Ρολόι τοίχου από δίσκο των Rolling Stones

Επαναχρησιμοποιήστε τους παλιούς δίσκους βινυλίου, φτιάχνοντας ρολόγια τοίχου.

Για την κατασκευή θα χρειαστείτε:

 • Έναν παλιό δίσκο βινυλίου
 • Ένα μηχανισμό ρολογιού (μικρού πάχους) με τους δείκτες του.
ρολοι τοιχου από δισκο βινυλίου

Ο τρόπος κατασκευής είναι πολύ απλός. Αρχικά, ίσως θα πρέπει να 'διευρύνεται' λίγο την τρύπα του δίσκου με ένα μαχαίρι, για να μπορέσει να χωρέσει ο μηχανισμός.

Στην συνέχεια θα πρέπει να βιδώσετε το μηχανισμό πάνω στο δίσκο βινυλίου. Το μεταλλικό βίδωμα του μηχανισμού πρέπει να είναι μικρού μεγέθους, ώστε να μπορέσει ο δίσκος να στερεωθεί καλά πάνω στο μηχανισμό.

Στο τέλος προσθέστε του δείκτες του ρολογιού.

Στη συγκεκριμένη κατασκευή, οι δείκτες είχαν μάυρο χρώμα και δεν διακρίνονταν καθαρά πάνω στο βινύλιο. Έτσι, προσθέσαμε στις άκρες τους, δύο μικρούς κόκκινους κύκλους από χαρτί (κόπηκαν με το περφορατέρ).

δισκος βινυλίου, ρολοι απο δισκο βινυλίου

Περισσότερες χειροτεχνίες για παιδιά

Banne craftsboom01

Σχετικά Άρθρα

 • Πράσινα υλικά για μια βιώσιμη αρχιτεκτονική Πράσινα υλικά για μια βιώσιμη αρχιτεκτονική

  Τα υλικά αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες, οι διακοσμητές και οι σχεδιαστές προκειμένου να δώσουν στο κτισμένο περιβάλλον τη μορφή, το σχήμα, το στιλ και την προσωπικότητα που οραματίζονται. Μερικά υλικά, χρησιμοποιούνται τόσο ως επενδύσεις όσο και ως φέροντα δομικά υλικά, όπως για παράδειγμα το ξύλο, ο χάλυβας, το σκυρόδεμα και τα κεραμικά τούβλα. Οι φέρουσες επιφάνειες, συχνά καλύπτονται με άλλα υλικά για λόγους προστασίας αλλά και αισθητικής, όπως με σοβά, χρώμα, πλακάκια, μοκέτες, βερνίκια, κτλ. Ωστόσο, πολλοί διακοσμητές αποφασίζουν να αφήσουν αυτά τα υλικά ανεπίχριστα. Άλλα υλικά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επενδύσεις ή για διακοσμητικούς λόγους, όπως είναι τα πλακάκια και οι ταπετσαρίες.

 • Χριστουγεννιάτικα δεντράκια τοίχου από σύρμα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια τοίχου από σύρμα

  Μπορεί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση να είναι λιτή και απλή; Φυσικά και μπορεί. Δοκιμάστε την παρακάτω κατασκευή και στολίστε το χώρο σας με μικρά, κομψά χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από απλό σύρμα.

 • Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες

  Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, αποκλειστικά με κόκκινες μπάλες.

  Μπάλες μέσα σε πιατέλα

  Γεμίστε μια πιατέλα με κόκκινες μπάλες και τοποθετήστε την πάνω στην τραπεζαρία, στο τραπεζάκι του καθιστικού ή πάνω σε ένα χαμηλό έπιπλο. Οι μπάλες θα μοιάζουν με κατακκόκινα φρούτα. Στη σύνθεση της φωτογραφίας, χρησιμοποιήθηκαν μπάλες μέτριου μεγέθους καθώς και μικρότερες μπάλες που "δέθηκαν" μεταξύ τους ώστε να μοιάζουν με ένα τσαμπί σταφύλι.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved