Κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού και η κόρη μας θέλει να βάψουμε πάλι το δωμάτιο της ροζ. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ερώτηση αναγνώστριας: Θέλουμε να κάνουμε ανακαίνιση του σπιτιού μας. Οπότε, σκέφτομαι να αλλάξω και το χρώμα από το δωμάτιο της κόρης μου που είναι πλέον 7 χρονών. Η ίδια επιμένει να το ξαναβάψουμε ροζ, αλλά εγώ το έχω βαρεθεί. Σκέφτομαι επίσης ότι σε λίγα χρόνια, το ρος θα της φαίνεται πολύ παιδικό και θα θέλει να το ξανα-βάψουμε. Τι μπορώ να κάνω;

Η απάντησή μας: Πράγματι το ροζ είναι το πιο αγαπημένο χρώμα όλων των κοριτσιών. Αυτό, βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα κορίτσια, από την στιγμή που γεννιούνται «βομβαρδίζονται» με συγκεκριμένα πρότυπα, για τα ρούχα που πρέπει να φορούν, τα παιχνίδια που πρέπει να παίζουν ακόμη και για τα αγαπημένα τους χρώματα. Ειδικά, το ροζ φαίνεται να κυριαρχεί παντού: στα παιχνίδια, στα ρούχα, στη διακόσμηση.  

Από την άλλη μεριά, όμως το ροζ παραμένει είναι πολύ ενδιαφέρον χρώμα για το υπνοδωμάτιο, χαρούμενο και ζεστό. Το ροζ επίσης, διαθέτει πολλές αποχρώσεις: υπάρχει το παστέλ ροζ, το γκρι ροζ αλλά και το πολύ έντονο φούξια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε και πάλι να βάψετε το δωμάτιο της κόρης σας ροζ, αλλά να επιλέξετε μια διαφορετική απόχρωση. Με αυτόν τον τρόπο, θα ικανοποιήσετε την επιθυμία  της κόρη σας και από την άλλη θα καταφέρετε να κάνετε μια αισθητή αλλαγή στο χώρο.

Γενικά, στα υπνοδωμάτια, συνιστάται να χρησιμοποιούμε απαλά χρώματα όπως το γαλάζιο, το λιλά, το εκρού, το κρεμ, το ανοιχτό πράσινο. Στους χώρους που χαλαρώνουμε και κοιμόμαστε αποφεύγουμε έντονα και ζωηρά χρώματα όπως το κίτρινο και το λαχανί. 

Σας προτείνουμε μερικές απαλές και διαχρονικές αποχρώσεις του ροζ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε ένα εφηβικό δωμάτιο:

Το ροζ του χαλαζία (rose quartz): Το ροζ του χαλαζία θεωρείται ένα από τα πιο μοντέρνα και σοφιστικέ χρώματα. Το βλέπετε πλέον παντού στα πιο σύγχρονα αντικείμενα design, από θήκες κινητών μέχρι ρούχα υψηλής ραπτικής. Το ροζ του χαλαζία θα προσθέσει μια μοντέρνα νότα στο υπνοδωμάτιο και ταυτόχρονα θα προσφέρει θαλπωρή και ζεστασιά.

Το σκονισμένο ροζ (dusty pink): Το σκονισμένο ροζ αποτελεί μια αρκετά ουδέτερη, παστέλ απόχρωση του ροζ. Για αυτό είναι κατάλληλο όχι μόνο για μικρά κορίστα αλλά και για παιδιά που βρίσκονται στην εφηβαία ή ακόμη και για ενήλικες.

Αν πάλι, δεν θέλετε να βάψετε τους τοίχους ροζ τότε σας προτείνουμε μια άλλη λύση: Το συνδυασμό γκρι-ροζ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βάψετε τους τοίχους με ένα απαλό γκρι και να επιλέξετε υφάσματα (κουρτίνες, χαλιά, μαξιλάρια) σε κάποια απόχρωση του ροζ.

ροζ, διακόσμηση, γκρι,

Για περισσότερες ιδέες και συμβουλές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρίες Fouskas Construction. Η εταιρεία αναλαμβάνει κάθε είδους κατασκευή: από την ολική ανακαίνιση μέχρι την ανέγερση οικοδομών.

 

Fouskas Construction logo new

www.anakainisispitiou.gr


Φωτογραφίες

Photo by Dan 7th on Unsplash

Photo by Florian Klauer on Unsplash

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved