάνιου: Τι να προσέξετε Ανακαίνιση μπάνιου: Τι να προσέξετε

  Το μπάνιο ή λουτρό αποτελεί το βασικό χώρο υγιεινής στις κατοικίες αλλά και στους επαγγελματικούς χώρους και στα δημόσια κτίρια. Τι πρέπει όμως να προσέξει κανείς στην ανακαίνιση μπάνιου και ποια είναι τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή:

  Τα είδη υγιεινής. Στο εμπόριο υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής σε ενδιαφέροντα σχέδια και χρώματα. Ωστόσο εκτός από το κριτήριο της αισθητικής και του design, τα είδη υγιεινής πρέπει να πληρούν μια σειρά κριτηρίων ποιότητας. Πρέπει να είναι ανθεκτικά, να στερεώνονται εύκολα και να λειτουργούν σωστά. Οι επιφάνειες επίσης πρέπει να καθαρίζονται εύκολα με συνήθη απορρυπαντικά χωρίς να αλλοιώνεται η επιφάνεια τους. Αναλογιστείτε ότι η αντικατάσταση των ειδών υγιεινής δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και συχνά απαιτεί την αφαίρεση πλακιδίων. Για αυτό επιλέξτε με προσοχή ειδή υγιεινής που διακρίνονται για την αντοχή και την ποιότητά τους ακόμη και αν θέλετε να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης σε χαμηλό επίπεδο, δηλαδή πρόκειται για οικονομική ανακαίνιση μπάνιου.

  Το καζανάκι. Το καζανάκι παρουσιάζει αρκετά συχνά προβλήματα, ακόμη και λίγους μήνες μετά την εγκατάστασή του. Πολύ συχνά παρουσιάζεται διαρροή νερού από το καζανάκι και κατά συνέπεια σπατάλη νερού καθώς και άλλες δυσλειτουργίες. Λόγω της ευαισθησίας της συγκεκριμένη συσκευής, θα πρέπει να επιλέξετε καζανάκι υψηλής ποιότητας.

  Οι εγκαταστάσεις του μπάνιου (υδραυλικά, αποχέτευση και ηλεκτρολογικά) θα πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και αφού πρώτα έχει εκπονηθεί μελέτη και προγραμματισμός εργασιών. Η σωστή εγκατάσταση θα σας γλιτώσει από μελλοντικά έξοδα που αφορούν σε βλάβες, κακοτεχνίες και συχνές επισκευές. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα για ανακαίνιση μπάνιου προφορές.

  Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιδιόρθωση βλαβών. Σημαντική είναι επίσης η ηχομόνωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων για να μειώνονται οι ενοχλητικοί θόρυβοι.

  Εξαερισμός. Στα λουτρά εμφανίζεται έντονο πρόβλημα υδρατμών και υγρασίας. Για αυτό το λόγο θα πρέπει είτε να υπάρχει παράθυρο που να επιτρέπει το φυσικό αερισμό του χώρου είτε ηλεκτρικός εξαεριστήρας.

  Υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης. Τα υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης των ειδών υγιεινής και των πλακιδίων πρέπει να είναι στεγανά έτσι ώστε να αποτρέπεται διαρροή νερού στους γύρω χώρους. Σήμερα χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά συγκόλλησης και όχι απλό τσιμέντο που εξασφαλίζουν την απαραίτητη στεγανότητα.

  Σφραγίσεις μεταξύ νιπτήρα και τοίχου και μεταξύ μπανιέρας και τοίχου. Οι σφραγίσεις συνιστάται να γίνονται με ειδική αντιμυκητιακή σιλικόνη και όχι με απλούς στόκους. Ο απλός στόκος δεν προσφέρει την απαραίτητη στεγανότητα και δεν έχει αντοχή στο συχνό καθάρισμα.

  Κρεμαστές λεκάνες. Οι κρεμαστές λεκάνες πρέπει να στηρίζονται σε γερή τοιχοποιία. Σε περίπτωση γυψοσανίδων πρέπει να γίνεται ειδική πρόβλεψη για σιδερένια στηρίγματα.

  Μπανιέρες. Σε περίπτωση τοποθέτησης κτιστών μπανιερών συνιστάται η κατασκευή παραθύρου επισκευής βλαβών. Με αυτό τον τρόπο τυχών βλάβες αντιμετωπίζονται εύκολα χωρίς αφαιρέσεις πλακιδίων.

  Καπάκι λεκάνης. Το καπάκι της λεκάνης πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό καθώς στο προϊόν αυτό παρατηρούνται συχνές φθορές όπως σπασίματα, λεκέδες κτλ.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved