Βιομηχανικά αυτοεπιπεδούμενα ρητινούχα δάπεδα

Βιομηχανικά αυτοεπιπεδούμενα ρητινούχα δάπεδα http://www.houzz.com/photos/454920/LG-House-Living-Room-Interior-modern-living-room-edmonton

Τα βιομηχανικά δάπεδα αποτελούν την κατάλληλη λύση για ενιαίους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων.

Με τον όρο βιομηχανικά δάπεδα χαρακτηρίζονται διαφορετικά υλικά και τεχνικές επίστρωσης δαπέδων με σκοπό τη βελτίωση των μηχανικών χαρακτηριστικών της επιφανείας τους.

Η χρήση τους ξεκίνησε από βιομηχανικούς και αποθηκευτικούς χώρους, λόγω των υψηλών απαιτήσεων των δαπέδων τους σε αντοχή σε μηχανική καταπόνηση, σε διάφορες χημικές προσβολές και συχνή χρήση χημικών καθαριστικών.

Στη συνέχεια η χρήση τους επεκτάθηκε σε εσωτερικούς χώρους με διάφορες χρήσεις, όπως γραφεία, σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία, με πιο πρόσφατη την εφαρμογή τους στις κατοικίες.

Κριτήρια εφαρμογή τους

Εκτός από την αντοχή τους σε διάφορες καταπονήσεις, κριτήρια για την εφαρμογή τους αποτελούν το αισθητικό αποτέλεσμα, η άνεση στην κυκλοφορία, η ηχοαπορροφητικότητα.

Κατηγορίες

Διαμορφώθηκαν τα διακοσμητικά, αρχιτεκτονικά βιομηχανικά ρητινούχαδάπεδα με αναρίθμητες δυνατότητες στις ακόλουθες κατηγορίες

Εποξεικά δύο συστατικών, πολυουρεθανικά δύο συστατικών, ακρυλικά τσιμεντοειδή.

Πλεονεκτήματα

Τα ρητινούχα δάπεδα είναι μονολιθικά, λεία δάπεδα και συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα διακοσμητικών εφαρμογών και ποικιλία χρωμάτων με τη μεγάλη αντοχή.

Προσφέρουν ελευθερία στους σχεδιαστές να διαμορφώσουν την όψη τους, έχουν μικρό βάρος (δεν επιβαρύνουν με πρόσθετα φορτία την κατασκευή), έχουν μικρό πάχος (κατάλληλα για ανακαινίσεις), είναι αντιολισθηρά, δεν έχουν αρμούς.

Η εφαρμογή τους γίνεται εύκολα και γρήγορα (είναι έτοιμα για χρήση ακόμη και μετά τρείς ώρες από την εφαρμογή), απαιτούν μικρή συντήρηση, επισκευάζονται εύκολα.

Τοποθετούνται σε οποιοδήποτε υπόστρωμα.

Εφαρμόζονται σε υγιές υπόστρωμα με σπάτουλα, ειδικό ρολό ή πιστόλι airless σε διαδοχικές στρώσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

{youtube}2Dz-Q49ysUw{/youtube}

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved