Ανανεώστε το εφηβικό κοριτσίστικο δωμάτιο (Μέρος ΙI)

Ανανεώστε τη διακόσμηση του εφηβικού δωματίου εύκολα και οικονομικά ακολουθώντας απλές και δοκιμασμένες συμβουλές.

Αλλάξτε το χρώμα των τοίχων. Η αλλαγή του χρώματος των τοίχων του δωματίου αποτελούν μια από τις πιο συνηθισμένες εργασίες που ανανεώνουν ριζικά την αίσθηση και την αισθητική του χώρου. Γενικά, συνίσταται να αναλαμβάνει τις εργασίες ένας έμπειρος επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής. Ο επαγγελματίας αναλαμβάνει όχι μόνο το βάψιμο των τοίχων αλλά και τη μετακίνηση και προστασία των επίπλων, την κάλυψη των διακοπτών, των πριζών και των φωτιστικών, την προστασία των κουφωμάτων και την κάλυψη των δαπέδων. Ως εκ τούτου, ο επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής, όχι μόνο θα βάψει αποτελεσματικότερα τις επιφάνειες των τοίχων αλλά θα φροντίσει να αφήσει το χώρο και τις επιφάνειες καθαρές, όπως ακριβώς ήταν και πριν την ανακαίνιση διαμερίσματος.

Αν ωστόσο, θέλετε να τολμήσετε να βάψετε μόνοι σας το εφηβικό κοριτσίστικο δωμάτιο τότε διαβάστε τις παρακάτω σημαντικές συμβουλές:

- Μετρήστε το δωμάτιο και υπολογίστε το εμβαδόν των τοίχων που πρόκειται να βάψετε. Ανάλογα με την επιφάνεια θα παραγγείλετε και την αντίστοιχη ποσότητα ακρυλικού χρώματος.

- Αν το χρώμα που ήδη υπάρχει στους τοίχους είναι σκούρο και εσείς θέλετε να βάψετε τις επιφάνειες με ένα πιο ανοιχτό χρώμα τότε θα πρέπει να επαλείψετε τους τοίχους με αστάρι.

Τονίστε μία ή περισσότερες επιφάνειες. Αν θέλετε να τονίσετε έναν τοίχο ή ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο όπως μια εσοχή, ένα δοκάρι κτλ., μπορείτε να επιλέξετε να το βάψετε με ένα ζωηρό και έντονο χρώμα. Ωστόσο, για να αποφύγετε τη δημιουργία ενός φλύαρου και κουραστικού αποτελέσματος, θα πρέπει να επιλέξετε για τους υπόλοιπους τοίχους ένα ουδέτερο και απαλό χρώμα.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία. Πράγματι, αν τα προηγούμενα χρόνια η ταπετσαρία κάλυπτε όλους τους τοίχους μιας κατοικίας, τα τελευταία χρόνια η ταπετσαρία τοποθετείται επιλεκτικά σε ορισμένες μόνο επιφάνειες ή σε συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως σε εσοχές, σε δοκάρια, σε χαρακτηριστικούς τοίχους κτλ.

Μια άλλη ιδέα για την οικονομική ανακαίνιση και διακόσμηση του κοριτσίστικου εφηβικού δωματίου είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου. Τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι οικονομικά, κυκλοφορούν σε δεκάδες σχέδια και αφαιρούνται εύκολα χωρίς να αφήνουν φθορές στους τοίχους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λωρίδες στου τοίχους ή να κάνετε μια τεχνοτροπία με σφουγγάρι ή με τα ειδικά ρολά. Απαραίτητο εργαλείο για τη δημιουργία σχεδίων στους τοίχους με ακρυλική μπογιά είναι η κοινή χαρτοταινία.

Τοποθετήστε στους τοίχους ή στα ράφια φωτογραφίες. Στα νεαρά κορίτσια αρέσουν ιδιαίτερα οι φωτογραφίες με φίλες, κατοικίδιά, με μέλη της οικογένειας τους κτλ. Επιλέξτε και εκτυπώστε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες και κρεμάστε τες σε έναν περίοπτο σημείο του δωματίου ή τοποθετήστε τες σε ένα ράφι. Αν θέλετε να αποφύγετε τα καρφιά στους τοίχους τότε μπορείτε να κρεμάσετε ένα σκοινί και στη συνέχεια να στερεώσετε τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μανταλάκια.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved