Ανακαίνιση εμπορικού καταστήματος: Ξεκινήστε από την πρόσοψη και τη βιτρίνα

Σήμερα, κάθε νέα επιχειρηματική κίνηση πρέπει να αποβλέπει στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων πολύ υψηλής ποιότητας καθώς και στην εξυπηρέτηση του πελάτη, έτσι ώστε το οικονομικό όφελος να είναι όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητικό. Στην αγορά υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και μεγάλη πληθώρα προϊόντων, σε διάφορες τιμές και ποιότητες. Συνεπώς, για να είναι οικονομικά βιώσιμες οι σύγχρονες επιχειρήσεις πρέπει να ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να ψωνίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο: να μπαίνουν δηλαδή για να αγοράσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν και τελικά να αγοράζουν και κάποια άλλα προϊόντα.

Ένα σύγχρονο εμπορικό κατάστημα πρέπει να έχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, έτσι ώστε να αυξάνει το αγοραστικό ενδιαφέρον των πελατών. Από την άλλη μεριά και ο σχεδιασμός του χώρου πρέπει να συμβάλει στην γενικότερη εμπειρία του πελάτη.

Καταρχάς, η οργάνωση των προϊόντων, τόσο στα ράφια όσο και στη βιτρίνα πρέπει να γίνεται με ένα λογικό και προβλεπόμενο τρόπο έτσι ώστε ο πελάτης να μην δυσκολεύεται να τα εντοπίσει. Αυτό σημαίνει ότι τα ομοειδή προϊόντα πρέπει να βρίσκονται σε γειτονικές θέσεις. Παράλληλα όμως, ο τρόπος οργάνωσης των προϊόντων πρέπει να εξάπτει και την φαντασία του καταναλωτή, να του δίνει ιδέες και να του προτείνει νέα προϊόντα.

Από τη μία μεριά λοιπόν, τα αγαθά πρέπει να ομαδοποιούνται κατά είδος, αλλά και από την άλλη το ενδιαφέρον του καταναλωτή πρέπει να διεγείρεται από νέα καινοτόμα προϊόντα.

Η προσέλκυση των πελατών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργεί σωστά ένα κατάστημα. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους όπως με τη διαφήμιση, τις προσφορές, αλλά και την τακτική ανακαίνιση κάποιων τμημάτων.

Ο σχεδιασμός του χώρου - από τη βιτρίνα μέχρι την εσωτερική επίπλωση και από τα χρώματα μέχρι τα υλικά των επιφανειών - πρέπει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός φιλικού και ευχάριστου περιβάλλοντος.

Ασφαλώς, το πιο κυρίαρχο στοιχείο ενός εμπορικού καταστήματος είναι η πρόσοψη του, δηλαδή η βιτρίνα, η ταμπέλα και η είσοδος.

Η πρόσοψη είναι το πιο ορατό σημείο μια επιχείρησης, είναι ο καθρέφτης του καταστήματος στο δημόσιο χώρο, ένα είδος ζωντανής διαφήμισης. Η πρόσοψη λοιπόν πρέπει να τραβάει το βλέμμα, να παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα και να ελκύει τον πελάτη έτσι ώστε να περάσει στο εσωτερικό του καταστήματος.

Ο σχεδιασμός της πρόσοψης μπορεί να είναι είτε εξωστρεφής είτε εσωστρεφής: στην πρώτη περίπτωση το εσωτερικό του καταστήματος είναι ορατό από το δρόμο. Στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιούνται διάφορα φράγματα και κατακόρυφα στοιχεία έτσι ώστε το εσωτερικό του καταστήματος να μην είναι ορατό από το δρόμο.

Μια πρόσοψη με ισορροπημένα κλειστά και ανοιχτά στοιχεία αποτελεί την καλύτερη λύση για το επαγγελματία.

Η συχνή ανακαίνιση καταστήματος διατηρεί ζωηρό το ενδιαφέρον των πελατών και έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει την κατανάλωση. Αν θέλετε επαγγελματική λύση για το κατάστημά σας επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία Fouskas construction για να πάρετε οικονομική προσφορά.

fouskas logo new   www.anakainisispitiou.gr


Φωτογραφία από Photo Mix από το Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved