Ανανεώστε το εφηβικό κοριτσίστικο δωμάτιο (Μέρος Ι)

Η ανανέωση της διακόσμησης του κοριτσίστικου, εφηβικού δωματίου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ξοδευτούν πολλά χρήματα για να αγοραστούν νέα έπιπλα, κουρτίνες και διακοσμητικά αντικείμενα. Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα θέμα και τον κατάλληλο χρωματικό συνδυασμό, να διατάξετε τα έπιπλα με διαφορετικό τρόπο και φυσικά να οργανώσετε και να συγυρίσετε το χώρο.

Επιλέξτε το θέμα: Το θέμα της διακόσμησης μπορεί να είναι εμπνευσμένο είτε από μια σύγχρονη κινηματογραφική ταινία, είτε από ένα μουσικό συγκρότημα, είτε από τη φύση αλλά και για τις πιο ρομαντικές νεαρές κοπέλες μπορεί να είναι εμπνευσμένο ακόμη και από ένα παραμύθι με ξωτικά και μάγισσες. Αν ωστόσο, δεν θέλετε να επιλέξετε ένα θέμα μπορείτε απλά να διαλέξετε ένα χρώμα και στη συνέχεια να προσθέσετε δύο ή τρία συμπληρωματικά χρώματα.

Για να επιλέξετε εύκολα τα χρώματα που δωματίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κύκλο των χρωμάτων ή να συμβουλευτείτε τα διαφημιστικά φυλλάδια των εταιριών, μέσα στα οποία υπάρχουν συνήθως αρκετές χρωματικές προτάσεις για όλα σχεδόν τα δωμάτια μιας κατοικίας. Ανάλογα με την αντίθεση που επιθυμείτε να επιτύχετε μπορείτε να διαλέξετε χρώματα που βρίσκονται είτε κοντά στον κύκλο των χρωμάτων, είτε αντιδιαμετρικά.

Μία άλλη λύση για να ξεκινήσετε τη ανακαίνιση του χώρου είναι να επιλέξετε ένα πολύχρωμο ύφασμα ή ένα έργο τέχνης, το οποίο θα αποτελέσει και την πηγή έμπνευσης της διακόσμησης του υπόλοιπου δωματίου.

Αφού λοιπόν επιλέξετε το θέμα σας, το χρώμα ή το ύφασμα τότε μπορείτε να προχωρήσετε στις υπόλοιπες επιλογές. Γενικά, δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν όλα μεταξύ τους αλλά η γενική εικόνα θα πρέπει να «δένει» και να αποπνέει μια κοινή αισθητική.

Η λειτουργικότητα πάνω από όλα:

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση δωματίου και πιο συγκεκριμένα την αναδιάταξη των επίπλων, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να σκεφτείτε την πρακτικότητα του χώρου σε σχέση με τις ανάγκες του χρήστη. Για παράδειγμα, αν το υφιστάμενο δωμάτιο δεν έχει χώρο ανάγνωσης, τότε ίσως χρειάζεται να προσθέσετε ένα γραφείο. Αν ο χώρος είναι υπερβολικά γεμάτος τότε ίσως πρέπει να αφαιρέσετε κάποια έπιπλα.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα τότε θα πρέπει να μετρήσετε το χώρο ώστε να είστε σίγουροι ότι τα καινούργια κομμάτια θα χωράνε στο χώρο. Σκεφτείτε επίσης ότι κάθε έπιπλο πρέπει να έχει και τον απαραίτητο χώρο για να κινείστε με άνεση γύρω από αυτό.Γενικά σε κάθε ανακαίνιση συστήνεται η μέτρηση των διαστάσεων του χώρου και η καταγραφή τους σε μια πρόχειρη κάτοψη.

Καλύψτε τις ανάγκες σας σε αποθηκευτικούς χώρους:

Στη σημερινή εποχή, όπου υπάρχει πληθώρα αγαθών, ένα βασικό πρόβλημα των διαμερισμάτων είναι η υπερβολική συγκέντρωση επίπλων, διακοσμητικών και άλλων αγαθών με αποτέλεσμα ο χώρος να δείχνει φλύαρος, γεμάτος και αγχωτικός. Οι λύσεις που συνήθως προτείνονται, προκειμένου να αδειάσει ο χώρος είναι οι εξής:

  • Ξεχωρίστε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε και δωρίστε τα σε ιδρύματα ή πουλήστε τα σε vintage καταστήματα μεταχειρισμένων.
  • Προσθέστε αποθηκευτικούς χώρους, όπως συρτάρια, ράφια, κρεμάστρες, κτλ. Επίσης τα καλάθια αποτελούν μια καλή λύση για την αποθήκευση μικροαντικειμένων.
  • Επιλέξτε έπιπλα με ενσωματωμένες αποθηκευτικές δυνατότητες όπως ένα καναπέ ή ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο.
  • Μεταφέρετε κάποια αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείται συχνά αλλά και δε θέλετε να αποχωριστείτε σε πατάρια ή στην αποθήκη σας.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved