Πόσα διαφορετικά χρώματα μπορώ να χρησιμοποιήσω στους τοίχους του σπιτιού μου;

Το χρώμα στους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού είναι πολύ σημαντικό και καθορίζει την ατμόσφαιρα του χώρου, ακόμη και την ψυχολογία των ενοίκων.

Συχνά, αρκετοί άνθρωποι επιλέγουν ένα και μόνο χρώμα και με αυτό βάφουν όλο το σπίτι. Παρόλο που μια τέτοια επιλογή μοιάζει ασφαλής εντούτοις μπορεί να κάνει το σπίτι μας να δείχνει βαρετό και μονότονο.

Για αυτό λοιπόν, οι έμπειροι διακοσμητές καθώς και οι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν ανακαινίσεις σπιτιών συμβουλεύουν: Τολμήστε να βάλετε περισσότερα χρώματα στους τοίχους του σπιτιού σας.

Οι περισσότερες εταιρείες χρωμάτων διαθέτουν μια υπέροχη παλέτα από διαφορετικά χρώματα: άλλα χρώματα είναι πιο απαλά και περισσότερο συντηρητικά και άλλα είναι πιο τολμηρά και ζωηρά.

Πόσα όμως διαφορετικά χρώματα μπορείτε να βάλετε στους τοίχους του σπιτιού σας; Μπορείτε να βάψετε κάθε δωμάτιο με ξεχωριστό χρώμα; Θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους τα χρώματα στα διαφορετικά δωμάτια ή οι επιλογές μπορούν να είναι πιο ελεύθερες; 

Οι ειδικοί διακοσμητές συμβουλεύουν, ότι θα πρέπει να περιορίσετε τις επιλογές για όλο το σπίτι στα τρία ή τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Επίσης, ένα από αυτά τα χρώματα θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ουδέτερο, δηλαδή κάποια απόχρωση του λευκού, του μπεζ, του απαλού γκρι κτλ..

Αν ωστόσο το σπίτι είναι μικρό τότε οι επιλογές σε χρώματα τοίχου θα πρέπει να περιοριστούν σε δύο ή τρία διαφορετικά χρώματα για όλο το σπίτι.

Το ουδέτερο χρώμα σε κάποιους τοίχους του σπιτιού είναι απαραίτητο γιατί ενοποιεί τα υπόλοιπα χρώματα.

Tip: Στα παιδικά υπνοδωμάτια συνιστάται να επιλέγουμε ένα χρώμα για όλους του τοίχους του δωματίου.

Ασφαλώς, τα χρώματα θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους, έτσι ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και συνεκτικό. Ακόμη και όταν τα χρώματα εφαρμόζονται σε διαφορετικά δωμάτια, και πάλι θα πρέπει να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Τα περισσότερα παράπονα πελατών, αφορούν στα χρώματα των τοίχων και συνήθως οι πελάτες σχολιάζουν ότι τα χρώματα δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Tip: Σε μια ανοιχτή και ενιαία κάτοψη, αν θέλουμε ο χώρος να δείχνει πιο μεγάλος και ρευστός, τότε θα πρέπει να βάψουμε όλους του τοίχους με ένα μόνο χρώμα. Αν αντίθετα έχουμε ένα μεγάλο χώρο, που δείχνει άδειος και άχαρος τότε επιλέγουμε να βάψουμε κάποιους τοίχους με διαφορετικό χρώμα. Μπορούμε επίσης να αξιοποιήσουμε τυχόν αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως μια κολώνα ή το τζάκι για να εφαρμόσουμε διαφορετικά χρώματα.

Αν πρόκειται να κάνετε ανακαίνιση μπάνιου, κουζίνας ή ολόκληρου διαμερίσματος, τότε έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καινούργια χρώματα για τους τοίχους. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια διαφορετική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας το χρώμα στους τοίχους τότε επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα, η οποία αναλαμβάνει ανακαινίσεις – μελέτη και κατασκευή – καθώς και διακοσμήσεις.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr


Image by Ryan Doka from Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved