Απο πιο δωμάτιο ξεκινάει η ανακαίνιση αν οι ένοικοι δεν θέλουν να αποχωρήσουν απο το σπίτι;

Αν έχετε σκοπό να ανακαινίσετε την κατοικία σας, ενώ παράλληλα μένετε στο σπίτι σας τότε ίσως αισθανθείτε μπερδεμένοι όσον αφορά στη σειρά των δωμάτιων που θα ανακαινιστούν. Ασφαλώς, το καλύτερο είναι να αποχωρήσετε για ένα χρονικό διάστημα από το σπίτι, προκειμένου οι τεχνίτες να κάνουν τη δουλειά τους με μεγαλύτερη άνεση. Τί γίνεται όμως, αν επιθυμείτε να κάνετε ανακαίνιση χωρίς όμως να εγκαταλείψετε την οικία σας; Από πιο όπως δωμάτιο είναι πιο πρακτικό να ξεκινήσετε τις εργασίες; Από την κουζίνα και το μπάνιο; δηλαδή από τα πιο βασικά δωμάτια; ή μήπως από τους δευτερεύοντες χώρους, έτσι ώστε να είστε σε θέση να χρησιμοποιείτε τους βασικούς χώρους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Αν η ανακαίνιση σπιτιού αφορά κυρίως σε διακοσμητικές επεμβάσεις ή σε αλλαγές επίπλων, τότε μπορείτε να αναλάβετε και μόνοι σας την διακόσμηση του χώρου και να την υλοποιήσετε ενώ παράλληλα μένετε στο σπίτι. Αν όμως η ανακαίνιση είναι ριζική, και περιλαμβάνει δύσκολες εργασίες, όπως αλλαγές δαπέδων αποξηλώσεις μπάνιων, αλλαγές υδραυλικών ή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τότε το πιο συνετό είναι να αποχωρήσετε για ένα χρονικό διάστημα από το σπίτι προκειμένου τα συνεργεία και οι τεχνίτες να δουλέψουν με μεγαλύτερη άνεση. Άλλωστε, οι εργασίες ανακαίνισης πολλές φορές περιλαμβάνουν τη χρήση χημικών ουσιών που δεν πρέπει να εισπνέονται από τους ενοίκους του σπιτιού. 

Αν αποφασίσετε όμως να διακοσμήσετε μόνοι σας το σπίτι σας χωρίς να εγκαταλείψετε τη στέγη σας, τότε συνιστάται να ακολουθήσετε την παρακάτω συμβουλή. Να μην προχωρήσετε στην ανανέωση όλων των χώρων ταυτόχρονα αλλά να αρχίσετε να επεμβαίνετε στους χώρους σταδιακά.

Με απλά λόγια, λοιπόν, ξεκινήστε από τη διακόσμηση ενός χώρου, για παράδειγμα από το υπνοδωμάτιο και ασχοληθείτε αποκλειστικά με αυτόν το χώρο. Αφού ολοκληρώσετε τις διακοσμητικές επεμβάσεις και αισθανθείτε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και στον επόμενο χώρο.

Όταν αναλαμβάνουμε μόνοι μας τη διακόσμηση του χώρου, τότε η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, δεδομένου ότι η ενασχόληση γίνεται συνήθως στον ελευθέρου χρόνο μας.

Συνεπώς, δεν συνιστάται να αλλάζεται ταυτόχρονα τη διακόσμηση όλων των δωματίων, αλλά να κινήστε βήμα-βήμα, δηλαδή δωμάτιο – δωμάτιο.  

Αν βέβαια, η ανακαίνιση είναι ριζική, και περιλαμβάνει δύσκολες εργασίες, όπως αποξηλώσεις μπάνιων, αλλαγές δαπέδων, αλλαγές ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να απομακρυνθείτε από την οικία σας. Περαιτέρω, η ριζική ανακαίνιση συνιστάται να αναλαμβάνετε από κάποια έμπειρη κατασκευαστική εταιρεία – όπως από την εταιρεία Fouskas Construction – η οποία θα αναλάβει και όλα τα στάδια της ανακαίνισης.    

Fouskas Construction logo new www.anakainisispitiou.gr


Image by Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay from Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved