Νεροχύτης και πάγκος κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα

Νεροχύτης και πάγκος κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα http://www.houzz.com/photos/6102897/Stainless-Sink-Handcrafted-Metal-modern-kitchen-sinks-austin

Ο ανοξείδωτος χάλυβας, το inox όπως συχνά ονομάζεται, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά. Μάλιστα, εξακολουθεί να δείχνει σαν καινούργιος ακόμα και μετά από πολλά χρόνια χρήσης. Οι ιδιότητες του, τον καθιστούν ιδανικό για την κατασκευή νεροχυτών και πάγκων κουζίνας.

Η επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα δε διαβρώνεται σχεδόν καθόλου, είναι μη-πορώδης και πολύ ανθεκτική στους λεκέδες σε σχέση με τον κοινό χάλυβα. Ακόμα και μετά από πολλές χρήσεις παραμένει το ίδιο ανθεκτική, καθαρίζεται εύκολα και αποτρέπει τη δημιουργία εστιών μικροβίων. Κάτω από τη μεταλλική επιφάνεια, προβλέπεται η τοποθέτηση ειδικών φύλλων που μειώνουν τον ενοχλητικό ήχο από την κρούση: Εξωτερική επιφάνεια: Με γυαλάδα ή σατινέ.

Τυπικά σχήματα νεροχύτη: Κυκλικός και ορθογώνιος.

Προστασία του νεροχύτη και του πάγκου/ Τι να προσέχετε:

  • Θα πρέπει να αποφεύγεται το καθάρισμα με ισχυρά λευκαντικά
  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα καθαρισμού ασημικών καθώς μπορούν να θαμπώσουν την επιφάνεια του ανοξείδωτου χάλυβα.
  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ισχυρά οξέα.

Πώς καθαρίζεται η επιφάνεια από τα άλατα:

Η επιφάνεια καθαρίζεται εύκολα με ένα μαλακό πανί και ένα υγρό διάλυμα νερού και ξιδιού. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ειδικά προϊόντα καθαρισμού αλάτων.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ιδανικός για την κατασκευή πάγκων και νεροχυτών κουζίνας.

Τι συμβαίνει όταν ένα ισχυρό υγρό, όπως είναι ο χυμός ντομάτας ή πορτοκαλιού πέσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Τα περισσότερα υλικά, είτε φυσικά είτε συνθετικά , τείνουν να απορροφούν το λεκέ και να καθαρίζονται δύσκολα (με έντονο τρίψιμο και ισχυρά απορρυπαντικά). Ωστόσο, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα μη-πορώδες υλικό που δεν απορροφά τους λεκέδες. Έτσι καθαρίζεται εύκολα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν χρειάζεται επάλειψη με κάποιο προστατευτικό προϊόν, όπως με βερνίκια, λάδια, κλπ, καθώς η μάζα του ίδιου του υλικού είναι ανθεκτική. Άλλωστε οι επαλείψεις αυτές καταστρέφονται εύκολα και συχνά δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μικροβίων.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας όχι μόνο είναι ανθεκτικός στους λεκέδες από τα τρόφιμα αλλά και στην υψηλή θερμοκρασία. Τέλος, έχει ένα καλό βαθμό ελαστικότητας και έτσι, σε σύγκριση με τους κεραμικούς νιπτήρες, δε θα σπάσει εύκολα σε περίπτωση που πέσει με δύναμη κάποιο αντικείμενο πάνω του, όπως η κατσαρόλα. Ακριβώς, επειδή είναι ανθεκτικό υλικό, διαρκεί για πολλά χρόνια, με ελάχιστη συντήρηση. Τα μέταλλα του κράματος προέρχονται συνήθως από ανακυκλωμένα μέταλλα ενώ και ο ίδιος ο ανοξείδωτος χάλυβας στο μεγαλύτερο του ποσοστό ανακυκλώνεται, καθώς αποτελεί ένα ακριβό υλικό. Συνεπώς, έχει οικολογικό χαρακτήρα.

Βιβλιογραφικές πηγές:

  • Euro Inox. (). Home (animation): At home with stainless steel. Available:http://www.euro-inox.org/ISSF/EN/flash.html. Last accessed 26/11/2013.
  • Charlotte Baden-Powell, 2005. Architect's Pocket Book of Kitchen Design. Edition. Routledge.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved