Επένδυση τοίχου με ψηφίδες

κεραμικές ψηφίδες τοίχου κεραμικές ψηφίδες τοίχου

Με ψηφίδες επενδύονται κυρίως εσωτερικοί και περίοπτοι τοίχοι, όπως για παράδειγμα τοιχοποιίες κουζινών, καθιστικών, εισόδων κτλ., και λιγότερο εξωτερικοί τοίχοι, ή τοίχοι που βρίσκονται σε δευτερεύοντες χώρους, όπως για παράδειγμα σε αποθήκες, διαδρόμους, κτλ. Η επένδυση με ψηφίδες παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την επένδυση με κεραμικά ή πορσελάνινα πλακάκια. Ωστόσο οι ψηφίδες χρησιμοποιούνται συνήθως σε πιο περιορισμένη έκταση λόγω του υψηλότερου κόστους από τα κοινά πλακάκια.

Οι συνήθεις διαστάσεις των ψηφίδων είναι 1-4 εκ και πάχος 4-8 χιλ. Η τοποθέτησή τους δεν είναι και τόσο δύσκολη, όπως στο κλασικό ψηφιδωτό, καθώς δεν τοποθετούνται μία-μία στην επιφάνεια που θέλουμε να επενδύσουμε αλλά πολλές μαζί. Πράγματι, οι ψηφίδες είναι κολλημένες πολλές μαζί πάνω σε ένα πλέγμα, δημιουργώντας μεγαλύτερα πλακίδια, για παράδειγμα διαστάσεων 30X30 cm. Τα πλακίδια ψηφίδων κολλιούνται απευθείας πάνω στους τοίχους στο φρέσκο κονίαμα. Όταν το κονίαμα αποκτήσει την αντοχή του, οι αρμοί γεμίζουν με αμμοκονίαμα, που κυκλοφορεί στο εμπόριο σε διάφορα χρώματα.

Όσον αφορά στα πλεονεκτήματα των ψηφίδων έναντι των κοινών πλακιδίων, το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα των ψηφίδων να επενδύουν καμπύλες επιφάνειες, όπως κυλινδρικές κολώνες, θολωτές οροφές, καμπύλους τοίχους κτλ. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ιδιαίτερη εμφάνιση των ψηφίδων που θυμίζουν χειροποίητο ψηφιδωτό. Μειονεκτήματα των ψηφίδων είναι το υψηλό κόστος και ο μεγαλύτερος κίνδυνος κακοτεχνιών ή αποκολλήσεων, ιδίως σε θέσεις προεξοχών και γωνιών.

Οι ψηφίδες διατίθενται συνήθως ως κεραμικές ψηφίδες και ως υαλοψηφίδες. Επίσης, στο εμπόριο υπάρχει μία τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Αναφορικά με τις ιδιότητες των επιφανειών που έχουν επενδυθεί με ψηφίδες αυτές χαρακτηρίζονται από την αντοχή στην υγρασία, την αδιαπερατότητα στο νερό και την ανθεκτικότητα σε διάφορες καταπονήσεις. Σε γενικές γραμμές, οι ψηφίδες έχουν παρόμοιες ιδιότητες με τα πλακάκια.

Λόγω της υψηλής αισθητικής των ψηφίδων, των ιδιοτήτων τους αλλά και λόγω του υψηλού κόστους αγοράς, οι ψηφίδες χρησιμοποιούνται σε ιδιαίτερα έργα όπως σε πολυτελή spa, σε ανακαινίσεις ξενοδοχείων, σε κουζίνες κτλ. Αν πρόκειται να κάνετε ανακαίνιση μπάνιου ή κουζίνας και σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ψηφίδες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. Εκεί θα σας ενημερώσουν για τα κατάλληλα υλικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε επιλογής, το συνολικό κόστος της ανακαίνισης αλλά και το χρονοδιάγραμμα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved