Νιπτήρας: Ο νιπτήρας είναι το είδος υγιεινής που καθαρίζεται πανεύκολα, αρκεί να μην αφήσετε τους λεκέδες από το σαπούνι, την οδοντόκρεμα, τα καλλυντικά κτλ., καθώς και τα άλατα να εγκατασταθούν μόνιμα στις επιφάνειες. Για αυτό το λόγο, φροντίστε να καθαρίζετε καθημερινά το νιπτήρα με ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα και ένα ειδικό απορρυπαντικό. Επίσης σε εβδομαδιαία βάση, μπορείτε να ρίχνετε αραιωμένη χλωρίνη στα σημεία που αναπτύσσεται μούχλα.
Η καθαριότητα της λεκάνης: Ασφαλώς η λεκάνη αποτελεί τη περιοχή που θέλουμε να καθαρίζουμε λιγότερο. Ωστόσο η καθημερινή καθαριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το κάθισμα της λεκάνης πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά, χρησιμοποιώντας αντιβακτηριδιακά προϊόντα. Επίσης, σε εβδομαδιαία βάση μπορείτε να ρίχνεται λίγη χλωρίνη μέσα στη λεκάνη, να αφήνετε τουλάχιστον μία ώρα χωρίς να τραβήξετε το καζανάκι για να αφαιρέσετε το πουρί στον πάτο της λεκάνης. Τέλος θα πρέπει να συνηθίσετε να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας, κάθε φορά πριν τραβήξετε το καζανάκι. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η διασπορά μικροβίων και βακτηριδίων που γίνεται μέσω των σταγονιδίων του νερού.
Καθρέφτης / βρύσες και πάγκος: Ο καθρέφτης, οι βρύσες και ο πάγκος δεν αποτελούν τόσο σημαντικές εστίες μικροβίων όπως η λεκάνη της τουαλέτας, ωστόσο πρέπει να καθαρίζονται σε εβδομαδιαία βάση. Ο καθρέφτης μπορεί να καθαρίζεται με αραιό διάλυμα ξιδιού ή με απορρυπαντικό για τα τζάμια. Οι βρύσες χρειάζονται ειδικά προϊόντα που εξαφανίζουν τα άλατα ενώ ο πάγκος μπορεί να καθαριστεί με οποιοδήποτε συνηθισμένο καθαριστικό προϊόν. Ιδιαίτερα ευαίσθητα σημεία, στη δημιουργία μούχλας είναι τα σημεία όπου ενώνεται ο νιπτήρας με τον πάγκο και η βρύση με τον πάγκο.
Κουρτίνα μπάνιου: Στη κουρτίνα του μπάνιου παραμένουν συχνά υπολείμματα σαπουνιού, άλατα και κυρίως υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Η πιο εύκολη λύση καθαρισμού είναι να βγάλετε την κουρτίνα και να την πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων.
Μπανιέρα: Στην μπανιέρα παραμένουν συχνά υπολείμματα σαπουνιού και άλατα δημιουργώντας δύσκολους και συχνά μόνιμους λεκέδες. Για αυτό θα πρέπει να καθαρίζετε την μπανιέρα σε εβδομαδιαία βάση με ειδικά απορρυπαντικά και μια μακριά βούρτσα, έτσι ώστε να αποφύγετε το συνεχές σκύψιμο. Θα πρέπει επίσης να διατηρείτε το σιφόνι καθαρό και απαλλαγμένο από τρίχες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στη διατήρηση του μπάνιου σε καλή κατάσταση και στην αποφυγή δημιουργίας μούχλας είναι ο κατάλληλος αερισμός του χώρου. Αν ωστόσο, στις επιφάνειες του μπάνιου έχουν σχηματιστεί μόνιμοι λεκέδες τότε ίσως θα πρέπει να προβείτε σε ανακαίνιση μπάνιου.