Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου με την ανακαίνιση του;

Ερώτηση αναγνώστη

‘’Θα ήθελα παρακαλώ πολύ την βοήθεια σας. Έχω μεγάλο πρόβλημα σχετικά με το σχεδιασμό του μπάνιου μου καθώς ότι έχω σκεφτεί για την ανακαίνιση του σχετικά με το πως θα τοποθετήσω ντουζιέρα, πλυντήριο, κρεμαστή λεκάνη και επιτοίχιο καζανάκι καθώς και νιπτήρα πέφτει στο κενό. Σας αποστέλλω συνημμένα την κάτοψη του μπάνιου στην τωρινή του διαρρύθμιση και φωτογραφίες του χώρου. Να τονίσω πως λόγω του φωταγωγού το παράθυρο δεν μπορεί να μεταφερθεί προς τα αριστερά λόγω τοίχου που υπάρχει από το δίπλα δωμάτιο. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ την βοήθεια σας καθώς όπως προείπα δεν μπορώ δυστυχώς να βρω μια λύση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.’’ Δημήτρης

Η άποψη μας

Με την πάροδο του χρόνου η ανακαίνιση μπάνιου αναδεικνύεται σε επιτακτική ανάγκη,  καθώς παρατηρούνται προβλήματα όσον αφορά στις σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, στα πλακίδια κυρίως τοίχου αλλά και δαπέδου και στα είδη υγιεινής. Επιπρόσθετα μπορεί να έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας, οι ανάγκες και οι συνήθειες μας. Για παράδειγμα να προτιμούμε ντουζιέρα αντί μπανιέρας και να αναζητούμε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο με τις σύγχρονες λύσεις των ντουλαπιών που πλαισιώνουν τον νιπτήρα και τον καθρέπτη. Η σύγχρονη όψη των ειδών υγιεινής, των αξεσουάρ και των πλακιδίων αποτελούν ένα επιπλέον λόγο για την ανακαίνιση μπάνιου.

Στη δική σας περίπτωση μετά από μελέτη των φωτογραφιών και της κάτοψης με τις διαστάσεις του χώρου τείνουμε τα εξής. Αρχικά αναφέρουμε ότι οι διαστάσεις του χώρου είναι αρκετά περιοριστικές για ευρύχωρη τοποθέτηση όλων όσων προτείνετε. Ταυτόχρονα η υπάρχουσα θέση του κατακόρυφου σωλήνα αποχέτευσης υπαγορεύει την τοποθέτηση της λεκάνης στην ίδια θέση με την υπάρχουσα, που θα είναι κρεμαστή με εντοιχισμένο καζανάκι. Στη συνέχεια η ντουζιέρα, το κρεμαστό έπιπλο με το νιπτήρα και το πλυντήριο θα τοποθετηθούν σε σειρά στον μεγαλύτερο τοίχο, όπως φαίνεται στην κάτοψη της πρότασης μας. Προτείνουμε καμπίνα στη ντουζιέρα για να εξασφαλίσουμε τη στεγανότητα στο μπάνιο, καθώς ο χώρος είναι μικρός.

bathroom floor plan02

Στην κάτοψη μας με την προτεινόμενη διαρρύθμιση σημειώνουμε τον ελάχιστο εργονομικά χώρο γύρω και μπροστά από τα είδη υγιεινής. Σχετικά με το παράθυρο πιθανολογούμε ότι δεν το ανοίγετε, ενδεχόμενα λόγω του φωταγωγού να μην προσφέρεται για φυσικό φωτισμό και αερισμό. Μπορεί λοιπόν να αντικατασταθεί με υαλότουβλα που έχουν τεμάχια εξαερισμού. Αν θέλετε να έχετε νέο παράθυρο με το ίδιο πλάτος πρέπει να τοποθετηθεί στην εξωτερική πλευρά του τοίχου και να είναι ανακλινόμενο, ώστε να μπορεί να ανοίγει χωρίς να εμποδίζεται από την καμπίνα της ντουζιέρας. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε παράθυρο μικρότερου πλάτους (40εκ) για να μπορεί να είναι και ανοιγόμενο μέσα στη ντουζιέρα.

bathroom02

Επιπρόσθετα προτείνουμε μία δεύτερη λύση χωρίς πλυντήριο για να έχετε μία εικόνα της ευρυχωρίας που θα υπάρχει χωρίς αυτό. Η λεκάνη παραμένει στην ίδια θέση. Επιλέγεται γωνιακή ντουζιέρα με καμπίνα, νιπτήρας και στήλη αποθήκευσης κρεμαστά για ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας στο χώρο. 

bathroom floor plan

bathroom01

Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα έχει μεγάλη εμπειρία όσον αφορά στη μελέτη και υλοποίηση σε ανακαίνιση μπάνιου και προσφέρει οικονομικά πακέτα που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες.

Anakainisi oikias www.anakainisispitiou.gr

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved