Επιλογές ανθεκτικών δαπέδων για επαγγελματικούς χώρους

Η ανθεκτικότητα αποτελεί κριτήριο υλικού για τα δάπεδα οπουδήποτε χώρου. Ωστόσο είναι η απόλυτη επιλογή για δάπεδα επαγγελματικών ή δημόσιων χώρων που παρουσιάζουν μεγάλη κυκλοφορία, για παράδειγμα πολυκαταστήματα, εστιατόρια, σχολεία. Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την κατασκευή υλικών υψηλής αντοχής για επίστρωση δαπέδων εμπορικών και άλλων χώρων χωρίς να υστερούν σε αισθητική. Αναφέρουμε είδη δαπέδων ιδανικών για βαριές χρήσεις με υψηλή κυκλοφορία.

Τα μωσαϊκά δάπεδα, που έχουν κάνει δυναμική επανεμφάνιση τα τελευταία χρόνια αποτελούν τον ηγέτη στα ανθεκτικά δάπεδα. Ταυτόχρονα είναι ένα από τα πιο αισθητικά ευπροσάρμοστα υλικά που διατίθενται για επίστρωση δαπέδων επαγγελματικών χώρων, καθώς έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώνουν μοτίβα, σχέδια, λογότυπα, εμπορικά σήματα και να τα αναδεικνύουν στα δάπεδα. Δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο δάπεδα υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής αντοχής. Είναι ιδανικά για μεγάλους χώρους γιατί το κόστος τους ανά τετραγωνικό μέτρο μειώνεται με την αύξηση του μεγέθους του δαπέδου. Σε μικρούς χώρους το κόστος εκτοξεύεται, καθώς οι πρώτες ύλες και η εργασία τοποθέτησης έχουν μεγάλο κόστος.

Ένα εξαιρετικό δάπεδο για επαγγελματικές κουζίνες, εξωτερικούς και άλλους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους αποτελούν τα πορσελανάτα πλακάκια (γρανιτοπλακάκια) και τα οξύμαχα πλακάκια klinker. Τα πλακάκια αυτά ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αποκτούν τις μηχανικές τους ιδιότητες, όπως σκληρότητα και εξαιρετική αντοχή στην τριβή, την κρούση και τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Υπάρχει ποικιλία σε διαστάσεις, υφές, χρώματα και σχέδια που καλύπτει και τις πιο μεγάλες απαιτήσεις για δημιουργία δαπέδων υψηλής αισθητικής.

Τα βινυλικά δάπεδα LVT (Luxury Vinyl Tiles) σε πλακίδια ή λωρίδες συνδυάζουν επίσης την ανθεκτικότητα με την αισθητική. Είναι ευέλικτα και ευπροσάρμοστα για πολυσύχναστους χώρους, όπως νοσοκομεία, χώρους γραφείων, αλλά και πολυτελών εστιατορίων. Προσφέρουν ατέλειωτες δυνατότητες για σχεδιασμό των δαπέδων, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και υφών που μπορεί να διαμορφώσει αρμονικούς συνδυασμούς για πρωτότυπες λύσεις δαπέδων. Είναι οικολογικά και το μικρό πάχος τους τα αναδεικνύει ως ιδανική λύση για κάθε ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου.

Τα δάπεδα από καουτσούκ είναι επίσης πολύ ανθεκτικά, αντιολισθηρά και ηχοαπορροφητικά. Είναι πολύ δημοφιλή γιατί η ελαστικότητα της επιφάνειας τους επιτρέπει την ξεκούραστη χρήση από τους εργαζόμενους στους χώρους και τους επισκέπτες των αντίστοιχων χώρων. Ταυτόχρονα τα δάπεδα από καουτσούκ αποτρέπουν την πρόκληση ζημιών από πτώση αντικειμένων. Από αισθητική άποψη η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων προσφέρει μοναδικές σχεδιαστικές λύσεις. Το μικρό πάχος τους τα καθιστά επίσης κατάλληλη επιλογή για ανακαίνιση δαπέδων. Συνιστάται η εφαρμογή τους σε γυμναστήρια, εργαστήρια και νοσοκομεία, αλλά και χώρους κατοικίας.

Τα εποξειδικά δάπεδα, επαλειφόμενα και αυτοεπιπεδούμενα, αποτελούν ιδανική λύση για δάπεδα μιας σειράς από χώρους με διάφορες χρήσεις, όπως ξενοδοχεία, εργοστάσια, σχολεία, κουζίνες κατοικιών και επαγγελματικές. Έχουν άριστες ιδιότητες όσον αφορά στην αντοχή σε χημικές ουσίες, σε ακραίες θερμοκρασίες και σε μηχανικές καταπονήσεις. Επίσης έχουν μηδενική απορροφητικότητα, επιπλέον της αντοχής τους σε υψηλή κυκλοφορία. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εποξειδικών δαπέδων και με διάφορα πρόσθετα, νιφάδες κλπ μπορούν να προσδώσουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο δάπεδο.


Η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου αυξάνει την αποδοτικότητα της επιχείρησης και την εικόνα της στους πελάτες. Απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για να ενημερωθείτε για πακέτα ανακαίνισης προσαρμοσμένα στις ανάγκες της επιχείρησης και στα πλαίσια του επιθυμητού κόστους και ταυτόχρονα με ποιοτικό αποτέλεσμα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved