Έργα τέχνης μεγάλων διαστάσεων στη διακόσμηση του χώρου

Τα έργα τέχνης μεγάλων διαστάσεων, αν και μαγνητίζουν το βλέμμα των επισκεπτών, εντούτοις απαιτούν ειδικό χειρισμό έτσι ώστε να ενταχθούν αρμονικά και να δέσουν συνολικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του εσωτερικού χώρου. Γενικά, τα μεγάλα κομμάτια στην διακόσμηση του χώρου, είτε πρόκειται για έπιπλα, είτε για πίνακες ζωγραφικής, είτε για φωτιστικά κάνουν τους εσωτερικούς χώρους να δείχνουν πιο ανοιχτοί, περισσότερο κατανοητοί και «ξεκάθαροι».

Ειδικότερα, τα έργα τέχνης θα πρέπει να επιλέγονται με βάση τις αισθητικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη και δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν ούτε με τη χρωματική παλέτα του χώρου ούτε με το στυλ του.

Πως μπορείτε να εντάξετε μεγάλα έργα τέχνης στη διακόσμηση του χώρου;

Αν πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής, το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα είναι επιλέξετε εκείνους τους τοίχους που έχουν τις απαραίτητες διαστάσεις, έτσι ώστε να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο πίνακα ζωγραφικής αλλά και τον κατάλληλο φωτισμό για το συγκεκριμένο έργο. Ενδεχόμενα, να χρειαστεί να μετακινήσετε ή να αφαιρέσετε κάποια έπιπλα, προκειμένου να απελευθερωθεί μια επαρκής κατακόρυφη επιφάνεια τοίχου. Πιθανοί χώροι, στους οποίους συχνά τοποθετούνται μεγάλα έργα ζωγραφικής είναι ο τοίχος πάνω και πίσω από τον καναπέ στο καθιστικό, ο τοίχος πάνω και πίσω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα, η επιφάνεια πάνω από το τζάκι, οι κενοί τοίχοι των διαδρόμων, ο κενός τοίχος μεταξύ δύο παραθύρων κτλ.

Διακόσμηση, σαλόνι, πίνακας, μπλε, ζωγραφική, τέχνη

Σαφώς, όσο μεγαλύτερος είναι ο διαθέσιμος χώρος, τόσο καλύτερα αναδεικνύεται και «αναπνέει» ένα έργο ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων.

Οργανώστε το χώρο και τη διακόσμηση ξεκινώντας από έναν πίνακα ζωγραφικής.

Τα έργα τέχνης, αποτελούν συχνά πηγή έμπνευσης για τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής μπορεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο, γύρω από το οποίο θα οργανωθεί η διάταξη των επίπλων και θα «οικοδομηθεί» η διακόσμηση του χώρου. Ακόμη και τα χρώματα των τοίχων, των ταπετσαριών και των υφασμάτων μπορούν προκύπτουν από την χρωματική παλέτα ενός πίνακα ζωγραφικής.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η τρισδιάστατη τέχνη, η τέχνη δηλαδή που ξεφεύγει από τα όρια της δισδιάστατης επιφάνειας, όπως οι εικαστικές εγκαταστάσεις, τα γλυπτά ή ακόμη και τα αντικείμενα design. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια τα όρια μεταξύ των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα και έτσι ένα μοντέρνο φωτιστικό ή ένα έπιπλο αντίκα μπορούν να αντιμετωπιστούν ως μοναδικά κομμάτια ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας.

διακόσμηση, καναπές, σαλόνι, τέχνη, πίνακας ζωγραφική

Η αγορά ενός αυθεντικού έργου τέχνης δεν είναι απαραίτητα απαγορευτική, καθώς μπορείτε να βρείτε αξιόλογα έργα καλλιτεχνών σε μικρότερες γκαλερί, σε περιφερειακές εκθέσεις καθώς και στο διαδίκτυο.


Για προσφορά ανακαίνισης σπιτιού ή ανακαίνιση μπάνιου και ανακαίνιση κουζίνας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ή τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα στην Αθήνα.

 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved