Η σημασία της διακόσμησης της ρεσεψιόν στο ξενοδοχείο

http://feelthenature.info/modern-reception-desks/modern-reception-desks-best-of-modern-reception-desk-best-25-modern-reception-desk-ideas/

Η ρεσεψιόν είναι ο χώρος του ξενοδοχείου που πρωτοαντικρίζει ο πελάτης με την άφιξη του, οπότε εκτός από τη λειτουργικότητα η αισθητική της παίζει σημαντικό ρόλο. Η γενικότερη αντίληψη του πελάτη για το ξενοδοχείο, η φιλικότητα και η ευχάριστη, άνετη διαμονή του σ’ αυτό  καθορίζεται άμεσα από την πρώτη εντύπωση που θα του προκαλέσει ο χώρος της ρεσεψιόν. 

Η διαδικασία άφιξης (check-in) απαιτεί μία σύντομη στάση στη ρεσεψιόν κατά την οποία ο πελάτης έχει την ευκαιρία να κοιτάξει τριγύρω στον ευρύτερο χώρο αναμονής και να παρατηρήσει όλες τις λεπτομέρειες καθώς αναμένει να ολοκληρωθεί η κράτηση του. Η ανακαίνιση ξενοδοχείου είναι λοιπόν απαραίτητο να περιλαμβάνει και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου της ρεσεψιόν σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις του σύγχρονου design ώστε να διατηρείται πάντοτε ένα περιβάλλον ελκυστικό που να δίνει εξαιρετική πρώτη εντύπωση για το κατάλυμα.

Η επίπλωση του χώρου αποτελεί ένα από τα στοιχεία που διαμορφώνουν τη συνολική εικόνα του. Ειδικότερα ο πάγκος της ρεσεψιόν είναι το έπιπλο εκείνο που θα πρέπει να αποτελεί το κεντρικό στοιχείο του χώρου. Πρέπει να έχει πρωτότυπο design και να είναι κατασκευασμένο από υλικό που να αναδεικνύει τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του.

Αναφέρουμε το διαχρονικό ξύλο που σε διάφορες εκδοχές και φινιρίσματα μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικές λύσεις. Για παράδειγμα, ακατέργαστοι κορμοί δένδρων τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλο δημιουργούν ένα μοναδικό πάγκο ρεσεψιόν που τονίζεται ακόμη περισσότερο από έντονη γραμμικότητα και συνδυάζεται άψογα με μίνιμαλ ύφος διακόσμησης. Η αρμονική αντίθεση μεταξύ του φυσικού και των γεωμετρικών στοιχείων του χώρου είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και ευπρόσδεκτη από τους πελάτες.

Εναλλακτικά ξύλινα καδρόνια απλάνιστα που συγκρατούνται με ιμάντες μπορούν να διαμορφώσουν ένα έπιπλο ρεσεψιόν και να επισημάνουν το χώρο. Η σημειολογία τους ως πρώτη ύλη εναρμονίζεται με βιομηχανικό ύφος διακόσμησης. Τέλος η χρήση παλαιωμένης ξυλείας για τον πάγκο της ρεσεψιόν με οποιαδήποτε μορφή προσδίδει προσωπικότητα και φινέτσα σε όλα τα στυλ διακόσμησης εκφράζοντας ταυτόχρονα και την περιβαλλοντική ευαισθησία της επιχείρησης.

Ένα άλλο υλικό επίσης διαχρονικό, υψηλής καλαισθησίας, με εξαιρετικές ιδιότητες για τον πάγκο της ρεσεψιόν είναι η πατητή τσιμεντοκονία. Είναι υλικό ευπροσάρμοστο, μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες. Είναι ιδανικό σε ανακαινίσεις καθώς δεν απαιτείται η αποξήλωση των παλαιών στοιχείων και η απομάκρυνση τους. Με την επαναχρησιμοποίηση μπορεί ένας παλιός πάγκος να διαμορφωθεί με πατητή τσιμεντοκονία και να προκύψει ένα αποτέλεσμα εξεζητημένο, κομψό που θα εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. 

Μπορεί να διαμορφωθεί σε οποιαδήποτε μορφή και μέγεθος, ενώ η ενιαία χωρίς αρμούς επιφάνεια που προσφέρει της δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων υλικών. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η δυνατότητα ποικιλομορφίας στη διαμόρφωση των ακμών του πάγκου. Το ευρύ φάσμα εφαρμογών της επιτρέπει τη χρήση της στο δάπεδο οπότε μπορεί να υποστηρίξει concept σχεδιασμού που ο πάγκος της ρεσεψιόν αναδιπλώνεται από το δάπεδο μέχρι τον τοίχο.

Η ανακαίνιση ξενοδοχείου αποτελεί απαραίτητη κίνηση για την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης αν ληφθεί υπόψη και ο σύγχρονος τρόπος κρατήσεων, π.χ. μέσω internet, οπότε η εικόνα του κάθε ξενοδοχείου είναι άμεσα προσβάσιμη από πλήθος τουριστών. Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ανακαίνισης χώρων φιλοξενίας από τη μελέτη ως την υλοποίηση της πρότασης, ώστε η κάθε επιχείρηση να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και ανταγωνισμό του τομέα φιλοξενίας.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved