Ιδέες για επαγγελματικούς χώρους αναμονής και υποδοχής

Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στην επίπλωση του επαγγελματικού χώρου, αλλά εστιάσαμε κυρίως στα έπιπλα που αφορούν στην άνεση του επαγγελματία. Τώρα, αξίζει να αναφερθούμε στα έπιπλα που μπορούν να διαμορφώσουν ένα χώρο αναμονής ή ένα σαλονάκι υποδοχής σε έναν επαγγελματικό χώρο, με στόχο να κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει άνετα, αλλά και να του αφήσουν την αίσθηση πως πρόκειται για έναν προσεγμένο χώρο, στον οποίο δόθηκε έμφαση στη λεπτομέρεια.

Μιας και πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν για το χώρο τους επίπλωση που αποπνέει κύρος και καλαισθησία από την οικογένεια του κλασικού, θα κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο και για την επίπλωση που αφορά στο κομμάτι της υποδοχής του πελάτη. Αν θέλεις να κλέψεις τις εντυπώσεις, τότε μπορείς να τοποθετήσεις στο χώρο αναμονής έναν δερμάτινο καναπέ, με περίτεχνα σκαλίσματα στο ξύλο, τύπου Λουί Κενζ. Πρόκειται, για ένα αριστουργηματικό έπιπλο, που αποπνέει αρχοντιά, σοβαρότητα και κομψότητα.

ξύλινο τραπέζι σαλονιού, τραπέζι γραφείου

Σε ανάλογο ύφος μπορείς να κινηθείς και στην επιλογή του τραπεζιού. Επίλεξε ένα ξύλινο τραπεζάκι, με τα χαρακτηριστικά πόδια της εποχής Λουί Κενζ, και δημιούργησε ένα δεμένο σύνολο. Η επιλογή ενός ξύλινου τραπεζιού αφενός θα δημιουργήσει ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον, αφετέρου θα σε βολέψει και πρακτικά καθώς δε λερώνεται τόσο εύκολα, όσο οι γυάλινες και οι μεταλλικές επιφάνειες.

δερμάτινος καναπές, δερμάτινο σαλόνι

Αν προτιμάς τις πιο απλές γραμμές και έχεις αρκετό χώρο στο γραφείο σου, τότε μπορείς να κινηθείς σε ένα σετ σαλονιού που παραπέμπει σε καθαρά επαγγελματικό χώρο. Ένας τριθέσιος καναπές και μία, ή δύο πολυθρόνες, είναι ό,τι πρέπει για να πραγματοποιήσεις συναντήσεις σε πιο φιλικό και χαλαρό τόνο, όταν δε θέλεις το γραφείο σου να μπαίνει ανάμεσα σε εσένα και τον πελάτη σου. Ένα σετ με ξύλινο πλαίσιο και επένδυση από μαύρο, ανθεκτικό τεχνόδερμα θα δώσει μια πιο μοντέρνα κι αυστηρή αίσθηση στο χώρο, αποτελώντας μια ασφαλή και πιο “ήσυχη”, θα λέγαμε, επιλογή.

τραπέζι σαλονιού

Με το παραπάνω σετ θα ταίριαζε καλύτερα ένα τραπέζι από μασίφ ξύλο στην ίδια απόχρωση με το σετ σαλονιού. Προτιμήστε το σε λυτή και αυστηρή γραμμή, με ράφι στο κάτω μέρος, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα έντυπα που αφορούν στην αγορά όπου απευθύνεστε και μπορεί να ενδιαφέρουν τον πελάτη σας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved