Ξύλινες ψευδοροφές

Οι ψευδοροφές αποτελούν δομικά στοιχεία, που τοποθετούνται το κάτω μέρος του πατώματος, ή με πιο απλά λόγια οι ψευδοροφές καλύπτουν το ταβάνι. Αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή, ιδιαίτερα σε ανακαινίσεις καταστημάτων, επειδή τοποθετούνται εξαιρετικά γρήγορα ενώ μέσα στον σκελετό τους μπορεί να τοποθετηθεί μια πληθώρα εγκαταστάσεων.

Οι ψευδοροφές αποτελούνται από τον σκελετό, ο οποίος αναρτάται από το ταβάνι και από τα στοιχεία, που επενδύουν τον σκελετό. Ανάλογα με το υλικό των πλαισίων οι ψευδοροφές διακρίνονται σε ξύλινες, συνθετικές, μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες.  

Το ξύλο ασφαλώς είναι ένα φυσικό υλικό, που προτιμάται λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής του.

Ψευδοροφές με ξύλινες πλάκες.

Οι σανίδες και οι ξύλινες πλάκες πρέπει να προέρχονται από ανθεκτική και υγιή ξυλεία, η οποία να μην έχει ρόζους. Οι ξύλινες πλάκες κατασκευάζονται συνήθως σε διαστάσεις μικρότερες από 60Χ60εκ. Ο αερισμός των ξύλινων ψευδοροφών είναι απαραίτητος και για αυτό στην περίμετρο πρέπει να δημιουργείται ένας αρμός πλάτους 1,5 εκ. έτσι ώστε να αερίζεται το διάκενο της ψευδοροφής, δηλαδή θα πρέπει να αφήνεται ικανοποιητική απόστασή από τους περιμετρικούς τοίχους.

Η ειδική ξύλινη επιφάνεια μπορεί να αφεθεί στη φυσική της κατάσταση. Μολαταύτα είναι προτιμότερο να καλύπτεται με κάποιο από τα ειδικά προϊόντα που προστατεύουν τις ξύλινες επιφάνειες. Επιπλέον με τα ειδικά προϊόντα επικάλυψης μπορούν να δημιουργηθούν ειδικά διακοσμητικά αποτελέσματα

Τέτοια προϊόντα είναι το βερνίκια, το λινέλαιο και το κερί.

Μερικά βερνίκια προσφέρουν επιπλέον ιδιότητες όπως για παράδειγμα αντιμικροβιακή προστασία. Περαιτέρω, κάποια βερνίκια εμποδίζουν τη μετάδοση της φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς. Κάποια άλλα προϊόντα αποτρέπουν το ξύλο να γίνει πιο σκούρο με το πέρασμα του χρόνου, κυρίως από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Πανό από βιομηχανικά προϊόντα ξύλου

Επειδή, το ξύλο αποτελεί πλέον ένα ιδιαίτερο υλικό, που πολλές φορές έχει υψηλό κόστος, η βιομηχανία έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων που κατασκευάζονται από παραπροϊόντα ξυλείας, όπως από περισσεύματα ξύλου, από ροκανίδια κτλ.

Τα πανό από βιομηχανικά προϊόντα ξύλου ονομάζονται συνήθως, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες ή ινοσανίδες και αποτελούν μια από τις πιο οικονομικές επιλογές. Τα βιομηχανικά προϊόντα ξύλου, δεν είναι μασίφ ξύλο, αλλά κατασκευάζονται από προϊόντα ξύλου (για παράδειγμα από ροκανίδια) που ενώνονται μεταξύ τους με κόλλες, γύψο ή άλλα υλικά.

Στις ψευδοροφές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πανό από βιομηχανικά προϊόντα ξύλου (πχ. κόντρα πλακέ, MDF, μοριοσανίδες κτλ.) σε υγρούς χώρους;

Η χρήση αυτών των προϊόντων καλό είναι να αποφεύγεται σε υγρούς χώρους. Διαφορετικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά πανό αψηλής πυκνότητας και πάχους πάνω από 4 εκ.

Επίσης, υπάρχουν βιομηχανικά πανό σε αρκετά μεγάλη ποικιλία, που έχουν ενσωματωμένη μονωτική πλάκα στην πάνω πλευρά, έτσι ώστε να μην είναι ορατή.  

Επειδή στην αγορά κυκλοφορούν πολλές λύσεις ψευδοροφών και αν αναζητάτε λύσεις για οικονομική ανακαίνιση του χώρου σας, καλό είναι να επισκεφτείτε ένα έμπειρό γραφείο ανακαινίσεων και κατασκευών, όπως την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα, η οποία αναλαμβάνει ανακαινίσεις ποικίλων χώρων, όπως διαμερισμάτων, καταστημάτων, ξενοδοχείων κτλ.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

 __________________________________________________________

Φωτογραφία από pisauikan από το Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved