Ιδέες διακόσμησης με γυαλί

Οι εσωτερικοί χώροι γίνονται κομψοί και γοητευτικοί με σχεδιασμό που περιλαμβάνει τη χρήση του γυαλιού σε ποικίλες εφαρμογές. Το γυαλί είναι το υλικό που διαμορφώνει τη διαφάνεια στο χώρο. Επιτρέπει την οπτική επαφή δημιουργώντας την αίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται στον ίδιο χώρο με κάποιον άλλο, αλλά και σε διαφορετικό, δηλ. ενώνει και ταυτόχρονα χωρίζει χώρους.

Σε περίπτωση που σχεδιάζετε ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να βελτιώσετε τον εσωτερικό χώρο με εφαρμογές γυαλιού σε διάφορες επιλογές και σε διάφορες επιφανειακές επεξεργασίες. Αναφέρουμε το λακαρισμένο έγχρωμο γυαλί, το διακοσμητικό γυαλί (αμμοβολής, fused), το γυαλί με ανάγλυφα μοτίβα, με ψηφιακές εκτυπώσεις.

Το λακαρισμένο γυαλί είναι αδιαφανές γυαλί σε διάφορα χρώματα. Παράγεται με την επίστρωση λάκας στη μία πλευρά του και θερμικέ επεξεργασία (ψήσιμο)που του προσδίδει υψηλή αντοχή. Το χρώμα ενισχυμένο με τη λάμψη του γυαλιού φωτίζει τους εσωτερικούς χώρους και σε συνδυασμό με το άψογο φινίρισμα της γυάλινης επιφάνειας προσδίδει λαμπρότητα και ζωντάνια στο χώρο.

Το γυαλί αμμοβολής είναι επίσης αδιαφανές, αλλά παράγεται με τη διαδικασία ψεκασμού άμμου στην επιφάνεια του με μεγάλη ταχύτητα. Το αποτέλεσμα είναι μία επιφάνεια με ημιδιαφάνεια και γαλακτώδη εμφάνιση που διαχέει το φως ομοιόμορφα. Καθώς το μηχάνημα της αμμοβολής καθοδηγείται από ηλεκτρονικό υπολογιστή υπάρχει δυνατότητα πολυάριθμων συνδυασμών σχεδίων , μοτίβων ή εικόνων στην επιφάνεια του γυαλιού.

Το fused ή fusing γυαλί είναι ουσιαστικά το χυτό διακοσμητικό γυαλί. Η ονομασία του περιγράφει και τη διαδικασία κατασκευής του. Το γυαλί θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσει ρευστή μορφή, οπότε μπορεί να χυτευθεί σε καλούπια, να ενσωματωθούν στη μάζα του διακοσμητικά υλικά, ακόμη και να συνδυαστούν δύο ή περισσότερα διαφορετικά γυαλιά. Στη συνέχεια η ρευστή μάζα γυαλιού ψύχεται σταδιακά για να μη σπάσει μέχρι να φθάσει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος

Το γυαλί με ανάγλυφα μοτίβα είναι ημιδιαφανές με ανάγλυφα σχέδια στη μία ή και στις δύο πλευρές. Υπάρχει ποικιλία υφών και μοτίβων που ελέγχουν την είσοδο του φωτός και την ιδιωτικότητα που προσφέρει το γυαλί και παράλληλα κάνουν αισθητή την παρουσία του design στο χώρο.

Η ψηφιακή εκτύπωση πάνω στο γυαλί αποτελεί μία ανθεκτική, ευέλικτη και κομψή λύση σχεδίασης που προσφέρει πολλές δυνατότητες διακόσμησης και προβολής εικόνων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οι εικόνες ή τα σχέδια εκτυπώνονται με κεραμικά μελάνια στη γυάλινη επιφάνεια και ακολουθεί ψήσιμο στο φούρνο ώστε η εκτύπωση να ενσωματωθεί στο γυαλί. Υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις και απεριόριστα επίπεδα αδιαφάνειας και επιπλέον μία μεγάλη εικόνα μπορεί να απεικονιστεί με ακρίβεια σε διαδοχικές γυάλινες επιφάνειες.

Οι διάφοροι τύποι γυαλιού έχουν ευρύ φάσμα εφαρμογών στους εσωτερικούς χώρους και η συνδυασμένη χρήση τους προσθέτει αισθητική αξία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επένδυση, για πόρτες εσωτερικές και ντουλάπας, εσωτερικά χωρίσματα, καμπίνες ντους, πλάτη κουζίνας, κεφαλάρι κρεβατιού, έπιπλα, δάπεδα, σκάλες, κιγκλιδώματα.

Οι επενδύσεις με γυαλί αποτελούν από μόνες τους στοιχείο design στο χώρο, καθώς η λαμπρότητα του γυαλιού προσδίδει στο χώρο αίσθηση φρεσκάδας και μοναδικής αισθητικής. Οι γυάλινες εσωτερικές πόρτες δημιουργούν διακριτικούς φωτισμένους εσωτερικούς χώρους, καθώς επιτρέπουν ελεγχόμενη είσοδο φωτός από χώρο σε χώρο προστατεύοντας παράλληλα ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα τους. Κομψότητα, ευρυχωρία αλλά και οργάνωση του εσωτερικού χώρου προσφέρουν τα διαχωριστικά από γυαλί. Ιδανική λύση αποτελεί το γυαλί για καμπίνες ντους επειδή είναι ανθεκτικό στην υγρασία και καθαρίζεται εύκολα. Για τους ίδιους λόγους το γυαλί αποτελεί μοντέρνα εναλλακτική λύση για πλάτη κουζίνας. Επιπλέον η χρήση γυαλιού λακαρισμένου ή με ψηφιακή εκτύπωση μπορεί να αναδείξει την πλάτη της κουζίνας ως το κύριο σημείο της.

Η χρήση του γυαλιού στα έπιπλα δημιουργεί μία αίσθηση στο χώρο που λίγα υλικά μπορούν να επιτύχουν. Παράλληλα προσδίδει αισθητική και χρηστική αξία, καθώς βρίσκει γενικευμένη χρήση στο σπίτι, τραπέζια, τραπεζάκια, ράφια, κεφαλάρια κλπ. Κιγκλιδώματα από γυαλί επιτρέπουν απόλαυση απεριόριστης θέας είτε στον εσωτερικό χώρο είτε σε βεράντες. Λιγότερο εκτεταμένη είναι η οικιακή χρήση του γυαλιού για δάπεδα και σκάλες.

Αν σκέφτεστε να εντάξετε εφαρμογές γυαλιού κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας απευθυνθείτε στην εταιρία του Ιωάννη Φούσκα και συζητείστε μαζί τους κάποιο πό τα πακέτα ανακαίνισης που προσφέρουν.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved