Διακοσμητική πιατέλα από δίσκο βινυλίου

Κατασκευάστε διακοσμητικές πιατέλες (ή φρουτιέρες) από παλιούς δίσκους βινυλίου.

Το βινύλιο είναι ένα πλαστικό υλικό που λιώνει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι, αν ένας δίσκος βινυλίου τοποθετηθεί μέσα σε ζεστό φούρνο (ή αν αφεθεί στον ήλιο) τότε θα αρχίσει να λιώνει και να μορφοποιείται πολύ εύκολα.

Για να κατασκευάσετε μια πιατέλα από βιλύλιο ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε θερμοκρασία 80 εως 100 βαθμούς κελσίου. Προσοχή: Μην θερμαίνετε το φούρνο σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, γιατί αφενός το βινύλιο θα λιώσει πολυ γρήγορα και αφετέρου μπορεί να εκλυθούν αέρια από την καύση του πλαστικού.

Βήμα 2

Τοποθετήστε ένα αναποδογυρισμένο μπολ (κεραμικό, γυάλινο ή μεταλλικό) πάνω στη σχάρα του φούρνου.

Βήμα 3

Τοποθετήστε απο πάνω και κεντραρισμένο τον δίσκο βινυλιου. Κλείστε το φούρνο. Σε πολύ λίγα λεπτα (σε περίπου 5 λεπτά ή και σε λιγότερο) ο δίσκος βινυλίου θα αρχίσει να καμπτεταί προς τα κάτω και να αγκαλιάζει το μπολ.

Το αποτέλεσμα:

δισκος βινυλιου, δισκος βινυλιου κατασκευη

Μπορείτε να κάνετε και άλλες δοκιμές !!

Ο δίσκος μπορεί να ξαναθερμανθεί προκειμένου να λάβει διαφορετικές μορφές. Για παράδειγμα, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές βάσεις.

Περίπτωση 1: Πειραματιστείτε με διαφορετικές βάσεις.

Τοποθετήσαμε στο φούρνο, μια ψηλότερη βάση (ένα ποτήρι και ένα μεταλλικό κουτί του καφέ) έτσι ώστε ο δίσκος βινυλίου να μπορέσει να καμφθεί περισσότερο.

Το αποτέλεσμα: Η πιατέλα προέκυψε ψηλότερη

δισκος βινυλιου, φρουτιερα απο δισκο βινυλιου

Περίπτωση 2: Μορφοποιήστε το δίσκο με τα χέρια σας.

Επειδή η θερμοκρασία του φούρνου είναι αρκετά χαμηλη (μεχρι 100 βαθμούς) μπορείτε να ανοίξετε το φούρνο και να προσπαθήσετε με τα χέρια σας να μορφοποιήσετε το δίσκο βινυλίου. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, φορέστε γάντια.

Το αποτέλεσμα: Η πιατελα θα έχει πιο ελεύθερο σχήμα

κατασκευη απο δισκο βινυλιου, φρουτιερα απο δισκο βινυλιου

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάψετε το δίσκο και να φυτέψετε μέσα διάφορα φυτά.

Περισσότερες χειροτεχνίες για παιδιά

Banne craftsboom01

Σχετικά Άρθρα

 • Πράσινα υλικά για μια βιώσιμη αρχιτεκτονική Πράσινα υλικά για μια βιώσιμη αρχιτεκτονική

  Τα υλικά αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες, οι διακοσμητές και οι σχεδιαστές προκειμένου να δώσουν στο κτισμένο περιβάλλον τη μορφή, το σχήμα, το στιλ και την προσωπικότητα που οραματίζονται. Μερικά υλικά, χρησιμοποιούνται τόσο ως επενδύσεις όσο και ως φέροντα δομικά υλικά, όπως για παράδειγμα το ξύλο, ο χάλυβας, το σκυρόδεμα και τα κεραμικά τούβλα. Οι φέρουσες επιφάνειες, συχνά καλύπτονται με άλλα υλικά για λόγους προστασίας αλλά και αισθητικής, όπως με σοβά, χρώμα, πλακάκια, μοκέτες, βερνίκια, κτλ. Ωστόσο, πολλοί διακοσμητές αποφασίζουν να αφήσουν αυτά τα υλικά ανεπίχριστα. Άλλα υλικά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επενδύσεις ή για διακοσμητικούς λόγους, όπως είναι τα πλακάκια και οι ταπετσαρίες.

 • Χριστουγεννιάτικα δεντράκια τοίχου από σύρμα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια τοίχου από σύρμα

  Μπορεί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση να είναι λιτή και απλή; Φυσικά και μπορεί. Δοκιμάστε την παρακάτω κατασκευή και στολίστε το χώρο σας με μικρά, κομψά χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από απλό σύρμα.

 • Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες

  Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, αποκλειστικά με κόκκινες μπάλες.

  Μπάλες μέσα σε πιατέλα

  Γεμίστε μια πιατέλα με κόκκινες μπάλες και τοποθετήστε την πάνω στην τραπεζαρία, στο τραπεζάκι του καθιστικού ή πάνω σε ένα χαμηλό έπιπλο. Οι μπάλες θα μοιάζουν με κατακκόκινα φρούτα. Στη σύνθεση της φωτογραφίας, χρησιμοποιήθηκαν μπάλες μέτριου μεγέθους καθώς και μικρότερες μπάλες που "δέθηκαν" μεταξύ τους ώστε να μοιάζουν με ένα τσαμπί σταφύλι.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved