Αντικείμενα design χωρίς ηλικία (τραπεζάκια καθιστικού)

Αντικείμενα design χωρίς ηλικία (τραπεζάκια καθιστικού) http://www.paletteandparlor.com/products/marcel-breuer-laccio-coffee-table

Τα διαχρονικά τραπεζάκια μέσης από υψηλής ποιότητας υλικά προσφέρουν με το μοναδικό σχεδιασμό τους όχι μόνο κομψότητα, αλλά κυρίως λειτουργικότητα και ανθεκτικότητα στη χρήση και στο χρόνο.

Laccio Coffee Table

Σχεδιάστηκε το 1925 από τον Marcel Breuer, σχεδόν ταυτόχρονα με την Wassily Chair, κατά τη διάρκεια πειραματισμών του Breuer για καθίσματα της τραπεζαρίας του Bauhaus. Αποτελείται από σωληνωτό σκελετό από επιχρωμιωμένο ατσάλι και τάβλα από μαύρο ή λευκό λαμινέιτ. Σήμερα παράγεται από την εταιρία Knoll σε διάφορα μεγέθη.

http://www.knoll.com/product/laccio-coffee-table

901 Tea Trolley

Το τρόλευ τσαγιού 901 που σχεδιάστηκε από τον Alvar Aalto το 1936 είναι το πιο απλό και χαριτωμένο τρόλευ από όσα σχεδίασε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τραπεζάκι καθιστικού. Έχει σκελετό από καμπυλωμένο ξύλο σημύδας, λευκούς τροχούς από λακαριστό MDF και τάβλα από κεραμικά πλακίδια. Κατασκευάστρια εταιρία η Artek. Σχεδιάστηκε για οικιακή χρήση και κοσμεί το καθιστικό της Villa Mairea, της βίλλας που σχεδίασε ο Aalto.

http://www.artek.fi/products/tables/78

Eames Molded Plywood Coffee Table

Οι Charles και Ray Eames σχεδίασαν το 1946 το λιτό, ελαφρύ, φανταστικό τραπεζάκι καθιστικού με λιγνό μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό και τάβλα από φορμαρισμένο κόντρα πλακέ σε μορφή δίσκου σερβιρίσματος. Κατασκευαστής ο Herman Miller. Η κλασική έκδοση από ξύλο διαμορφώθηκε με χύτευση λεπτών φύλλων καπλαμά ξύλου κάτω από θερμότητα και πίεση, με την ίδια επαναστατική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραγωγή των καθισμάτων των Eames.

http://www.hermanmiller.com/products/tables/occasional-tables/eames-molded-plywood-coffee-table.html

Noguchi Table

Ο γλύπτης Isamu Noguchi δημιούργησε το 1948 το ξεχωριστό τραπεζάκι που ακροβατεί μεταξύ έργου τέχνης και επίπλου, συνδέοντας την καμπυλόμορφη ξύλινη βάση με μία γυάλινη τάβλα ελεύθερης φόρμας. Το Noguchi Table δεν κρύβει τίποτε, αντίθετα φανερώνει τα πάντα γύρω από τη φύση της απλότητας. Η αιθέρια μορφή του δεν μειώνει τη χρηστικότητα του: είναι δυνατό και ανθεκτικό, πρακτικό και όμορφο στοιχείο σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Κατασκευαστής επίσης ο Herman Miller.

http://iconicinteriors.com/designer_furniture/category/designer_coffee_tables/noguchi_coffee_table/

Τέλος θα αποτελούσε παράλειψη να μην αναφέρουμε το πιο λειτουργικό και ευπώλητο κομμάτι design που δημιουργήθηκε ποτέ!

Boby Trolley Cabinet Storage

Το Boby Trolley είναι κάτι πολύ περισσότερο από τροχήλατο ερμάριο: είναι τρόλευ μονάδα αποθήκευσης που έγραψε ιστορία στο χώρο του design. Σχεδιασμένο από τον Joe Colombo το 1970, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο SMAU το 1971 και αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του MoMA και του "Triennale” στο Μιλάνο. Η λειτουργικότητα και η λεπτομέρεια είναι τα δυνατά του σημεία, που με την αναμφισβήτητα pop μορφή του, εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα το πιο δημοφιλές τρόλευ αποθήκευσης για οικιακή και επαγγελματική χρήση με ευέλικτη χωρητικότητα αποθήκευσης. Κατασκευάζεται από την εταιρία B-Line από πλαστικό ABS, ενώ οι ρόδες του από πολυπροπυλένιο εγγυώνται πλήρη ευκινησία.

http://www.stardust.com/B33.html

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved