Design και διακόσμηση στους χώρους της μόδας

Κούκλες βιτρίνας PradaΗ παρουσίαση στον κόσμο της μόδας απαιτεί συνέχεια την ανάπτυξη καινοτομιών, ώστε να εκπληρώνουν τους σκοπούς της, που είναι η έλξη περισσότερων επισκεπτών στους χώρους της μόδας (boutiques), ώστε τελικά να εξελιχθούν σε πελάτες.

 

 

 

 

 

 

 

Η προσέλκυση βέβαια ξεκινάει από τις βιτρίνες και τους τρόπους ανάδειξης των ρούχων.

Νυχτερινή άποψη της βιτρίνας Louis LOUIS VUITTON sto Omote-sando, TokyoVuitton Ιδιαίτερη βιτρίνα για τον Jean-Paul Gaultier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κατάστημα της Prada από τον Rem KoolhaasΌλο και περισσότεροι ταλαντούχοι αρχιτέκτονες, διακοσμητές και ευφάνταστοι καλλιτέχνες συνεργάζονται με τους σχεδιαστές μόδας, τους επιχειρηματίες της μόδας για να επαναπροσδιορίσουν την αρχιτεκτονική της μόδας. Η μόδα και το design συναντιούνται στον εκρηκτικό τόπο των καταστημάτων μόδας.

 

O Frank Gehry για τον Issey Miyake στην Tribeca, Ν. Υόρκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Herzog & De Meuron για το Prada Epicentre στο Τόκιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alessi το καινούργιο εσωτερικό της AsymptoteΚάθε είδος καταστήματος μόδας πρέπει να έχει ένα στυλ, το οποίο πρέπει ο μελετητής να το αναδείξει με το σχεδιασμό του. Τα ρούχα και ο χώρος έχουν πολλά κοινά, όπως τα υλικά (υφάσματα), οι δομές, τα τελειώματα, η διακόσμηση κλπ. Αυτά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευση της πρότασης. Ρούχα από λεπτά χυτά υφάσματα με πτυχώσεις, πολυτελούς όψης μπορούν να οδηγήσουν στο σχεδιασμό ενός χώρου με ρευστές συνεχείς καμπύλες, με ροή, με λαμπερά υλικά που προσδίδουν λάμψη και αντανακλάσεις στα εκθέματα.

 

 

Καμπύλες και λάμψη στο κατάστημα Marni στη Sloane str

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λευκό για το flagship της Jil Sander στη Ν. Υόρκη από τον GabeliniΕπίσης αν πρόκειται για αλυσίδα καταστημάτων υιοθετούμε ένα κοινό στυλ παντού, τονίζοντας ένα ιδιαίτερο στοιχείο του σχεδιασμού, πχ το χρώμα του εσωτερικού (κατάλευκο, φρέσκο πράσινο).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κίτρινο του βουτύρου για το louis Vuitton στη Takashimaya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

High Tech εσωτερικό στο Maison Hermes στο ΤόκιοΜια άλλη προσέγγιση στο σχεδιασμό καταστημάτων μόδας είναι η υιοθέτηση του high tech design. Το ατσάλι και το γυαλί σε πλήρη ανάπτυξη στον εσωτερικό χώρο είναι τα πλέον κατάλληλα για να απογειώσουν τις προτάσεις της ένδυσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

High Tech από την Asymptote για την Alessi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιομηχανικό look για τους Commes des Garcons από τον Rei KawakuboΤο βιομηχανικό look στην οργάνωση των καταστημάτων ρούχων και ειδικά σε χώρους με την αντίστοιχη χρήση είναι επίσης μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη πρόταση για την ανάδειξη των κολεξιόν μόδας.

 

 

 

 

 

 

Αρχιτεκτονική από τους Herzog & De Meuron για το Prada Epicentre στο ΤόκιοΒέβαια και η λιτή πολυτέλεια του μινιμαλισμού και της καθαρότητας και της στιβαρότητας των μορφών και των υλικών που το ύφος αυτό αποπνέει είναι ιδανική για την προβολή των ρούχων που ενδεχόμενα και αυτά κινούνται στο ίδιο μινιμαλιστικό στυλ.

Καθώς ο αντικειμενικός σκοπός της όλης προσπάθειας κατά το σχεδιασμό των χώρων αυτών είναι η επίδειξη και η ανάδειξη των ρούχων με στόχο το κέρδος, στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά και η αρχιτεκτονική των κτιρίων, γιατί μόδα και αρχιτεκτονική έχουν πολλά κοινά σημεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το εντυπωσιακό flagship του Versace στο ΜιλάνοΙστορικά κτίρια, επαύλεις, αλλοτινοί βιομηχανικοί χώροι ανακαινίζονται και αναδεικνύονται σε ναούς της μόδας, η δε αλλαγή χρήσης όχι μόνο δεν αλλοιώνει, αλλά αντίθετα υπερτονίζει την ατμόσφαιρα του εσωτερικού τους χώρου.

Τα έργα τέχνης, ζωγραφικής, γλυπτικής, οπτικής επικοινωνίας γενικότερα μπορούν άνετα να ενταχθούν στους χώρους αυτούς και τι πιο πρωτότυπο να φιλοξενηθούν εκεί περιοδικές εκθέσεις, συναυλίες ίσως και happenings, εφόσον το μέγεθος του χώρου δίνει αυτές τις δυνατότητες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτό:

 1. http://www.flickr.com/photos/mell242/95398846/
 2. http://www.flickr.com/photos/redneck/2363097117/
 3. http://www.flickr.com/photos/karitsu/4149413737/in/photostream/
 4. http://www.flickr.com/photos/mahalie/416984963/
 5. http://www.flickr.com/photos/-holic/1801685292/
 6. http://www.flickr.com/photos/maguisso/1250715496/in/set-72157602766595056/
 7. http://www.flickr.com/photos/yusunkwon/363538622/
 8. commons.wikimedia.org/wiki/File:The_stairs_in...
 9. http://www.flickr.com/photos/770/2588042359/
 10. http://www.flickr.com/photos/dlisbona/155791190/
 11. http://www.flickr.com/photos/chez_sugi/1082236752/
 12. http://www.flickr.com/photos/roryrory/3059250339/
 13. http://www.flickr.com/photos/roryrory/1573833020/in/set-72157602423253358/
 14. http://www.flickr.com/photos/maguisso/1249853543/
 15. http://www.flickr.com/photos/hcmedkamera/2080466520/

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved