Αλλάξτε την κουρτίνα του μπάνιου – Αλλάξτε άμεσα την ατμόσφαιρα του χώρου

Αλλάξτε την κουρτίνα του μπάνιου – Αλλάξτε άμεσα την ατμόσφαιρα του χώρου φωτο: ikea.gr/ Κουρτίνα μπάνιου από την ΙΚΕΑ.

Τα τελευταία χρόνια οι βιομηχανικοί σχεδιαστές και οι γραφίστες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο σχεδιασμό μιας πλειάδας καθημερινών αντικειμένων, για τα οποία μέχρι πρότινος αδιαφορούσαν. Ένα από αυτά τα αντικείμενα είναι η κουρτίνα του μπάνιου.

Η κουρτίνα του μπάνιου αποτελεί ένα απαραίτητο και λειτουργικό αξεσουάρ που συγκρατεί τα νερά και τα υπολείμματα του σαπουνιού κατά τη διάρκεια του ντούζ διατηρώντας τον υπόλοιπο χώρο στεγνό και καθαρό. Παρά ωστόσο, τα προφανή πλεονεκτήματα της κουρτίνας, το συγκεκριμένο αντικείμενο φαίνεται να απουσιάζει συχνά από τις προτάσεις των διακοσμητών ή των αρχιτεκτόνων, καθώς θεωρείται ότι αλλοιώνει την αισθητική και το στυλ του χώρου. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να αναζητήσουν μια λύση για την συγκράτηση των νερών κατά τη διάρκεια του ντούζ, καταλήγοντας συχνά στην ευκολότερη επιλογή που δεν είναι άλλη από την κουρτίνα του μπάνιου.

Κατασκευαστικά, η κουρτίνα του μπάνιου τοποθετείται πανεύκολα, ακόμη και από ένα ερασιτέχνη. Περιλαμβάνει μια μπάρα ή βέργα που στερεώνεται στους τοίχους του μπάνιου, είτε με αυτοκόλλητο είτε με βίδες είτε με ειδικούς μηχανισμούς, πάνω στην οποία κυλούν οι κρίκοι της κουρτίνας.

Οι περισσότερες κουρτίνες, είναι κατασκευασμένες από συνθετικό υλικό (πχ. πολυεστέρα) και μπορούν να πλυθούν, ακόμη και στο πλυντήριο (συνήθως στους 40 βαθμούς). Μάλιστα το πλύσιμο, ανά τακτά διαστήματα είναι απαραίτητο για την αφαίρεση των υπολειμμάτων του σαπουνιού και της μούχλας. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε το χλώριο για να μην ξεθωριάσει το χρώμα και το σχέδιο της κουρτίνας. Στη συνέχεια, και ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή η κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να σιδερωθεί.

Εκτός βέβαια από τους πρακτικούς λόγους, η κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να αλλάξει και την αισθητική του χώρου. Μάλιστα αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη λύση για να ανανεώσουμε άμεσα το μπάνιο, αλλάζοντας εύκολα και οικονομικά, μόνο ένα αντικείμενο δηλαδή την κουρτίνα.

Σήμερα, στο εμπόριο κυκλοφορεί μια τεράστια ποικιλία κουρτινών μπάνιου σε απίστευτα χρώματα, σχέδια αλλά και υφές. Ασφαλώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην τιμή ανάλογα με το υλικό της κουρτίνας. Οι βέργες του κουρτινών, είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μπορούν να αυξομειώνουν το μήκος τους για να ταιριάζουν στα περισσότερα μπάνια. Κάποιες βέργες, μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς βίδες και τρύπες, καθώς διαθέτουν ένα μηχανισμό ελατηρίων που κρατά τη βέργα σταθερή στη θέση της. Αυτό σημαίνει, ότι η βέργα μπορεί αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί χωρίς να αφήσει τρύπες ή άλλα ίχνη στα πλακάκια και στους τοίχους.

 


Ο χώρος του λουτρού και της τουαλέτας, είναι ένα χώρος που χρειάζεται συχνά ανανέωση, λόγω του μεγάλου βαθμού υγρασίας. Αυτό σημαίνει, ότι θα χρειαστεί να αλλάζετε τακτικά ένα μέρος του εξοπλισμού του μπάνιου, όπως το χαλάκι, την κουρτίνα, κ.ά. Αν βέβαια θέλετε να κάνετε ριζική ανακαίνιση μπάνιου, με αλλαγές των υδραυλικών, των πλακιδίων, των ειδών υγιεινής κτλ., τότε θα μπορείτε να πάρετε προσφορά ανακαίνισης μπάνιου από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved