6 μυστικά για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν επαγγελματίας

Όλοι θέλουμε να διακοσμήσουμε το τέλειο δέντρο με χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, στολίδια, και φωτάκια όλα τέλεια συντονισμένα σε ένα γιορτινό αλλά κομψό σχέδιο. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο απλό να πραγματοποιηθεί. Η διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου χρειάζεται προσοχή, φαντασία και μεγάλη επιμέλεια, ώστε να γίνει όπως τη βλέπουμε στα περιοδικά.

Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μυστικά που γνωρίζουν μόνο οι επαγγελματίες διακοσμητές, ώστε να στολίσετε φέτος το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς κόπο, αλλά με μεγάλη επιτυχία!

christmas tree decoration

1. Επενδύστε σε ένα υψηλής ποιότητας δέντρο

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας παρέχουν ανθεκτική και αξιόπιστη υποστήριξη για τις γιρλάντες, τα λαμπάκια και τα στολίδια, διατηρώντας την όμορφη εμφάνισή τους όσα χρόνια και αν χρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, επειδή είναι στιβαρά, αντέχουν και πιο βαριά στολίδια χωρίς να λυγίζουν και να δείχνουν ταλαιπωρημένα.

2. Ανοίξτε με προσοχή τα κλαδιά του

Το να ανοίξετε με προσοχή ένα ένα τα κλαδιά και τα φύλλα του δέντρου είναι κάτι που θα το κάνει να φαίνεται πιο γεμάτο και πιο φυσικό. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο, αλλά αξίζει τον κόπο. Διαχωρίστε κάθε κλαδί, ώστε τα φύλλα του να μην αφήνουν κενά και να το δείχνουν πιο πλούσιο. 

 christmas ornaments

3. Επιλέξτε ένα θέμα

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με επαγγελματική εμφάνιση έχει ένα κεντρικό θέμα που συνδέει όλα τα στολίδια. Για παράδειγμα, αν κινηθείτε γύρω από το θέμα «Παγωμένα Χριστούγεννα», θα επιλέξετε χριστουγεννιάτικες γιρλάντες σαν χιόνι, λαμπάκια σε ψυχρό άσπρο ή γαλάζιο χρώμα και στολίδια άσπρα και ασημένια με χιονονιφάδες. Έτσι, θα έχετε ένα συνεκτικό πλαίσιο που θα χαρίζει την απόλυτη αρμονία και ισορροπία.

4. Ξεκινήστε πρώτα με τα φωτάκια

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε κατά τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, είναι να προσθέτετε τα λαμπάκια, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Αν προσθέσετε πρώτα τα στολίδια και τις γιρλάντες, μετά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βάλετε τα λαμπάκια.

 christmas tree topper

5. Διαλέξτε τα κατάλληλα στολίδια

Η επιλογή των χρωμάτων και του στυλ που ταιριάζουν στο θέμα σας βοηθά να επιτύχετε μια συνεκτική σχεδίαση. Είτε πρόκειται για χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, κορδέλες, λουλούδια ή στολίδια, επιλέξτε διακοσμητικά για το δέντρο που θα συμπληρώνουν τη συνολική εμφάνισή του. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να έχετε διαλέξει το θέμα, ώστε να μην τοποθετείτε στολίδια που δεν έχουν συνοχή μεταξύ τους.

6. Ισορροπήστε τη διακόσμηση

Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα μπουν πολλά στολίδια στο δέντρο σας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι όλα είναι καλά ισορροπημένα και απλώνονται με αρμονία σε όλη την έκτασή του. Μετά τα φωτάκια, θα πρέπει να τοποθετήσετε τις γιρλάντες και τελευταία τα στολίδια. Ξεκινήστε από την κορυφή του δέντρου και πηγαίνετε σιγά σιγά προς τα κάτω. Έτσι, δεν θα αφήσετε κανένα κενό, αλλά ούτε και θα τοποθετήσετε πολλά στολίδια το ένα πολύ κοντά στο άλλο.

Για περισσότερες ιδέες και συμβουλές διακόσμησης μπορείτε να επισκεφθείτε το echodeco

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved