Ανανεώστε τη διακόσμηση του χώρου σας με μικρό badget

Θέλετε να ανανεώσετε τη διακόσμηση και το στυλ του χώρου σας, αλλά δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας; Τότε ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε ιδέες και λύσεις απαιτούν ελάχιστα ή ακόμη και καθόλου χρήματα.

Καταρχάς, όταν λέμε ανανέωση της διακόσμησης του χώρου ή ανακαίνιση, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αλλάξουμε και να ξηλώσουμε τα πάντα. Δεν είναι απαραίτητο για παράδειγμα να αγοράσουμε όλη την επίπλωση από την αρχή, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό από τα έπιπλα που ήδη διαθέτουμε. Σε μερικές ανακαινίσεις μάλιστα ο διακοσμητής μπορεί να σας προτείνει να κρατήσετε ακόμη και το σύνολο των επίπλων σας.

Μελετήστε λοιπόν, προσεκτικά τα έπιπλα που ήδη έχετε σε όλα τα δωμάτια και αποφασίστε ποιά από αυτά τα κομμάτια θέλετε να κρατήσετε και ποιά να αποσύρετε. Ωστόσο, αν θέλετε να κρατήσετε χαμηλό το budget της ανακαίνισης, τότε σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μεγαλύτερο μέρος των επίπλων που έχετε. Επίσης, αν αποφασίσετε να αποχωριστείτε κάποια από τα έπιπλά σας, τότε πριν τα πετάξετε μπορείτε να προσπαθήσετε να τα πουλήσετε μέσα από ιστοσελίδες πώλησης και αγοράς μεταχειρισμένων αντικειμένων. Αν πάλι δε καταφέρετε να τα πουλήσετε, τότε ρωτήστε κάποια οργάνωση ή κάποιο ίδρυμα αν τα χρειάζεται.

Πως θα κάνετε τα παλιά σας έπιπλα να ταιριάζουν με την ανανεωμένη διακόσμηση: Καταρχάς, μια εύκολη λύση είναι να αλλάξετε τις θέσεις των επίπλων. Καθημερινά, οι χρήστες συνηθίζουν σε μια συγκεκριμένη διάταξη και έτσι οποιαδήποτε αλλαγή στο χώρο, την αντιλαμβάνονται ως μία σημαντική ανανέωση. Μια άλλη λύση είναι να μετακινήσετε ορισμένα έπιπλα σε διαφορετικά δωμάτια. Για παράδειγμα, μια μπρεζέρα ή μια καρέκλα, μπορεί να ταιριάζουν άψογα τόσο στο καθιστικό όσο και στο υπνοδωμάτιο.Το ίδιο ισχύει και για τα χαλιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι, συνηθίζουν να τοποθετούν τα χαλιά στις ίδιες θέσεις χωρίς να έχουν σκεφτεί ότι μια μικρή αλλαγή θα έφερνε αμέσως αέρα ανανέωσης στο χώρο.

Απομακρύνετε τα μικρο-αντικείμενα που έχετε βαρεθεί: Παρατηρήστε προσεκτικά όλα τα μικροαντικείμενα που έχετε σκόρπια στο χώρο και σκεφτείτε σοβαρά, ποιά από αυτά θα θέλατε να ξεφορτωθείτε. Πράγματι, με τον καιρό, οι άνθρωποι συνηθίζουμε να συλλέγουμε δεκάδες μικροαντικείμενα όπως βάζα, τασάκια, πιατέλες, επιτραπέζια φωτιστικά, αγαλματίδια, ενθύμια, κορνίζες κτλ. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα συνεχίζουν να αποτελούν μέρος της διακόσμησης του χώρου για πολλά χρόνια, ακόμη και αν στέκουν σκονισμένα και απαρατήρητα σε κάποια ξεχασμένη γωνία ενός ραφιού.

Βάψτε μόνοι σας τα έπιπλα: Τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται σεμινάρια βαφής και ανανέωσης των επίπλων με ειδικά χρώματα, κατάλληλα για ερασιτέχνες και οικιακή χρήση. Μάλιστα, οι βαφές αυτές μπορούν να αποδώσουν ειδικές υφές όπως την υφή του παλαιού και το κρακελέ. Σίγουρα, το κόστος της αγοράς των χρωμάτων είναι σημαντικό, εντούτοις θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα από το κόστος των εργατικών.

Για οικονομική ανακαίνιση αλλά και προτάσεις διακόσμησης μπορείτε να επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα στην Αθήνα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved