Επιλέξτε χρώμα στους τοίχους ανάλογα με το ζώδιό σας

Το σπίτι είναι, κατά κάποιον τρόπο, το «ιερό» κάθε ανθρώπου και για αυτόν τον λόγο η διακόσμηση και τα χρώματά πρέπει να ταιριάζουν με την προσωπικότητα και τον ψυχικό κόσμο των ενοίκων. Οι αστρολόγοι δίνουν εξέχουσα σημασία στο χρώμα, θεωρώντας ότι το κάθε ζώδιο έλκεται από συγκεκριμένες αποχρώσεις.

Κριός: Βυσσινί

Για τον διεκδικητικό Κριό, κατάλληλες αποχρώσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού ή του προσωπικού δωματίου, θεωρούνται οι ζωηρές αποχρώσεις, και ιδιαίτερα το κόκκινο, που είναι και το χρώμα του πλανήτη Άρη. Πράγματι, το κόκκινο, το βυσσινί αλλά και το πορτοκαλί εφαρμοσμένα σε διάφορες επιφάνειες, ακόμη και στους τοίχους, ταιριάζουν με τη δυναμικότητα, την ένταση και τις αρχηγικές τάσεις του κριού.

Ταύρος: Πράσινο της ελιάς

Ο Ταύρος, ως ζώδιο της γης, εμπνέεται από τη φύση. Συνεπώς, το ιδανικό χρώμα που πρέπει να επικρατεί στη διακόσμηση του χώρου είναι το πράσινο και ιδιαίτερα οι γήινες αποχρώσεις της ελιάς. Οι πράσινες αποχρώσεις, υπενθυμίζουν στον Ταύρο ότι πρέπει να παραμένει προσγειωμένος αλλά και ταυτόχρονα να αξιοποιεί την καλλιτεχνική και δημιουργική φύση του.

Δίδυμοι: Λευκό

Το ζώδιο των διδύμων προτιμάει τους φωτεινούς, ανοιχτούς και καθαρούς χώρους, καθώς οι εκπρόσωποι του ζωδίου στην προσωπική τους ζωή είναι συνεχώς απασχολημένοι και σε εγρήγορση. Οι λευκοί τοίχοι λοιπόν είναι ιδανικοί για του διδύμους, που αναζητούν έναν ήρεμο προσωπικό καταφύγιο μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.   

Καρκίνος : Παστέλ αποχρώσεις

Οι καρκίνοι κυριαρχούνται από το φεγγάρι και λατρεύουν τα χρώματα που αντανακλούν απαλά το φως. Τα χρώματα που τους αντιπροσωπεύουν είναι τα παστέλ και ιδιαίτερα η απόχρωση του λιλά/ ανοιχτού μωβ.

Λεόν: Kροκί

Καθώς, το συγκεκριμένο ζώδιο είναι παιδί του λαμπερού ήλιου, αρέσκεται σε φωτεινά και δραματικά χρώματα. Το κροκί λοιπόν, αποτελεί μια απαλή απόχρωση που ανταποκρίνεται στην ηγετική αλλά και αισιόδοξη φύση του λεόντα.

Παρθένος: Καφέ

Ο παρθένος ως ζώδιο της γης, που ταυτόχρονα αγαπά την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα ταιριάζει με τις καφέ αποχρώσεις της γης.

Ζυγός: Ροζ της κρέμας.  

Οι ζυγοί αγαπούν τα εκλεπτυσμένα και διαφορετικά χρώματα όπως για παράδειγμα το ροζ της κρέμας. Το συγκεκριμένο χρώμα αναδεικνύει την ψυχρή, όμορφη και αξιαγάπητη φύση των ζυγών, προσθέτοντας την αίσθηση της πολυτέλειας και της κομψότητας στο χώρο.   

Σκορπιός: Βαθύ ροζ/ φούξια

Το ζώδιο του σκορπιού έλκεται από τα έντονα στοιχεία και τα έντονα χρώματα. Οι σκορπιοί έχουν ανάγκη να χρησιμοποιούν το χώρο τους ως προσωπικό καταφύγιο αλλά και ταυτόχρονα να εκφράζουν ελεύθερα το πάθος τους.  

Τοξότης: Δαμασκηνί

Ο τοξότης είναι το ζώδιο της φιλοσοφίας, της ελευθερίας και της εξερεύνησης. Το βαθύ μωβ, ή το μυστηριώδες χρώμα του δαμάσκηνου ανταποκρίνεται στη σύνθετη προσωπικότητα του τοξότη.

Αιγόκερος: Ανοιχτό γκρι

Τα ζώδιο του Αιγόκερου είναι συντηρητικό και παραδοσιακό. Για αυτό προτιμάει τις ουδέτερες αποχρώσεις όπως το γκρι, που ταιριάζουν με όλα τα στυλ και τα χρώματα.

Υδροχόος: Ανοιχτό μπλε

Το συγκεκριμένο χρώμα ταιριάζει με την εφευρετική φύση του υδροχόου και τον ενθαρρύνει να πειραματιστεί με νέες και ανάλαφρες ιδέες διακόσμησης. Πράγματι, ο υδροχόος αρέσκεται στις συχνές ανακαινίσεις και στις τακτικές αλλαγές του χώρου του.  

Ιχθύς: Τυρκουάζ

Ο ιχθύς είναι ζώδιο του νερού και έλκεται από τις αποχρώσεις της θάλασσας. Το σπίτι λοιπόν του ιχθύ πρέπει να θυμίζει την ηρεμία, την ατμόσφαιρα και το αεράκι του ωκεανού.

Για περισσότερες ιδέες με ανακαινίσεις χώρων επισκεφτείτε το blog της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα. 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved