Ιδέες για να βιώσετε ευρυχωρία σε ένα μικρό μπάνιο

Ανακαίνιση Μπάνιου στο Μαρούσι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα Ανακαίνιση Μπάνιου στο Μαρούσι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Ένα ευρύχωρο μπάνιο με χωριστή καμπίνα ντους και μπανιέρα, πάγκο με δύο νιπτήρες, και έπιπλο μπάνιου αποτελεί την ιδανική λύση για κάθε κατοικία. Συνήθως στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών, ιδιαίτερα των παλαιότερων, το μπάνιο είναι ένας μικρός χώρος χωρίς παράθυρο και σωστή τοποθέτηση των ειδών υγιεινής. Βέβαια ένα μικρό μπάνιο μπορεί να βιώνεται ως ζεστό και οικείο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι κλειστοφοβικό και καταθλιπτικό.

Το στυλ διακόσμησης μπορεί να δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο, κομψό και γοητευτικό μπάνιο, αλλά παρά τη διακόσμηση του θα είναι πάντα ένα μικρό μπάνιο. Μία ανακαίνιση μπάνιου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ανανεωθεί ο χώρος και να γίνει λειτουργικός και με κατάλληλες επιλογές οπτικά μεγαλύτερος. Αξιοποιείστε όλες τις λύσεις για να επιτύχετε ένα μπάνιο που φαίνεται σχεδόν διπλάσιο από το πραγματικό του μέγεθος. Σε περίπτωση ανακαίνισης αν η θέση των ειδών υγιεινής δεν διευκολύνει τη λειτουργικότητα του μπάνιου μπορεί να εξεταστεί μια νέα χωροθέτηση για καλύτερο αποτέλεσμα, αρκεί η θέση της υπάρχουσας αποχέτευσης να την επιτρέπει.

Επιλέξτε χρωματικά σχήματα απαλών, μαλακών αποχρώσεων που δίνουν την ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας και προσδίδουν και φωτεινότητα στο χώρο. Επίσης μπορείτε να κινηθείτε σε μονοχρωματικό σχήμα σε συνδυασμό με αντιθέσεις με διακοσμητικά αντικείμενα μικρού μεγέθους με έντονα χρώματα που λειτουργούν ως στοιχεία προβολής. Για την οροφή του μπάνιου διαλέξτε την απόχρωση των πλακιδίων, αλλά σε τόνο ανοιχτότερο, καθώς οι οροφές φαίνονται σκουρότερες από την πραγματική τους απόχρωση. Αντίστοιχα το δάπεδο θα φανεί μεγαλύτερο αν επιλέξετε ένα ανοιχτόχρωμο πλακάκι.

Σχετικά με το μέγεθος και το σχήμα των πλακιδίων, προτείνουμε μεσαίου μεγέθους πλακίδια και αποφεύγουμε τα πολύ μεγάλα. Πλακίδια ίδιας διάστασης σε δάπεδο και τοίχους κάνουν ασαφή τα όρια του χώρου, οπότε φαίνεται μεγαλύτερος. Τα ορθογώνια πλακίδια σε οριζόντια τοποθέτηση μεγαλώνουν το χώρο και τονίζουν τις γωνίες.

Για να διευρύνετε οπτικά το μπάνιο μπορείτε να κάνετε χειρισμούς με το φωτισμό. Ο φυσικός φωτισμός είναι πάντα ευπρόσδεκτος σε ένα μπάνιο, αλλά δεν είναι πάντα εφικτός. Ο τεχνητός φωτισμός είναι απαραίτητος στο μπάνιο, οπότε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φωτισμό και με διάφορα σενάρια να επιτύχετε την επιθυμητή ατμόσφαιρα σε κάθε περίπτωση. Μπορείτε να τοποθετήσετε κινητά προβολάκια στην οροφή και να τα στρέψετε στις περιοχές που απαιτούν πολύ φως. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε απλίκες εκατέρωθεν του καθρέπτη για να προσδώσετε ζεστασιά στο μπάνιο.

Μελετήστε εναλλακτικές λύσεις για το νιπτήρα. Ένας νιπτήρας με κολώνα ή ακόμη καλύτερα ένας κρεμαστός προσδίδει ευρυχωρία στο μπάνιο. Από την άλλη πλευρά ένα έπιπλο μπάνιου προσφέρει πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Αναζητείστε ένα έπιπλο μπάνιου μεγέθους κατάλληλου για το μπάνιο σας.

Για την καμπίνα της ντουζιέρας ή της μπανιέρας επιλέξτε καθαρό γυαλί, καθώς το γυαλί αμμοβολής με μοτίβα δημιουργεί την αίσθηση τοίχου που περιορίζει το μέγεθος του μπάνιου. Δημιουργήστε εσοχές στους τοίχους για να αποθηκεύσετε εκεί τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν, οι οποίες ταυτόχρονα κρύβουν τυχόν προεξοχές από κολώνες στο μπάνιο. Θα αποφύγετε έτσι τα ράφια που προεξέχουν από τους τοίχους.

Αξιοποιείστε στρατηγικά τους καθρέπτες. Ένας μεγάλος καθρέπτης στην περιοχή του νιπτήρα. Θα μεγαλώσει το χώρο και θα αντικατοπτρίζει το φως σε όλο το μπάνιο. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε μία σύνθεση από μικρότερους αρμονικά συνδυασμένους.

Φροντίστε τα αντικείμενα, πετσέτες κλπ να είναι τακτοποιημένα για να μην καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο στο μπάνιο και περιορίστε τα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ. Οι λιτές, καθαρές γραμμές πάντα δίνουν την αίσθηση ευρυχωρίας.

Η εμπειρία της κατασκευαστικής εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα στην ανακαίνιση μπάνιου θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα ευχάριστο και λειτουργικό μπάνιο. Ζητήστε προσφορά ανακαίνισης μπάνιου και θα αποκτήσετε ένα ζεστό, φιλόξενο μπάνιο με ιδιαίτερο στυλ χωρίς να επηρεάζεται δραματικά το μικρό του μέγεθος.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved