Ανανέωση σπιτιού με τεχνοτροπίες

Η ανανέωση του χώρου μπορεί να γίνει με ελάχιστες παρεμβάσεις στους τοίχους. Η ατελείωτη ποικιλία σε τεχνοτροπίες βαψίματος των τοίχων μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς την όψη του χώρου, χωρίς πρόσθετα έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα. Αναφέρουμε παρακάτω τεχνοτροπίες βαψίματος που θα αναβαθμίσουν το χώρο και θα του προσδώσουν μία φρέσκια, φιλόξενη όψη ανάλογα τις προσωπικές προτιμήσεις και το ύφος διακόσμησης. Εκμεταλλευτείτε την δημιουργική ελευθερία που προσφέρουν οι τεχνοτροπίες και επιλέξτε αυτή που σας εκφράζει κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας.

Η τεχνοτροπία με σφουγγάρι είναι μια τεχνοτροπία που δημιουργεί μια υπέροχη σειρά από χρωματικά εφέ. Αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική προσέγγιση για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού τοίχου. Παρά την εξεζητημένη όψη που δημιουργεί η εφαρμογή, το σφουγγάρι είναι σχετικά εύκολη τεχνοτροπία. Αρχικά απαιτείται μία βασική στρώση χρώματος ή στη συνέχεια με τη βοήθεια του σπόγγου εφαρμόζεται μία δεύτερη στρώση σε ελαφρά ανοιχτότερη απόχρωση δημιουργώντας υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα με αίσθηση αναγλυφότητας και βάθους, καθώς το υποκείμενο χρώμα φαίνεται μέσα από το υπερκείμενο.

Το ξέπλυμα χρώματος (color washing) είναι η τεχνοτροπία που προσδίδει σε κάθε χώρο αίσθηση οικειότητας και ελκυστική εμφάνιση. Πρώτα εφαρμόζεται μία στρώση χρώματος με σατινέ υφή και στη συνέχεια εφαρμόζεται μία στρώση λούστρου που προσθέτει βάθος και διαφάνεια. Αποτελεί ιδανική λύση για να κρύβονται οι ατέλειες στους τοίχους, αλλά και να δημιουργείται vintage αίσθηση στο χώρο παραπέμποντας σε στυλ διακόσμησης της Γαλλικής Ριβιέρας ή της Τοσκάνης. 

Μια επίσης πολύ όμορφη τεχνοτροπία είναι το σύρσιμο (strié) που δημιουργεί οριζόντιες και κάθετες ραβδώσεις που δίνουν την εντύπωση λινού υφάσματος. Η τεχνική προσθέτει ζεστασιά και μια λεπτή, αιθέρια υφή που δημιουργεί αίσθημα χαλάρωσης και απλότητας στο χώρο. Η αίσθηση του αριστοκρατικού και εύθραυστου λινού αποτελεί την τέλεια πινελιά σε κάθε χώρο. Απαιτούνται δύο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος με μεγάλη τονική διαφορά. Αρχικά εφαρμόζεται η ανοιχτή απόχρωση ως βάση και στη συνέχεια η σκούρη. Όσο είναι νωπή η στρώση με οριζόντιες και κάθετες κινήσεις δημιουργούνται γραμμές στον τοίχο με τη βοήθεια σκληρής βούρτσας ή ψάθινης σκούπας.

Το διαχρονικό και καλαίσθητο χρυσό, ασημί και χάλκινο χρώμα δίνει το παρόν στη διακόσμηση του σπιτιού με την επιλογή μεταλλικής βαφής στους τοίχους ανάδειξης. Τα μεταλλικά χρώματα διαβαθμίζονται από αδιαφανή έως τελείως διαφανή και δίνουν την ελευθερία συνδυασμών στην εφαρμογή τους στους τοίχους για τη δημιουργία όμορφων διακοσμητικών επιχρισμάτων. Για ένα βαθύ, πλούσιο αποτέλεσμα εφαρμόζεται μία στρώση ακρυλικού ασταριού ή ακρυλική λάτεξ σε απόχρωση παρόμοια με τη μεταλλική βαφή. Στη συνέχεια εφαρμόζεται η μεταλλική βαφή.

Η τεχνοτροπία stucco veneziano αποτελεί μία κομψή επιλογή για τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων με έμπνευση από τα παλάτια των Βενετών αριστοκρατών. Προσδίδει στην επιφάνεια των τοίχων ένα απαλό, μεταξένιο φινίρισμα με λίγη ή περισσότερη γυαλάδα. Υπάρχει εξαιρετικά ευρεία γκάμα χρωμάτων από λεπτές παστέλ έως έντονες αποχρώσεις που μπορεί να διαμορφώσει δυναμικές λύσεις σε όλους τους χώρους με κλασικό αλλά και σύγχρονο ύφος διακόσμησης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση και χαρακτηρίζεται από τους τόνους και τα εφέ που προκύπτουν από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του δημιουργού.

STUCCO VENEZIANO1

Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι σε όλες τις τεχνοτροπίες πρέπει να ακολουθούνται οι διαδικασίες του βαψίματος και οι οδηγίες του κατασκευαστή που αναγράφονται στη συσκευασία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το χώρο μας. 

Για να εξασφαλίσουμε το τέλειο αποτέλεσμα απευθυνόμαστε στους ειδικούς. Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα προσφέρει πακέτα ανακαίνισης που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες μας.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved