Επιλογή επίπλων - Τα βασικά tips που ακολουθούν οι επαγγελματίες της διακόσμησης

Η τοποθέτηση επίπλων στο χώρο και η επιλογή του κατάλληλου στυλ είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές εργασίες στη διακόσμηση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες ούτε απαράβατες συμβουλές που πρέπει να πεισματικά να ακολουθήσετε. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να επιλέξει για το καθιστικό τους, έπιπλα που έχουν διαφορετικό στυλ, και όμως το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει, δηλαδή να είναι απόλυτα ταιριαστό, καλαίσθητο και ενδιαφέρον. Άλλωστε, μερικές από τις πιο επιτυχημένες διακοσμήσεις έχουν ακολουθήσει το αγαπημένο στυλ mix & match.

Ανεξάρτητα από το στυλ επίπλωσης που θα επιλέξετε, τα παρακάτω tips θα βοηθήσουν σίγουρα στην επιλογή των καταλληλότερων επίπλων για το χώρο σας και ιδιαίτερα για το καθιστικό.

  • Αν ο χώρος είναι μικρός τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μονόχρωμα υφάσματα, τόσο για τις κουρτίνες όσο και για τους καναπέδες, αποφεύγοντας τις ρίγες, τα φλοράλ, τα πουά, τα καρό και γενικά τα υφάσματα επιπλώσεων με σύνθετα και πολύχρωμα μοτίβα.
  • Τα μουντά και παστέλ χρώματα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ήρεμης και χαλαρής ατμόσφαιρας ενώ αντίθετα τα έντονα και ζωηρά χρώματα προσφέρουν ενέργεια στο χώρο.
  • Τα υφάσματα με ανοιχτά χρώματα και οι καναπέδες με ψηλά πόδια κάνουν το χώρο να δείχνει πιο ευρύχωρος και μεγάλος.
  • Αν επιθυμείτε διακαώς ένα καναπέ με λευκό ύφασμα, αλλά στο σπίτι σας κυκλοφορούν κατοικίδια, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μπεζ ή γκρι αποχρώσεις για τα υφάσματα των επίπλων.
  • Σε μια άδεια γωνία του καθιστικού φροντίστε να τοποθετήσετε ένα επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο φωτιστικό. Ο χαμηλός φωτισμός προσφέρει ζεστασιά στο χώρο αλλά και δημιουργεί ενδιαφέρουσες σκιές στην οροφή και στους τοίχους.
  • Οι διαστάσεις των επίπλων πρέπει να είναι κατάλληλες για το χώρο που θα επιπλώσετε. Εννοείτε, ότι αν το εμβαδό του καθιστικού είναι περιορισμένο τότε θα πρέπει να αναζητήσετε καναπέδες και πολυθρόνες με περιορισμένες διαστάσεις και ιδιαίτερα με στενές πλάτες και στενά μπράτσα.
  • Στο καθιστικό, φροντίστε ώστε όλες οι καθισμένοι να έχουν πρόσβαση σε ένα τραπέζι, ακόμη και αν αυτό είναι ένα μικρό πλαϊνό τραπέζι.
  • Ο κενός τοίχος πάνω και πίσω από τον διθέσιο ή τριθέσιο καναπέ είναι ιδανικός για την τοποθέτηση ενός ή περισσότερων ζωγραφικών έργων. Μη διστάσετε να αλλάζετε τακτικά τους πίνακες στους τοίχους, κάνοντας έτσι μια μικρή και εύκολη ανακαίνιση και ανανέωση στη διακόσμηση του χώρου.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε μεταλλικά στοιχεία στη διακόσμηση επιλέξτε μεταλλικά φωτιστικά. Ωστόσο, ο τύπος του μετάλλου πρέπει να είναι ίδιος σε όλα τα στοιχεία του χώρου.
  • Η αλλαγή στην επίπλωση της κατοικίας αποτελεί πάντοτε μια ευκαιρία να φρεσκάρετε το χώρο, βάφοντας για παράδειγμα τους τοίχους ή ακόμη και να προβείτε σε μια γενικότερη ανακαίνιση σπιτιού. Για περισσότερες ιδέες και συμβουλές πάνω στην ανακαίνιση και τη διακόσμηση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved