Ιδέες διακόσμησης του σπιτιού εμπνευσμένες από το σχεδιασμό των ξενοδοχείων

Photo by Jessica Bennett Interiors - Browse bedroom photos

Η διακόσμηση των ξενοδοχείων διαμορφώνονται με κριτήριο τη δημιουργία χώρων ελκυστικών, οικείων, φιλόξενων ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται όπως στο σπίτι τους. Όταν ο συνδυασμός είναι ευρηματικός και επιτυχημένος μπορούμε να εμπνευστούμε ακόμη και να δανειστούμε ιδέες και λύσεις διακόσμησης για το σπίτι μας όταν προγραμματίζουμε ανακαίνιση σπιτιού

Για παράδειγμα ο σχεδιασμός του lobby, τα υψηλά υαλοστάσια, οι ευρύχωρες βεράντες, ακόμη και οι συνδυασμοί υλικών και τα άψογα φινιρίσματα που συναντούμε στους χώρους των ξενοδοχείων μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης  και παραδείγματα για τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Οι ταπετσαρίες και τα υφάσματα επιπλώσεων που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση είναι εξίσου αποτελεσματικοί και για οικιακή, καθώς είναι πολύ ανθεκτικά, πρακτικά και υψηλής αισθητικής.

Μια ωραία ιδέα είναι η επένδυση των τοίχων με υφάσματα, κυρίως στο  υπνοδωμάτιο ή σε κάποια σημεία στο καθιστικό. Το ύφασμα ως επένδυση τοίχων προσδίδει ζεστασιά και θαλπωρή στο χώρο, που ούτε ένα θερμό χρώμα ή μία ταπετσαρία μπορούν να δημιουργήσουν. Ωστόσο οι ταπετσαρίες με εικόνες από τη φύση ή οργανικά μοτίβα, άνθη, κλαδιά και πουλιά δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, καθώς φέρνουν την αίσθηση της φύσης στον εσωτερικό χώρο. Ένας ακόμη οικονομικότερος και εύκολος τρόπος για να αλλάξετε ένα δωμάτιο είναι το χρώμα. Μπορείτε να προσθέσετε δράμα σε ένα χώρο, δημοφιλής επιλογή στα ξενοδοχεία, με την επιλογή σκούρων αποχρώσεων σε ένα τοίχο ή σε σημεία που θέλετε να αναδείξετε. Τα σκούρα μπλε, τα πλούσια πράσινα, τα βαθιά γκρίζα, τα μελιτζανί χρώματα αποτελούν τις ιδανικές επιλογές για να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο-καταφύγιο. Αντίθετα στο καθιστικό οι σκούρες αποχρώσεις λειτουργούν ως τέλειο σκηνικό για την ανάδειξη ανοιχτότερων αποχρώσεων σε έπιπλα και υφάσματα. 

Τα έπιπλα στους χώρους ξενοδοχείων είναι επιλεγμένα με κριτήριο βασικά την άνεση και την ευχάριστη χρήση από τους επισκέπτες χωρίς να αγνοείται και η αισθητική τους, το αίσθημα της πολυτέλειας που πρέπει να αναδίδουν. Επιλέξτε εντυπωσιακά ριχτάρια και μαξιλάρια για καναπέδες και πολυθρόνες που προσκαλούν τον επισκέπτη. Οι συμβατικές ξύλινες καρέκλες της τραπεζαρίας μπορούν να αντικατασταθούν από κομψές, μικρές πολυθρόνες που κάνουν το  γεύμα μοναδική απόλαυση.

Ένα ξύλινο δάπεδο προσφέρει θαλπωρή, οικειότητα και ζεστασιά σε κάθε χώρο. Ωστόσο, η γραμμική τοποθέτηση παρκέτων δημιουργεί απλό λιτό ύφος και το δάπεδο παραμένει διακριτικά απαρατήρητο. Αντίθετα η τοποθέτηση των παρκέτων σε στυλ ψαροκόκαλο δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε σημείο που σχεδόν δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του χαλιού στο δάπεδο.

Ένας μακρύς, σκοτεινός διάδρομος που οδηγεί στα υπνοδωμάτια μπορεί να γίνει ενδιαφέρων και λιγότερο μονότονος αν επενδυθεί με ταπετσαρία με εντυπωσιακά μοτίβα όπως έχουμε παρατηρήσει σε πολλούς διαδρόμους ξενοδοχείων. Μπορούμε να επιλέξουμε και εμείς να βάψουμε γκρι σκούρο τις πόρτες των δωματίων που επαυξάνει την ήδη εντυπωσιακή όψη.

Στα ξενοδοχεία το στοιχείο που κρίνει την άνετη διαμονή είναι το καλό κρεβάτι που προσφέρει ευχάριστο ύπνο. Επιλέξτε λοιπόν για τα δικά σας υπνοδωμάτια στρώματα υψηλής ποιότητας από φυσικά υλικά με ανώστρωμα. Επάνω τους στρώστε κάλυμμα και πάπλωμα και τέλος προσθέστε μαξιλάρια ύπνου και πολλά μικρότερα για μεγαλύτερη άνεση.

Το λουτρό είναι ο χώρος που μπορούμε να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Ωστόσο, τα υλικά κατασκευής  του μπορούν να δημιουργήσουν μία ψυχρή, αποστειρωμένη ατμόσφαιρα, την οποία μπορούμε να μεταβάλλουμε προσθέτοντας πινελιές θαλπωρής, όπως φωτιστικό και απλίκες με σενάρια φωτισμού, όμορφα σκαμπό, κουρτίνα στο παράθυρο, ένα καθρέπτη με ενδιαφέρουσα κορνίζα. Τεχνοτροπία με την αίσθηση του ουρανού στην οροφή μπορεί να συνεισφέρει σε μια ατμόσφαιρα γαλήνης. Τέλος, η επιλογή συνδυασμού απλών πλακιδίων με μπορντούρες ή πλακίδια ντεκορέ μπορεί να δημιουργήσει ένα γοητευτικό μπάνιο.

Για όλες αυτές τις επιλογές συζητείστε με την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για να ενταχθούν στην ανακαίνιση του σπιτιού σας με άρτια κατασκευή και οικονομική τιμή.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved