Εγκατάσταση των επίπλων της κουζίνας. Τι πρέπει να προσέξετε.

Στην ανακαίνιση κουζίνας τυπικά αποφασίζουμε να αντικαταστήσουμε την παλιά επίπλωση με νέα καθώς και να αλλάξουμε τις παροχές νερού και ρεύματος. Πολλές φορές η ανακαίνιση είναι ριζική οπότε αλλάζουμε και τις επενδύσεις του τοίχου και του δαπέδου, δηλαδή τα κεραμικά πλακάκια.

Κατά την παραλαβή της νέας επίπλωσης θα πρέπει να ελέγξουμε ότι όλα τα κομμάτια που έχουν παραδοθεί δεν έχουν ζημιές όπως επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε ότι στη συσκευασία έχουν συμπεριληφθεί όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα (βίδες, σύνδεσμοι, χερούλια, μεντεσέδες κτλ.). Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε παράλειψη, ακόμη και μίας βίδας, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές καθυστερήσεις στην ανακαίνιση.

Η εγκατάσταση των επίπλων της κουζίνας, απαιτεί δύο τεχνίτες, ειδικά κατά στο σημείο που πρέπει να κρεμαστούν τα ντουλάπια του τοίχου. Πράγματι, μερικά κομμάτια, όπως τα ντουλάπια και οι πάγκοι έχουν μεγάλο βάρος και ως εκ τούτου χρειάζονται δύο άτομα για να τα σηκώσουν και να μπορέσουν να τα βάλουν στη θέση τους.

Σημάδεμα στον τοίχο για την τοποθέτηση των ντουλαπιών του δαπέδου.

Η εγκατάσταση των ντουλαπιών του δαπέδου, ξεκινάει με το σημάδεμα μιας οριζόντιας γραμμής επάνω στον τοίχο, η οποία ορίζει το πάνω μέρος των ντουλαπιών. Συνήθως ένα ύψος γύρω στα 89 εκατοστά είναι κατάλληλο, αν και το ύψος εξαρτάται και από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του χρήστη. Με ένα μέτρο θα πρέπει να σημαδέψετε ένα σημείο, στα 89 εκατοστά πάνω από το δάπεδο. Στη συνέχεια, με το αλφάδι θα πρέπει να τραβήξετε μια οριζόντια γραμμή κατά μήκος του τοίχου.

Προσοχή: Τα πατώματά συχνά δεν είναι επίπεδα για αυτό θα πρέπει να ελέγχετε ανά τακτά διαστήματα ότι τα ντουλάπια και οι συσκευές χωράνε. Στη συνέχεια θα πρέπει να προσθέσουμε το πάχος του πάγκου που συνήθως είναι 4,5 ή 5 εκατοστά. Τέλος, θα πρέπει να τραβήξετε την γραμμή που να ορίζει το κάτω μέρος των ντουλαπιών που θα κρεμαστούν στους τοίχους.

Αφού σημαδέψετε τους τοίχους μπορείτε να συναρμολογήσετε τα ντουλάπια, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ανοίξετε τρύπες ή εγκοπές στο πίσω μέρος των ντουλαπιών ώστε να μπορούν να περάσουν οι σωλήνες παροχής νερού και της αποχέτευσης καθώς και τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα ντουλάπια στερεώνονται στον τοίχο είτε με ειδικές μπανέλες είτε κατευθείαν στους τοίχους με γωνίες στήριξης. Τα ντουλάπια διαθέτουν ρυθμιζόμενα πόδια, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το τελικό ύψος του πάγκου. Με το αλφάδι θα πρέπει να ελέγχετε ότι όλα τα ντουλάπια έχουν το ίδιο ύψος.

Αν και η εγκατάσταση των επίπλων της κουζίνας μπορεί να γίνει και από ερασιτέχνες, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες τεχνίτες. Για συμβουλές σε τεχνικά θέματα που αφορούν στην ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved