Θέλω να αλλάξω ύφασμα στους καναπέδες. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεφορτωθώ τα ριχτάρια;

Γκρι καναπές Γκρι καναπές Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

Ερώτηση αναγνώστριας: Στο σαλόνι μου έχω δύο ξύλινους καναπέδες (παλιά τα λέγανε μπαουλο-ντίβανα) και δύο πολυθρόνες, επίσης ξύλινες. Σε αυτούς τους καναπέδες δεν μπορώ να βάλω ριχτάρια. Τα ριχτάρια δεν κάθονται καλά πάνω στον ξύλινο σκελετό. Επειδή όμως έχω ένα μικρό παιδί, οι καναπέδες έχουν λερωθεί πολύ. Σκέφτομαι να αλλάξω το ύφασμα, αλλά δεν ξέρω τι να επιλέξω. Υπάρχει κάποια λύση; Υπάρχει κάποιο ύφασμα που να μην λερώνεται;

Η απάντησή μας: Το θέμα των υφασμάτων στους καναπέδες είναι πολύ σημαντικό. Οι χρήστες αφιερώνουν πολύ χρόνο για να επιλέξουν ένα ύφασμα που να τους αρέσει και πληρώνουν αρκετά χρήματα και στο τέλος καταλήγουν να έχουν τους καναπέδες συνεχώς καλυμμένους με ριχτάρια.

Τα ριχτάρια, βέβαια είναι πρακτικά και προστατεύουν τα υφάσματα από τη φθορά και τους λεκέδες, αλλά ταυτόχρονά δημιουργούν και μια εικόνα ακαταστασίας. Ειδικά στους ξύλινους καναπέδες η τοποθέτηση ριχταριών είναι πολύ δύσκολη και αντιαισθητική.

Στο ερώτημα λοιπόν, τι ύφασμα να επιλέξετε, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει ασφαλώς να επιλέξετε ένα ύφασμα που να καθαρίζεται εύκολα και ιδανικά να μην λερώνεται καθόλου.

Οι επιλογές που έχετε λοιπόν είναι οι εξής:

Α) Να επιλέξετε δερματίνη. Η δερματίνη είναι ένα συνθετικό υλικό που δεν απορροφάει λεκέδες και υγρασία και καθαρίζεται πολύ εύκολα, με ένα υγρό πανί. Το μειονέκτημα ωστόσο της δερματίνης είναι ότι θερμαίνει το σώμα, ειδικά το καλοκαίρι.

Β) Να επιλέξετε δέρμα: το φυσικό δέρμα είναι ασφαλώς μια από τις καλύτερες επιλογές. Ωστόσο, αποτελεί μία ακριβή λύση. Επιπλέον το δέρμα χρειάζεται να έχει ραφές, καθώς δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε μεγάλα κομμάτια. Συνεπώς για την περίπτωση των δικών σας καναπέδων, η λύση του φυσικού δέρματος είναι μάλλον αδύνατη.

Γ) Αλέκιαστο ύφασμα. Η τεχνολογία του υφάσματος, έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που προσφέρει πλέον υφάσματα με απίστευτες ιδιότητες. Μία από τις τελευταίες καινοτομίες τις τεχνολογίας του υφάσματος αποτελεί το αλέκιαστο ύφασμα. Τα συγκεκριμένα υφάσματα, έχουν πολύ καλή υφή και καλή αντοχή. Επιπλέον δεν απορροφούν καθόλου λεκέδες και υγρά. Με άλλα λόγια λοιπόν, το αλέκιαστο ύφασμα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την περίπτωσή σας. Δεν λερώνεται καθόλου και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται ριχτάρια στους καναπέδες.

Πως καθαρίζονται τα αλέκιαστα υφάσματα; Ακριβώς επειδή τα αλέκιαστα υφάσματα δεν απορροφούν λεκέδες καθαρίζονται πολύ εύκολα, με ένα υγρό πανί ή ακόμη και με ένα μωρομάντηλο.

Είναι ακριβό το αλέκιαστο ύφασμα; Αυτό ασφαλώς εξαρτάται από τη μάρκα του προϊόντος. Σε γενικές γραμμές όμως, το αλέκιαστο ύφασμα δεν είναι πολύ πιο ακριβό από το κανονικό ύφασμα και σίγουρα είναι φτηνότερο από το δέρμα.

Για περισσότερες ιδέες διακόσμησης η για την κατασκευή σπιτιού ή ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα της Fouskas Construction.

Fouskas Construction logo new www.anakainisispitiou.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved