Ετοιμοπαράδοτες κουζίνες: Μια επιλογή που έγινε κανόνας

Η κουζίνα είναι ασφαλώς ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του σπιτιού μας και για αυτό ο σχεδιασμός της πρέπει να είναι προσεκτικός, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο, τόσο από την άποψη της αισθητικής όσο και της ευχρηστίας.

Οι περισσότερες σύγχρονες κουζίνες γίνονται με προκατασκευασμένα κομμάτια. Αυτή η επιλογή είναι σίγουρα οικονομικότερη, σε σχέση με την κουζίνα που κατασκευάζεται κατά παραγγελία από επιπλοποιό και επιπλέον μπορεί να κατασκευαστεί σε μικρότερο χρόνο. Η εξοικονόμηση χρόνου είναι επιθυμητή όταν κάνουμε ανακαίνιση κουζίνας και οι ένοικοι θέλουν να επανέλθουν το ταχύτερο δυνατό στους ρυθμούς της καθημερινότητας τους.

Ωστόσο, ακόμη και αν πρόκειται για φτηνή ανακαίνιση κουζίνας που κυρίως περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση ετοιμοπαράδοτων τεμαχίων, συχνά η ανακαίνιση της κουζίνας απαιτεί και άλλες εργασίες όπως αποξηλώσεις, υδραυλικές εργασίες, ηλεκτρολογικές κ.ά.  

Οι κουζίνες με προκατασκευασμένα έπιπλα είναι έξυπνα σχεδιασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν το μέγιστο δυνατό αποθηκευτικό χώρο. Στην ουσία πρόκειται για κουτιά, με τυποποιημένες διαστάσεις, πάνω στα οποία προσαρμόζονται πόρτες, συρτάρια, ηλεκτρικές συσκευές κτλ. Ασφαλώς, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει μέσα από μία μεγάλη γκάμα πορτών και συρταριών για κουζίνες, με ποικιλία χρωμάτων και υλικών. Περαιτέρω, ο καταναλωτής μπορεί να δει τις περισσότερες προκατασκευασμένες κουζίνες σε εκθέσεις, σε βιτρίνες καταστημάτων, σε περιοδικά η σε φυλλάδια, ένα πλεονέκτημα που τον βοηθάει να φανταστεί ευκολότερα το τελικό αποτέλεσμα στο χώρο του.

Οι προκατασκευασμένες ή ετοιμοπαράδοτές κουζίνες, αποτελούνται από διάφορα τεμάχια τυπικών διαστάσεων, που μπορούν να δημιουργήσουν διάφορες συνθέσεις στο χώρο. Συνήθως όσο πιο καλή είναι η κατασκευή και η ποιότητα των υλικών τόσο ακριβότερη αλλά και ανθεκτικότερη είναι η κουζίνα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές παράγουν τα κουτιά δαπέδου σε συγκεκριμένες διαστάσεις, έτσι ώστε το βάθος τους να είναι 50-60 εκ. Επειδή τα έπιπλα έχουν τυπικές διαστάσεις, μπορούν να ταιριάξουν σε αυτά οι περισσότερες συσκευές, όπως ο φούρνος και το πλυντήριο πιάτων. Τα κουτιά που προσαρμόζονται στους τοίχους έχουν ύψος συνήθως μέχρι 72 εκ και βάθος 39 εκ.

κουζίνα, μπλε

Ασφαλώς, οι περισσότεροι κατασκευαστές ετοιμοπαράδοτων κουζινών συμπεριλαμβάνουν μαζί με τα προκατασκευασμένα τεμάχια και τα εξαρτήματα συναρμολόγησης, όπως βίδες, πίρους, μεντεσέδες, σιδηρόδρομους συρταριών, γωνίες στερέωσης των πάγκων και ραφιών, καλύμματα και πολλά άλλα. Στα εξαρτήματα επίσης συμπεριλαμβάνονται και τα ρυθμιζόμενα πόδια για την στήριξη των επιδαπέδιων ντουλαπιών της κουζίνας και του πάγκου.

Οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας, όπως τα πλυντήρια πιάτων, οι εστίες και ο φούρνος, έχουν συνήθως τυπικές διαστάσεις για να προσαρμόζονται με τα υπόλοιπα έπιπλα χωρίς ανάγκη τροποποιήσεων. Το βάθος και το πλάτος τους είναι συνήθως 50 έως 69 εκατοστά και το ύψος τους 82 έως 88 εκατοστά. Το ψυγείο ασφαλώς έχει μεγαλύτερο ύψος. Οι εντοιχισμένες συσκευές, προσαρμόζονται στα προκατασκευασμένα έπιπλα, αλλά μπροστά τους τοποθετούνται πόρτες πανομοιότυπες με τα υπόλοιπα ντουλάπια.  

Ο σκελετός των ντουλαπιών καλύπτεται από τις πόρτες και τις προσόψεις των συρταριών. Αν σας ικανοποιεί η διάταξη της κουζίνας μπορείτε να κάνετε μια οικονομική ανακαίνιση κουζίνας, αλλάζοντας απλά τις προσόψεις αλλά και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως τα χερούλια και τα πόμολα.

Μάθετε περισσότερα για την ανακαίνιση και διακόσμηση της κουζίνας και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές στο blog της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved