Ψευδοροφές με βιομηχανικές, συνθετικές πλάκες (γυψοσανίδες, ορυκτές ίνες, τσιμεντοσανίδες)

Οι ψευδοροφές αποτελούν μια ιδιαίτερα πλεονεκτική λύση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ανακαίνιση καταστήματος, ανακαίνιση ξενοδοχείου ή άλλον εμπορικό χώρο, όπως γραφεία, χώρους εκθέσεων κτλ.  

Ασφαλώς τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά τα συνθετικά υλικά έχουν κυριολεκτικά κατακλίσει την αγορά καθώς οι ιδιότητές τους, όπως για παράδειγμα η πυροπροστασία, η ηχομόνωση, η θερμομόνωση κτλ., και το χαμηλό κόστος τους, τα καθιστούν κατάλληλα για πληθώρα εφαρμογών.

Στις ψευδοροφές λοιπόν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά συνθετικές πλάκες βιομηχανικής προέλευσης, ως στοιχεία πλήρωσης. Τέτοιες πλάκες είναι για παράδειγμα οι πλάκες ερακλίτ, νοβοπάν, οι γυψοσανίδες, οι πλάκες από ορυκτές είναι και πολλά άλλα υλικά.

Οι τυπικές διαστάσεις  των πλακών είναι 30Χ30, 60Χ60 και 60Χ120 εκατοστά.

Ο σκελετός του συστήματος γυψοσανίδων, δεν διαφέρει από τις συνηθισμένες κατασκευές, κατασκευάζεται δηλαδή από ξύλο ή μέταλλο και η στήριξη γίνεται κατά κανόνα με βίδες, καρφιά ή κόλλες.

Ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή αποτελούν οι γυψοσανίδες, οι οποίες χρησιμοποιούνται τόσο σε χώρους κατοικιών όσο και σε καταστήματα. Επίσης, πλεονεκτική επιλογή αποτελούν και οι πλάκες από ορυκτές ίνες.

Οι πλάκες από γυψοσανίδες.

Ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά στον χώρο των ψευδοροφών και γενικά στο χώρο της ξηρής δόμησης είναι οι γυψοσανίδες.

Οι γυψοσανίδες κατασκευάζονται στο εργοστάσιο και τοποθετούνται απευθείας στο εργοτάξιο πολύ εύκολα και γρήγορα.

Οι πλάκες από ορυκτές ίνες.

Το υλικό των πλακών από ορυκτές ίνες είναι ο ορυκτοβάμβακας, ο οποίος αναμειγνυόμενος με διάφορα άλλα ανόργανα πρόσμικτα και νερό και αφού υποστεί μια ειδική επεξεργασία, κόβεται σε πλάκες. Οι πλάκες από ορυκτές ίνες είναι ηχομονωτικές και προσφέρουν πυρασφάλεια.

Ακριβώς επειδή αποτελούν βιομηχανικά προϊόντα, την επιφάνειά τους μπορούν να δημιουργηθούν ποικίλα σχέδια, ακόμη και ανάγλυφα. Περαιτέρω, παράγονται σε πολλά χρώματα.

Εκτός από επίπεδες ψευδοροφές, με γυψοσανίδες μπορούν να δημιουργηθούν καμπύλες και θόλοι. Έτσι λοιπόν, ο αρχιτέκτονες ή ο διακοσμητής έχει απεριόριστες μορφολογικές δυνατότητες καθώς με γυψοσανίδες μπορεί να πετύχει σχεδόν οποιοδήποτε αισθητικό αποτέλεσμα επιθυμεί.

Οι αρμοί μεταξύ των γυψοσανίδων σφραγίζονται με υλικό αρμολόγησης και ειδική ταινία. Έτσι η τελική επιφάνεια είναι ενιαία.

Οι πλάκες από τσιμεντοδανίδες

Οι τσιμεντόπλακές ή τσιμεντοσανίδες έχουν πολλές ομοιότητες με τις γυψοσανίδες ως προς τη χρήση και τοποθέτησή τους. Επιπλέον έχουν υψηλή αντοχή. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στο νερό, στην υγρασία και στις χαμηλές θερμικασίες. Για αυτό μπορούν να τοποθετηθούν και σε ψευδοροφές υγρών και εξωτερικών χώρων όπως είναι τα μπάνια, οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης κτλ.

ΟΙ τσιμεντοσανίδες αποτελούνται από τσιμέντο και ορυκτά πρόσμικτα ενισχυμένα με ίνες γυαλιού ή πλέγμα ινών γυαλιού.

Αν θέλετε εξειδικευμένες συμβουλές για οποιοδήποτε υλικό, επισκεφτείτε το blog της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα για να μάθετε όλα τα τελευταία νέα γύρω από τη διακόσμηση και τη δόμηση.

 

 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved