Το Φαράσι και η Ώρα

Η έμπνευση προήλθε (για ακόμα μια φορά) από το «κίνημα» των objet trouvé ή found art ή readymade, κατά το οποίο διάφορα, καθημερινά αντικείμενα μπορούν να μετατραπούν, με λίγες ή περισσότερες παρεμβάσεις, σε έργα τέχνης.

Επεκτείνοντας λοιπον τις αναζητήσεις του Marcel Duchamp, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής των objet trouvé αλλά και των βιομηχανικών αντικειμένων του Achille Castiglioni, προέκυψε η κατασκευή............ με τον τίτλο:

«Το Φαράσι και η Ώρα»

Η διάθεση ήταν αρκετά σκωπτική, όπως άλλωστε σκωπτική ήταν και η διάθεση του Marcel Duchamp, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το «Φαράσι και η Ώρα» δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα ανατρεπτικό, αντικείμενο..... υψηλού design !!!

φαρασι, ρολοι

Κατασκευή

Τι θα χρειαστείτε:

 • Πλαστικό φαράσι
 • Ένα μηχανισμό ρολογιού
 • Ένα μυτερό μαχαίρι

Η διαδικασία:

Βήμα 1

Αποσυναρμολογήστε τον μηχανισμό του ρολογιού και υπολογίστε με το μάτι την ακτίνα του μεταλλικού δακτυλίου.

Βήμα 2

Τρυπήστε με το μαχαίρι το πλαστικό φαράσι, κάνοντας ημικυκλικές κινήσεις. Το πλαστικό τρυπάει πολύ εύκολα και σε λίγα λεπτά θα έχει δημιουργηθεί μια οπή. Προσοχή: Ελέγχετε τακτικά το μέγεθος της οπής ώστε να μην γίνει μεγαλύτερη από τον μεταλλικό δακτύλιο του μηχανισμού του ρολογιού.

φαρασι, ρολοι

Βήμα 3

Όταν η οπή δημιουργηθεί, περάστε το μεταλλικό δακτύλιο μέσα στην οπή.

κατασκευη ρολογιου, ρολοι DIY

Βήμα 4

Βιδώστε, στο πίσω μέρος το μηχανισμό του ρολογιού και αν χρειαστεί, σταθεροποιήστε τον, με μια κολλητική ταινία.

Βήμα 5

Συναρμολογήστε τους δείκτες και κρεμάστε το φαράσι στον τοίχο

Περισσότερες χειροτεχνίες για παιδιά

Banne craftsboom01

Σχετικά Άρθρα

 • Πράσινα υλικά για μια βιώσιμη αρχιτεκτονική Πράσινα υλικά για μια βιώσιμη αρχιτεκτονική

  Τα υλικά αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες, οι διακοσμητές και οι σχεδιαστές προκειμένου να δώσουν στο κτισμένο περιβάλλον τη μορφή, το σχήμα, το στιλ και την προσωπικότητα που οραματίζονται. Μερικά υλικά, χρησιμοποιούνται τόσο ως επενδύσεις όσο και ως φέροντα δομικά υλικά, όπως για παράδειγμα το ξύλο, ο χάλυβας, το σκυρόδεμα και τα κεραμικά τούβλα. Οι φέρουσες επιφάνειες, συχνά καλύπτονται με άλλα υλικά για λόγους προστασίας αλλά και αισθητικής, όπως με σοβά, χρώμα, πλακάκια, μοκέτες, βερνίκια, κτλ. Ωστόσο, πολλοί διακοσμητές αποφασίζουν να αφήσουν αυτά τα υλικά ανεπίχριστα. Άλλα υλικά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επενδύσεις ή για διακοσμητικούς λόγους, όπως είναι τα πλακάκια και οι ταπετσαρίες.

 • Χριστουγεννιάτικα δεντράκια τοίχου από σύρμα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια τοίχου από σύρμα

  Μπορεί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση να είναι λιτή και απλή; Φυσικά και μπορεί. Δοκιμάστε την παρακάτω κατασκευή και στολίστε το χώρο σας με μικρά, κομψά χριστουγεννιάτικα δέντρα φτιαγμένα από απλό σύρμα.

 • Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες

  Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, αποκλειστικά με κόκκινες μπάλες.

  Μπάλες μέσα σε πιατέλα

  Γεμίστε μια πιατέλα με κόκκινες μπάλες και τοποθετήστε την πάνω στην τραπεζαρία, στο τραπεζάκι του καθιστικού ή πάνω σε ένα χαμηλό έπιπλο. Οι μπάλες θα μοιάζουν με κατακκόκινα φρούτα. Στη σύνθεση της φωτογραφίας, χρησιμοποιήθηκαν μπάλες μέτριου μεγέθους καθώς και μικρότερες μπάλες που "δέθηκαν" μεταξύ τους ώστε να μοιάζουν με ένα τσαμπί σταφύλι.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved