Τα αντιολισθηρά δάπεδα στους επαγγελματικούς χώρους

https://pbs.twimg.com/media/Dh04TfVVAAEWdNz.jpg

Τα ατυχήματα από ολίσθηση και παραπατήματα αποτελούν τις πιο επικίνδυνες και δαπανηρές αιτίες τραυματισμών. Συνεπώς τα αντιολισθηρά δάπεδα αποτελούν μια αναγκαιότητα για την υγεία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων για τους περισσότερους επαγγελματικούς χώρους. Ολίσθημα και παραπάτημα μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ολισθηρότητας και της συντήρησης των δαπέδων για την πρόληψη των ατυχημάτων αυτών και την ενίσχυση της ασφάλειας των δαπέδων.

Η ποικιλία των αντιολισθηρών δαπέδων προσφέρει λύσεις σε κάθε χώρο, όπως χώροι εστίασης ή βιομηχανικοί χώροι. Σε οποιαδήποτε ευκαιρία ανακαίνισης επαγγελματικού χώρου πρέπει να αποφασίζεται η εγκατάσταση αντιολισθηρού δαπέδου. Η εφαρμογή του είναι εύκολη και υπάρχουν τρόποι για την αποφυγή  διακοπής της λειτουργίας της επιχείρησης. Αναφέρουμε τα οφέλη των αντιολισθηρών δαπέδων για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Αρχικά εξασφαλίζεται η πρόληψη των ατυχημάτων εξαιτίας ολίσθησης και διαμορφώνεται ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους επισκέπτες και το προσωπικό με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ευκολία της εγκατάστασης αντιολισθηρού δαπέδου αποτελεί επίσης πλεονέκτημα για την επιλογή τους. Υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις, είτε επιλέγεται αντιολισθηρό υλικό δαπέδου, όπως πλακίδια, βινυλικό ή ξύλινο δάπεδο, είτε επιλέγετε την επεξεργασία υπάρχοντος δαπέδου με επίστρωση του με υλικό που το κάνει ανθεκτικό στην ολίσθηση χωρίς να επηρεάζει την εμφάνιση του.

Στα μειονεκτήματα τους καταγράφονται οι  επιλογές από περιορισμένη ποικιλία στα διάφορα υλικά και η διάρκεια της ιδιότητας τους. Με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση το αντιολισθηρό δάπεδο φθείρεται και απαιτεί συντήρηση για να διατηρεί την αντιολισθηρότητα του. Επίσης οι αντιολισθηρές επιστρώσεις διαρκούν λίγα χρόνια και απαιτείται νέα επίστρωση. Παράλληλα τυχόν επιθυμία για ένα γυαλιστερό, λαμπερό δάπεδο για χάρη της αισθητικής δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, αλλά τελικά πρέπει να επιλέγονται λύσεις που δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αντιολισθηρών δαπέδων, αλλά και πολλά υλικά επίστρωσης δαπέδων διατίθενται με αντιολισθηρή επιφάνεια, για παράδειγμα τα κεραμικά πλακίδια που έχουν επεξεργασμένη επιφάνεια με μικροσκοπική τραχύτητα και ευχάριστη υφή, με μεγάλη διάρκεια ζωής και εύκολη συντήρηση και καθαρισμό που εξασφαλίζει ωστόσο προστασία από ολίσθηση. Επίσης αντιολισθηρά είναι τα δάπεδα laminate και τα ξύλινα δάπεδα με ματ φινίρισμα. Για βιομηχανική χρήση κατάλληλα είναι τα μεταλλικά δάπεδα που έχουν ανάγλυφη επιφάνεια με αντιολισθηρό σχέδιο, “μπακλαβαδωτό” ή “κριθαράκι”. Εξαιρετικά αντιολισθηρά δάπεδα αποτελούν τα δάπεδα LTV ή βινυλικά  και τα δάπεδα από καουτσούκ  ή  linoleum και μοκέτα, που προσφέρουν μία ομαλή, επιφάνεια υψηλής αισθητικής με ποικιλία αποχρώσεων και μοτίβων. Είναι ιδανικά σε μία σειρά από επαγγελματικούς χώρους, όπως χώροι εκδηλώσεων, γκαλερί, ξενοδοχεία κλπ. Τέλος τα δάπεδα φελλού ελαστικά και αντιολισθηρά βρίσκουν εφαρμογή σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους με άριστα αποτελέσματα.

Οι επαγγελματικοί χώροι στους οποίους απαιτούνται αντιολισθηρά δάπεδα είναι οι χώροι υγείας, εκπαίδευσης, γραφείων. Επίσης οι βιομηχανικοί, εμπορικοί και χώροι εστίασης. Όλοι οι παραπάνω χώροι που παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση προσωπικού και εργαζομένων, που πρέπει να προστατεύονται από ατυχήματα εξαιτίας πτώσεων.

Με αφορμή την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου η εφαρμογή αντιολισθηρού δαπέδου αποτελεί μία λύση που τον αναβαθμίζει και τον εκσυγχρονίζει. Επισκεφθείτε την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για να συζητήσετε και να επιλέξετε την  καταλληλότερη λύση για τον χώρο σας.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved