Ανακαίνιση μπάνιου: Μια επιλογή που αυξάνει την αξία του ακινήτου σας.

Η ανακαίνιση του μπάνιου, αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες και κυρίως αποδοτικότερες εργασίες που πρέπει να γίνουν σε μια παλιά κατοικία, σε πρακτικό, αισθητικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Ίσως να έχετε ήδη αρχίσει να ονειρεύεστε το νέο σας μπάνιο και να σκέφτεστε τα νέα πολύχρωμα πλακάκια που θα αναζωογονήσουν το χώρο και θα σας κάνουν να αισθάνεστε μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ίσως πάλι, μια καινούργια μπανιέρα με ενσωματωμένο τζακούζι να αποτελεί την κατάλληλη λύση στο άγχος της καθημερινότητας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο ένα ανανεωμένο και ανακαινισμένο μπάνιο, θα αυξήσει σημαντικά την αξία του ακινήτου είτε σε περίπτωση πώλησης είτε σε περίπτωση ανακαίνισης.  

Όταν ο ιδιοκτήτης ενός παλιού διαμερίσματος, αποφασίσει να αλλάξει ο μπάνιο, θα πρέπει να αφιερώσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην έρευνα αγοράς. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται τακτικά εκθέσεις με θέμα την ανακαίνιση και ιδιαίτερα με θέμα την ανακαίνιση της κουζίνας και του μπάνιου.

Φυσικά, ο σκοπός της ανακαίνισης δεν περιορίζεται στη βελτίωση της αισθητικής του, κάνοντας το χώρο να δείχνει πιο μοντέρνος και πολυτελής αλλά περιλαμβάνει κυρίως τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της εργονομίας του χώρου. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, που το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά, ο σχεδιασμός και η επιλογή υλικών και εξοπλισμού που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων αποτελεί ένα σημαντικό ζητούμενο τόσο για τους επαγγελματίες διακοσμητές και αρχιτέκτονες όσο και για τους πελάτες.

Τα στάδια που συνήθως ακολουθεί η ανακαίνιση μπάνιου είναι τα εξής:    

1) Αποξηλώσεις πλακιδίων και ειδών υγιεινής.

2) Γκρεμίσματα τοίχων και καινούργια κτισίματα.

4) Υδραυλικές εγκαταστάσεις – Αποχέτευση.

5) Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

6) Τοποθέτηση ειδών υγιεινής και πλακιδίων.  

7) Τοποθέτηση λοιπού εξοπλισμού.

Αν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι παλαιές, τότε με αφορμή την ανακαίνιση του μπάνιου θα πρέπει να αλλάξετε και τις υδραυλικές σωληνώσεις.  Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να αλλάξετε ακόμη και τη θέση των ειδών υγιεινής ή ακόμη και τη θέση της λεκάνης της τουαλέτας. Όσον αφορά στην οργάνωση των εργασιών, είναι πολύ σημαντικό να προσλάβετε έναν επαγγελματία που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος, την τήρηση του προϋπολογισμού και κυρίως το συντονισμό και το έλεγχο των συνεργείων.

Ασφαλώς, το συντονισμό των εργασιών μπορεί να τον αναλάβει ακόμη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, εφόσον διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο και επαρκή εμπειρία. Ωστόσο, είναι προτιμότερο αλλά και συχνά οικονομικότερο, τόσο από την άποψη της εξοικονόμησης χρόνου όσο και χρημάτων, να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο γραφείο με σημαντική εμπειρία σε ανακαινίσεις παλαιών κατοικιών. Για οικονομική ανακαίνιση μπάνιου  μπορεί να επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα, προκειμένου να λάβετε σχετική προσφορά που περιλαμβάνει τόσο τη μελέτη όσο και την κατασκευή.

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved