Προσοχή στις σκάλες !!!!

Προσοχή στις σκάλες !!!! https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Slippery_when_wet_icon.jpg

Αντιολισθητικές λωρίδες σε σκάλες, ράμπες και δάπεδα.

Οι σκάλες θεωρούνται ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του εσωτερικού χώρου καθώς κατά τη ανάβαση ή την κατάβαση ο χρήστης μπορεί να γλιστρήσει, να σκοντάψει, κλπ. Ειδικά σε χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός χρηστών (εκπαιδευτήρια, ξενοδοχεία, δημόσια κτίρια, εμπορικά κέντρα, κλπ) ενδείκνυται η τοποθέτηση αντιολισθητικών λωρίδων κατά μήκος της άκρης των σκαλοπατιών αλλά και των ραμπών.

Η προσθήκη αντιολισθητικών στοιχείων μπορεί να γίνει, μεταξύ άλλων και με τους παρακάτω τρόπους:

Α τρόπος

Με αντιολισθητικό υλικό, όπως είναι το Mega –Tread. Το υλικό απλώνεται εύκολα και είναι κατάλληλο για στρώση ή σχεδιασμό λωρίδων πάνω σε μπετόν, πέτρα, κεραμικά πλακάκια, fiberglass και μεταλλικές επιφάνειες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο.

http://www.megapoxy.gr/

Πως θα δημιουργηθούν οι αντιολισθητικές λωρίδες σε μια υπάρχουσα σκάλα;

Αρχικά θα πρέπει να ανοιχτεί ένα κανάλι με ένα τροχό κοπής ή με αμμοβολή επάνω στο μάρμαρο – γρανίτη του κάθε σκαλοπατιού. Στη συνέχεια μπορεί να εφαρμοστεί το κατάλληλο μίγμα Mega-Tread με μια σπάτουλα στο κανάλι. Το υπόλοιπο σκαλοπάτι θα πρέπει να προστατευτεί από τις διαρροές με κολλητικές ταινίες ενώ η λωρίδα θα πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτη για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την εφαρμογή.

http://www.megapoxy.gr/

Β τρόπος: Με την τοποθέτηση αντιολισθητικού προφίλ αλουμινίου.

Τα προφίλ αλουμινίου είναι ελαφριά και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι κατάλληλα για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορες μεθόδους κόλλησης στις περισσότερες επιφάνειες, ακόμη και σε ανομοιογενείς ή κοίλες με χρήση εποξικού συγκολλητικού προϊόντος ή να βιδωθούν.

http://www.megapoxy.gr/

Πληροφορίες για τις παραπάνω μεθόδους αντιολίσθησης: www.megapoxy.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved