Ανανεώστε την κρεβατοκάμαρα σας με ιδέες που δεν κοστίζουν πολύ

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος του σπιτιού που κατεξοχήν κοιμόμαστε, χαλαρώνουμε, απολαμβάνουμε προσωπικές στιγμές. Είναι απαραίτητο να μας δημιουργεί συναισθήματα ηρεμίας, θαλπωρής και ευχαρίστησης, οπότε η ατμόσφαιρα του χώρου πρέπει να ανανεώνεται συχνά ακόμη και με μικρές δραστικές επεμβάσεις μικρού κόστους. 

Στα πλαίσια ανακαίνισης διαμερίσματος έχετε την ευκαιρία για μία ανανέωση της κρεβατοκάμαρας σας. Μπορείτε να αναλογιστείτε κάποια στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στις επιλογές σας, όπως χωροθέτηση των επίπλων, το στυλ διακόσμησης του χώρου, το χρωματικό σχήμα κλπ.

Ξεκινήστε με την οργάνωση του χώρου. Αναζητείστε περιττά αντικείμενα που γεμίζουν το χώρο, δημιουργούν στενόχωρα συναισθήματα και απομακρύνετε τα. Η σωστή οργάνωση του περιεχομένου της ντουλάπας μπορεί να εξασφαλίσει επιπλέον χώρο αποθήκευσης που μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε κατάλληλα. Απαλλαγείτε από ρούχα και αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό. 

Η διαλογή λευκών ειδών που ασφυκτιούν στα συρτάρια σας μπορεί επίσης να αποσυμφορήσει τη ντουλάπα και τη συρταριέρα σας. Επιλέξτε λευκά είδη που εξυπηρετούν την καθημερινότητα σας. Τα κλινοσκεπάσματα συμβάλλουν στην ανανέωση της συνολικής εικόνας της κρεβατοκάμαρας. Οικονομικά σετ σεντονιών, κάλυμμα κρεβατιού και μαξιλάρια σε αγαπημένα χρώματα και σχέδια θα αναβαθμίσουν αισθητικά σημαντικά το χώρο.

Τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας είναι συνήθως ογκώδη ( ντουλάπα, κρεβάτι) και σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χώρο της κρεβατοκάμαρας δημιουργείται αίσθημα στενότητας. Εξετάστε αν υπάρχει δυνατότητα διαφορετικής διάταξης των επίπλων που να προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία και τολμήστε την. Καθρέπτης σε κατάλληλη θέση μπορεί να διευρύνει οπτικά το χώρο και να αυξήσει τη φωτεινότητα του.

Η μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας δίνει οπτική διέξοδο, οπότε κρίνεται σημαντική η επιλογή των κουρτινών. Η αγορά νέων κουρτινών αποτελεί μία σχετικά ακριβή επιλογή, οπότε πρέπει να προηγηθεί έρευνα αγοράς για το είδος των κουρτινών και τις τιμές τους. Υπάρχει ποικιλία από κουρτίνες, πάνελ, στοράκια που μπορούν να συνδυαστούν με τις επιλογές των λευκών ειδών και οπωσδήποτε με το ύφος του χώρου. Για παράδειγμα σε μίνιμαλ διακόσμηση μία απλή λευκή κουρτίνα είναι σημαντικά οικονομική.

Οι τοίχοι αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο επέμβασης για την ανανέωση της κρεβατοκάμαρας. Το υπάρχον χρωματικό σχήμα αποτέλεσε παλαιότερη επιλογή σας. Θα πρέπει να προχωρήσετε σε επιλογή νέου συνδυασμού χρωμάτων, ενδεχόμενα και κάποιας τεχνοτροπίας ή ταπετσαρίας αν ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπει. Προσπαθήστε να βρείτε τα χρώματα που θα αποδώσουν ακριβώς την ατμόσφαιρα που θέλετε για το χώρο (ζεστό και άνετο, ανάλαφρο και μοντέρνο) καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων.

Έχοντας νέο χρωματικό σχήμα στους τοίχους ανανεώστε και τα έργα τέχνης της κρεβατοκάμαρας σας. Κρεμάστε αγαπημένα έργα, είτε πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής, χαλιά, γλυπτά, φωτογραφίες, ακόμη και έργα των παιδιών σας. Αξιοποιείστε τους προσφερόμενους τοίχους και αναδείξτε τα. Εάν θέλετε να κινηθείτε σε καθαρές γραμμές περιοριστείτε σε ένα ή δύο κομμάτια, αν θέλετε περισσότερο εκλεκτικό ύφος κρεμάστε πολλά έργα αρμονικά συνδυασμένα.

Ενεργοποιείστε το χώρο με το σωστό φωτισμό. Σκεφθείτε σενάρια φωτισμού ανάλογα με τις δραστηριότητες στο χώρο. Η χρήση ροοστατών μπορεί να αυξομειώσει την ένταση του φωτός και να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Αντικαταστήστε τους παλιούς λαμπτήρες με νέους οικονομίας π.χ LED και ανανεώστε τα φωτιστικά ή τα καπέλα τους.

Τέλος μπορείτε να φρεσκάρετε τοπικά φθαρμένα έπιπλα με οικονομικές επιλογές και αισθητικό αποτέλεσμα, όπως τοπικό βάψιμο με στένσιλ, αυτοκόλλητα κλπ.

Αν λοιπόν αποφασίσετε ανανέωση της κρεβατοκάμαρας σας που θα τη συνδυάσετε με  γενικότερη ανακαίνιση του σπιτιού σας μπορείτε να αναζητήσετε και να επιλέξετε κάποιο από τα πακέτα ανακαίνισης από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.

www.anakainisispitiou.gr

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved